- Форум
 - Тийн интереси и проблеми
 - Любов
 - Съвременните 30 годишни младежи

Колега/колежке къде видя АЗ за себе си да се оплаквам?! Или всичко, което пиша трябва да се отнася за моя живот?! Къде съм писал, че съм от мизерно семейство, че не мога да си изкарам стипендия, че нямам бъдеще? Къде говоря в единствено лично ? Но е хубаво да си чешеш пръстите и да си представяш подобни поразии?
Написаното от теб по-долу само доказва моята хипотеза за по-бедните слоеве от населението. И не само - всичко си е до човека, но не всеки може, пък ако ще да умира от желания и труд. Все едно да искаш да се научиш да пееш, ако не си надарен. И, ако се родиш в гетото, то съдбата на половина, че и цялосто ти е наречела, да не учиш медицина. Но има изключения, има и гении.. И мисленето и обстоятеслтвата участват тук...
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-21-2014 на 13:36
Титаник, идеята ми не беше да те изкарам от мизерно семейство и че нямаш бъдеще, как мога да говоря така, след като дори не те познавам? Мисълта ми беше съвсем друга - че има хора, които имат много повече основание да се оплакват и мрънкат, отколкото ти и че с цялото мрънкане и съжаление на света не се постига нищо различно, освен деградация.
Димитър, има разлика между съпоставка и избиване на комплекси, но щом така си решил - така да е, аз съм абсолютен комплексар. Въпреки това няма да ти навреди да научиш дефиницията на думичките, които използваш.![]()
Факе иТ
Втори път едно и също пишеш, на третия и труда няма да си правя да ти отгаварям, ако НЕ искаш да разбереш.
Както лейди ди каза - форумът е да си чешем езиците. И въпреки това не виждам кое е мрънкане? Обсъждахме ясната тема - (дали може студент да се издържа сам в разни условия и трудностите,които среща.) Е, аз това не го възприемам за мрънкане, ами за приказка.
А, колкото за писането на ,,политическите ми'' коментари - какво лошо има? От една страна си изявавам мнението, от друга наблягам за проблемите,които мисля за пренебрегвани и неразбрани от много хора, особено непонятни за тийнеджърите. Така че от една страна пиша и говоря с цел информиране на незнаещите и мисля че трябва да се оточняват важните въпроси ,а от друга защото наиситина си правя кефа
Познавай себе си и се цели според възможностите си. Не на всеки е писано да бъде известен и богат певец. Това значи ли да захвърлиш всичко и да кажеш: "бал съм го, като няма да стане така, няма да стане никак". Давайте си реална преценка за възможностите си и постигайте най-доброто, на което сте способни.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Пеенето е до техника. Ако имаш и хубав глас е бонус, но за да не пееш 'фалшиво' ти трябва единствено техника. Тая глупост с талантите ми е до гуша дошло от нея. Само за оправдание служи на хората.
Аз слушам и хора, които нямат мега якия глас, от който те побиват тръпки. Що пък да не станеш певец ако ти е зор ?
http://vbox7.com/play:23ded490&start=22 - ауриса :Д
закво ми го пусна тва ? на 1.46, думичката open я нацелва ако не броим произношението.
Всъш. нз що си губя времето да ти отговарям.
Пеенето се учи. Както се учи и танцуването, карането на кола и готвенето. Естествено, ако имаш гласът на Валя Балканска ще си по-добър певец, от колкото, ако имаш този на Селена Гомез. Има талант има и усилия. И с повече усилия и по-малко талант е по-възможно да успееш да си постигнеш целите, от колкото с обратното.
Аз имам страхотно мецо, с доста широк начален регистър от около 3 октави и доста слаба техника на този етап. Имах огромни перспективи в този бранш като дете, но просто не можех да отделям нужното време и усилия. Та нито съм супер технична певица, нито пък съм известна. Ето ти пример как природният ми талант нищо не значи.
Едит: Дори не пея фалшиво в повечето случаи, защото имам добър слух, но ми липсва контрол на гласа.
