.
Отговор в тема
Страница 12 от 17 ПървиПърви ... 28910111213141516 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 406
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Има едни неща за изявени хора, наречени стипендии. Така.
    Образованието ми далеч не е скъпо, но примерно сега започвам да събирам за CFA, еми няма да отида да кажа на мама да изплюе да не казвам колко, за да мога да се явя

относно десетте часа, Auriss- има ги, до скоро бях заобиколена от такива индивиди, които правят, струват, готвят се по една дисциплина със седмици и пак не могат да се оправят като хората, изключително раздразнителна ставам около тях, толкова да си глупави..
    Що пък мама да не даде колкото трябват, ако ти се затрудняваш в изкарването на тези пари? Или мама не мисли като прави деца? Нищо не казвам, но едно семейство като реши да дава живот на някой, то се ангажира напълно с това. Като решиш да ставаш родител - си отговорен за новия живот не само по закон докато не навърши 18.
    Аз примерно, ако ще правя деца някой ден, ще се чувствам длъжен да им осигорявам всичко, което желаят, стига то да е за тяхно добро и аз преценя от друга страна това, а не глезотии и всичко, което им хрумне за пилеене на време.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-21-2014 на 10:25

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ^ужас, тряа да си изряден ... баси 'отчайващото'. Такова си мрънкало, че направо ми се повдига. Не знам някой ден как работата ще си вършиш ..

Всъщност знам - както 2/3 от българите, 'дето са същите като теб. А в края на деня ще влизаш по новинарските сайтове да сипваш на педалите и да обясняваш путин колко е велик.

//сори за офа , напрао ми кипва кръвта от тоя лигльо
    Ай, ай , ай, а според теб човек може да бъде изряден и перфектен във всичко?
    И дали един човек може да работи всеки ден (за каквото ставаше въпрос в темата) и да бъде пълен отличник, да има време за всички присъствия и тнт, за да получи мизерна стипендия и да бъде САМОСТОЯТЕЛЕН? Нали за това спорихте?
    Не виждам как може студент да се издържа сам, освен ако не е задочно.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ай, ай , ай, а според теб човек може да бъде изряден и перфектен във всичко?
    И дали един човек може да работи всеки ден (за каквото ставаше въпрос в темата) и да бъде пълен отличник, да има време за всички присъствия и тнт, за да получи мизерна стипендия и да бъде САМОСТОЯТЕЛЕН? Нали за това спорихте?
    Не виждам как може студент да се издържа сам, освен ако не е задочно.
    Какви са тия глупости? Как навърза всичките неща като свински черва, направо не проумявам.
    Въпросът е да се хванеш с едно нещо и да го свършиш както трябва. Никой не очаква да следваш редовно, да се издържаш абсолютно самостоятелно, да си отличник и т.н. Въобще не съм видяла някой в темата да твърди такова нещо.
    Ако ще учиш - учи. Мама и тати ще помагат до колкото могат. Ще се стараеш с оценките, за да изкарваш стипендия, за да си помагаш. Ако пък е толкова зле положението, затова има задочно следване, затова има облекчен режим. Колко хора са оцелели преди теб, направо не е истина.
    Аз следвах редовно две години. После се прехвърлих задочно, за да мога да работя. Специалността ми го позволяваше, защо не?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на galaxy29
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    (Лъв ли си, впрочем?)
    ахахахаха rofl

и някъде мернах отново някаква фраза
    като тази "ни в клин, ни в ръкав", дето сега си ползвала
    и дето като цяло ни ЗАЛИВАШ с такива фрази
    не се ли чувстваш досадна вече
    разбрахме, че си с богат речник
    ама ко е това доказване
    нещо комплекси ли имаш

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Какви са тия глупости? Как навърза всичките неща като свински черва, направо не проумявам.
    Въпросът е да се хванеш с едно нещо и да го свършиш както трябва. Никой не очаква да следваш редовно, да се издържаш абсолютно самостоятелно, да си отличник и т.н. Въобще не съм видяла някой в темата да твърди такова нещо.
    Ако ще учиш - учи. Мама и тати ще помагат до колкото могат. Ще се стараеш с оценките, за да изкарваш стипендия, за да си помагаш. Ако пък е толкова зле положението, затова има задочно следване, затова има облекчен режим. Колко хора са оцелели преди теб, направо не е истина.
    Аз следвах редовно две години. После се прехвърлих задочно, за да мога да работя. Специалността ми го позволяваше, защо не?
    Ами в няколко коментара прочетох думата ,,самостоятелност'' ..

