- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- какво да правя ако харесвам бившия на моя приятелка
Разбира се, че няма да я ревнувам. Тя ми е бивша, не настояща. Скъсали сме и тя, както и моят приятел са свободни да правят каквото си искат. Стига само той от уважение към мен да ми е казал, че ходи с нея и да не се държи демонстративно твърде интимно с нея пред мен. Ако не го е направил или парадира с това, вече е друг въпрос, но това пак няма да е ревност, а по-скоро непочтеност от негова страна.
АХА!
Ето го "ако"-то. "Твърде демонстративно" е твърде субективно понятие, ако ме разбираш![]()
Защо да е субективно? То с поведението си ясно се усеща кога казваш: "Виж ме, аз съм с бившата ти и ми е яко. Завиждай ми!" и кога просто е с нея, защото се харесват и няма за цел да ме засегне. Трябва да си голям дебил за да не усетиш кога прекрачваш тази тънка граница.
Гледай сега, аз съм хващала приятеля си за ръка пред пълна маса с хора и съм го замъквала в тоалетната. Ама не мога да го направя с бивш на приятелка, щото е "прекалено демонстративно" и "прекрачване на границата", нали? Ей заради такива ситуации трябва да си държим отношенията чисти.
Ама чакай, той бившият и няма да им виси нон-стоп на главата, нали? Може да се засекат някъде случайно или да се наложи да прекарат няколко часа в една компания, но това са единични случаи. Значи ли това, че заради тях нямаш право да имаш връзка с човека, когото харесваш?
Така е, но казах вече - налага ли се да си слагам цедка на устата пред приятелка, каква приятелка е това?
Да чукам на дърво, че засега не съм харесвала бившия/настоящия на приятелка.