Последно редактирано от Hayashi : 08-21-2014 на 14:31
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
много сте ми забавни :Д .. таланта може да е 1 процент, но няма ли го - ей така като тоя ще пеете на сцената и ще се мислите за Валя. ;с
https://www.youtube.com/watch?v=_PxIwHBMu4k 'nuff said
^ Добра е от самото начало. Щеше да е по-убедително, ако започваше от пълен крап. Но хубаво клипче.
http://www.chriskaw.com/2012/07/arti...dcandyman.html айде сега да те видя кво ще кажеш
// мога цял ден да ти вадя такива линкове. едни от най-добрите в индустрията не са пипали молив до 19-20 годишна възраст
Е нали без талант не можеше - сега за някво развитие ми говориш (бтв пичът е просто абсурдно добър, не просто 'развитие', ама както и да е). Ти талант виждаш ли в първите му картини ? Ние такива неща рисувахме в училище в 5-6-7 клас. Хайде да не скромнича, ама аз по-хубави вази рисувах от него![]()
И да, влиза ми в плановете да се науча малко от малко да рисувам, но в момента си имам други занимания.
На някои им се отдава да рисуват и за това се записват на уроци и се развиват. Нищо не е родено научено, но това не изключва вродените заложби, ти просто трябва да ги намериш и да ги осъвършенстваш, реализираш с мерак.
Примера за действията на добрите треньори и учители по цял свят, който дадох го доказва, а изключенията са наистина много малко. Не можеш да направиш един 2 метра висок човек гимнастик на халки, ако ще да се тренира двойно повече от останалите.
В такъв случай се радвам, че не те познавам лично o.OЕ, аз това не го възприемам за мрънкане, ами за приказка.
Да изпиша и аз някакви глупости тук...
Не съм съгласна с това. Не мога да кажа "на запад", защото съм прекарала само няколко годинки в една скандинавска страна (които сами по себе си не са достатъчни, че да изградят някакво общо мнение в рамките на ума ми), но в много страни (някъде там на запад :Д) 30+ годишните са точно бъдещето.Все по-често изпадам в смут и тъга, когато човек, завършил гимназия преди поне 10 години, заговори как „ние сме“ бъдещето на България. Ми не си, „братле“. Набор 2000 са на по 14 години в момента. Те са бъдещето. Ти имаш голямо бъдеще зад гърба си.
Нека обясня защо.
В тийн възрастта и първите годинки, които чукваш след 20 са (за повечето) една неориентирана, непозната земя. Нямат опит, защото всичко, което са придобили досега са просто знания - на теория. А теорията е един свят, много по-различен от този, когото наричаме "практика". В този ред на мисли, 30+ годишните са вече ориентирани и (предполага се) здраво стъпили на земята хора, които не само мечтаят за целта Х, досущ като 18+ годишните, но и са изградили някакъв реалистичен! план (за разлика от по-младите си съграждани), с който да достигнат тази цел. Единствения минус на вече "по-одъртелите" е (може би) по-голямата липса на амбиция, желание и най-вече енергия, с която да преследват целта, за която мечтаят.
И (вече идвайки до смисъла на този смотан чаршаф, който пиша) точно това е, което ме дразни в цялата история. Дразни ме това, че 30+ годишните желаят да купонясват като тийнове туко що преоткрили вкуса на ментата и спрайта или синия афтър шок, вместо да се опитат да запазят желанието, стремежа и енергията, с която са разполагали преди 10+ годинки и, вече с придобитите знания и опит, да направят една страхотна комбинация, с която да покорят света, който желаят.
Туй то от мен.
DisappointedDreamer, всичко, което обясняваш се връзва точно с тезата на авторката, макар да не си съгласна с неяИ аз вече се опитах да го обясня. На 30 ти не си бъдещето. Ти си настоящето. Времето е дошло да се хванеш и да направиш промяната, а не само да я планираш. Нямаш време тепърва да се ориентираш, ако искаш да постигнеш нещо стойностно. Времето ти да планираш е, докато си тинейджър, докато си на 20. На 30 мечтата ти трябва да е ясна и да работиш по постигането ѝ.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last