Ако е толкова зле, както ти казваш - не винаги е възможно да се справиш с всичко дори с желание. Задочно не винаги става и също не е гаранция. Да не говорим за ,,тъпите'' хора, които им излиза доста трудно ученето, защото явно не са за висше, но въпреки това го желаят? Има хора, които наистина дават повече от себе си, но накрая се провалят. Други бездействат, но е трудно да ги обвиниш за тва, защото самите те нямат нужните качества и си вярват.

Град
    Варна
    Ами в няколко коментара прочетох думата ,,самостоятелност'' ..

Ако е толкова зле, както ти казваш - не винаги е възможно да се справиш с всичко дори с желание. Задочно не винаги става и също не е гаранция. Да не говорим за ,,тъпите'' хора, които им излиза доста трудно ученето, защото явно не са за висше, но въпреки това го желаят? Има хора, които наистина дават повече от себе си, но накрая се провалят. Други бездействат, но е трудно да ги обвиниш за тва, защото самите те нямат нужните качества и си вярват.
    Самостоятелност не означава непременно да се шириш сам в 60 кв. апартамент.

И какво значи да не можеш да се справиш, когато имаш желание? Не можеш да си платиш обучението? Ще прекъснеш, ще работиш, ще спестиш някой лев, ще изтеглиш кредит. Варианти има. Въпросът е какво си склонен да пожертваш, за да постигнеш желаното.
    И пак повтарям: никой не очаква да се справиш с всичко. Въпрос на приоритети и ако ти не знаеш как да степенуваш нещата в живота си и се луташ като улично коте на светофар... проблемът е изцяло и само твой.

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Не съм прочел още всички коментари в статията,защото са много.Не съм прочел още и коментарите в тази тема,но ще си изкажа мнението.
    Малко твърде наставнически го е подкарала въпросната авторка с някакъв върло укорителен тон като че ли всеки е длъжен да живее в "калъпа" на обществото.Даже не и на обществото.В "калъпа" на нейните разбирания за развитие на обществото. Малко ми прилича на оная пикла, на която постнах преди време една статия тук дето от стринката на баба си на дядо си на чичо си чула че казармата създавала мъже и започнала с наставнически тон и вдъхновено да обяснява как нямало мъже в България,защото нямало казарма и какви кавалери разбираш ли били миналите през казармата.Нищо че и грам не се е допряла до това даже.
    Та и тази въпросна девойка. Ставаш на 30 и превключваш копчето забодено на гърба ти към числото 30. Да, има много недорасляци и над 30 години,които наистина е нужно да пораснат.Е, все пак изборът си е техен.Има и такива дето като минат една възраст и решават,че са много зрели,което също леко ме понадразва.Като например да речем една съученичка дето един път не ми се изкара толкова зряла,че едвали не вече за пред пенсия станала.Алооооу. Абе ти довчера се чудеше как да ходиш с по двама наведнъж и никой от тях да не разбере, а днес си ми вече най-принципната дето има огромен опит зад гърба си,по купони не ходи,стари познанства е загърбила и се радва на домашната вечеря и филмите.Айде стига бе...
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Самостоятелност не означава непременно да се шириш сам в 60 кв. апартамент.

И какво значи да не можеш да се справиш, когато имаш желание? Не можеш да си платиш обучението? Ще прекъснеш, ще работиш, ще спестиш някой лев, ще изтеглиш кредит. Варианти има. Въпросът е какво си склонен да пожертваш, за да постигнеш желаното.
    И пак повтарям: никой не очаква да се справиш с всичко. Въпрос на приоритети и ако ти не знаеш как да степенуваш нещата в живота си и се луташ като улично коте на светофар... проблемът е изцяло и само твой.
    Ами много хора имат желание да стават богати, но малко са спечелилите. Да, много хора са се отказвали от желанията и мечтите си, защото не са виждали начин или път, нямали са просто възможност, нито някой да им даде ръка за помощ и увереност, от страх, че ще се провалят, нервите им не са издържали. Просто обстоятелствата ги спират или запращат на другия край. Едно е да искаш, друго е да можеш и да правиш. Не са малко тези, които години наред не могат да си вземат изпитите и да ги приемат първо на всички. Може би и успеха от гимназията им не стига, тогава какво правят? Изпаряващи се надежди, докато не се отклоняваш и ЖИВОТА не те грабва в друга посока. Така иначе, каквото е това да прекъснеш, за да работиш? Каква ще е тази работа? Или ще трябва всяка година да прекъсваш? Говорим във случай, когато се издържаш сам вече. . . И като станеш на 30 и ти се отдаде възможност, защото вече си се ,,реализира'' и изкарваш някакви доходи...? За кога? За пенсия?

^ужас, тряа да си изряден ... баси 'отчайващото'. Такова си мрънкало, че направо ми се повдига. Не знам някой ден как работата ще си вършиш ..

Всъщност знам - както 2/3 от българите, 'дето са същите като теб. А в края на деня ще влизаш по новинарските сайтове да сипваш на педалите и да обясняваш путин колко е велик.

//сори за офа , напрао ми кипва кръвта от тоя лигльо
    Разсмя ме, честно!
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Титаник, направо ми става мъчно за теб, като ти чета коментарите, честно. Оплакваш се, като малка женичка. Описваш някви типажи с пораженческо мислене, които имат нужда някой от горе да ги изтегли и да им помогне, защото са толкова безсилни и страхливи.. Сериозно? Кажи ми, че се ебаваш.

Знаеш ли колко хора има на улицата? Знаеш ли колко сираци има? Има деца, които не си познават родителите. Има млади хора, болни от левкимия, рак и други лайна. Има хора на твоята възраст, които нямат пари за гащи. Има хора, които се раждат в гето, където ги ограбват, бият и унижават години наред, още от малки. Има хора без покрив над главата. В същото време има шибаняци с 5 брилярда долара богатство, 30 къщи разпръснати из целия свят, всяка от тях с по 53 стаи, при положение че имат 2 деца? Защо са ти 53 шибани стаи, при положение, че можеш да живееш съвсем спокойно и в 4-5? Децата им се раждат богати, имат усигурено бъдеще и всичко им е лесно. Само щракат с пръст и имат всичко, което си пожелаят. Същото ли се отнася за децата на бедните? Всеки е наясно, че живота е гаден, че живота е несправедлив и че не е честно.

Има хора с лесен път и има хора с труден път. Знаеш ли кога човек се развива и израства най-много? Когато на главата му са един куп проблеми, с които трябва да се справя, така хората се учат да оцеляват. След всяка следваща трудност ставаш по-силен и по-израстнал. Живота е едно училище, още от самото си начало на този свят, хората правят едно и също нещо до ден днешен. Оцеляват, развиват се и се размножават. Това са правилата на играта. Колкото и да се тръшкаш, няма да промениш нищо. Или се учиш как да оцеляваш или ставаш мрънкаща отрепка, деградирала в "несправедливия и лош свят". Хора с пъти по-лошо положение от твоето и моето се справят, имат семейства и осигуряват нужното на децата си. Какво е твоето оправдание?

Лично аз предпочитам всеки ден да ми се сипят лайна на главата, отколкото да се разцепвам някъде на някой курорт още от малък и мама и тати да ми бършат задника. Щото в крайна сметка всеки си яде плодове от това, което е свършил и накрая на деня ще знам как да си отгледам децата и да ги науча да се справят с живота.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Абе не знам, ама аз в поседните години от учението ми си докарвах по около 1000-1200лв на семестър от стипендии и род глупости. Предвид, че семестъра беше 15 седмици това са близо по 68-80лв седмично което не беше никак зле.
    Много лъжеш.

Цитирай Първоначално написано от FAKE IT Виж мнението
    Титаник, направо ми става мъчно за теб, като ти чета коментарите, честно. Оплакваш се, като малка женичка. Описваш някви типажи с пораженческо мислене, които имат нужда някой от горе да ги изтегли и да им помогне, защото са толкова безсилни и страхливи.. Сериозно? Кажи ми, че се ебаваш.

.
    Колега/колежке къде видя АЗ за себе си да се оплаквам?! Или всичко, което пиша трябва да се отнася за моя живот?! Къде съм писал, че съм от мизерно семейство, че не мога да си изкарам стипендия, че нямам бъдеще? Къде говоря в единствено лично ? Но е хубаво да си чешеш пръстите и да си представяш подобни поразии?

Написаното от теб по-долу само доказва моята хипотеза за по-бедните слоеве от населението. И не само - всичко си е до човека, но не всеки може, пък ако ще да умира от желания и труд. Все едно да искаш да се научиш да пееш, ако не си надарен. И, ако се родиш в гетото, то съдбата на половина, че и цялосто ти е наречела, да не учиш медицина. Но има изключения, има и гении.. И мисленето и обстоятеслтвата участват тук...
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-21-2014 на 12:36

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от FAKE IT Виж мнението
    В същото време има шибаняци с 5 брилярда долара богатство, 30 къщи разпръснати из целия свят, всяка от тях с по 53 стаи, при положение че имат 2 деца? Защо са ти 53 шибани стаи, при положение, че можеш да живееш съвсем спокойно и в 4-5?
    замириса на комплексарщина

Все едно да искаш да се научиш да пееш, ако не си надарен.
    а трябва ли всички да сме певци и певици?

Град
    Варна
    Познавай себе си и се цели според възможностите си. Не на всеки е писано да бъде известен и богат певец. Това значи ли да захвърлиш всичко и да кажеш: "бал съм го, като няма да стане така, няма да стане никак". Давайте си реална преценка за възможностите си и постигайте най-доброто, на което сте способни.

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението

а трябва ли всички да сме певци и певици?
    Защо?

И ако Петя умира от желание да пее, но няма качествата - тя трябва ли да пропее?

Познавай себе си и се цели според възможностите си. Не на всеки е писано да бъде известен и богат певец. Това значи ли да захвърлиш всичко и да кажеш: "бал съм го, като няма да стане така, няма да стане никак". Давайте си реална преценка за възможностите си и постигайте най-доброто, на което сте способни.
    никъде не съм твърдял подобни неща.

Мега фен
    Пеенето е до техника. Ако имаш и хубав глас е бонус, но за да не пееш 'фалшиво' ти трябва единствено техника. Тая глупост с талантите ми е до гуша дошло от нея. Само за оправдание служи на хората.

Аз слушам и хора, които нямат мега якия глас, от който те побиват тръпки. Що пък да не станеш певец ако ти е зор ?

Мега фен
    закво ми го пусна тва ? на 1.46, думичката open я нацелва ако не броим произношението.
    Всъш. нз що си губя времето да ти отговарям.

Пеенето се учи. Както се учи и танцуването, карането на кола и готвенето. Естествено, ако имаш гласът на Валя Балканска ще си по-добър певец, от колкото, ако имаш този на Селена Гомез. Има талант има и усилия. И с повече усилия и по-малко талант е по-възможно да успееш да си постигнеш целите, от колкото с обратното.
    Аз имам страхотно мецо, с доста широк начален регистър от около 3 октави и доста слаба техника на този етап. Имах огромни перспективи в този бранш като дете, но просто не можех да отделям нужното време и усилия. Та нито съм супер технична певица, нито пък съм известна. Ето ти пример как природният ми талант нищо не значи.

Едит: Дори не пея фалшиво в повечето случаи, защото имам добър слух, но ми липсва контрол на гласа.
    Последно редактирано от Hayashi : 08-21-2014 на 13:31
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

много сте ми забавни :Д .. таланта може да е 1 процент, но няма ли го - ей така като тоя ще пеете на сцената и ще се мислите за Валя. ;с

Супер фен Аватара на Deadlock
    ^ Добра е от самото начало. Щеше да е по-убедително, ако започваше от пълен крап. Но хубаво клипче.

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Титаник, идеята ми не беше да те изкарам от мизерно семейство и че нямаш бъдеще, как мога да говоря така, след като дори не те познавам? Мисълта ми беше съвсем друга - че има хора, които имат много повече основание да се оплакват и мрънкат, отколкото ти и че с цялото мрънкане и съжаление на света не се постига нищо различно, освен деградация.

Димитър, има разлика между съпоставка и избиване на комплекси, но щом така си решил - така да е, аз съм абсолютен комплексар. Въпреки това няма да ти навреди да научиш дефиницията на думичките, които използваш.

Таланта се развива, ако го имаш. Всеки опитен треньор или учител - веднага преценява кой има заложби и кой няма.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си