Цитирай Първоначално написано от La.Francé Виж мнението
Здравейте. Знам че ми е рано да мисля за това, но ето че ми дойде и до главата. Решил съм да следвам образование медицина, но не намирам къде да го следвам, т.е не намирам университет, където да се предлага специалността. Може да ми помогнете. Решил съм да следвам едно от тези: невролог, неврохирургия, медицинска/клинична онкология . Моля да ми кажете къде може да се следват тези специалности/срок. Благодаря предварително!
Здравей! Както казва Тромбоцит медицинските университети са 6 в България - София, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Варна. Във всички се кандидатсва с изпит по химия и биология (по различен конспект за всеки университет - и различно от това, което се учи в уч-ще, така че ти препоръчвам по-засилено да си учиш тези предмети - не е задължително да ходиш на уроци, но да си вземеш учебници за кандидат-студенти и да видиш конспектите.) Обучението трае 5 години, след които имаш една година стаж и се дипломираш. После започваш работа и специализация - може да бъде и в неуниверситетска болница. Трябва да работиш в даденото отделение и да ходиш на курсове, упражнения, лекции и т.н. като срока за специализация за всяка специалност е различен. Неврологията е 4 години, неврохирургията е 6 или 7 - не съм сигурен и т.н.

а ти всъщност колко си голям?

Това е, което мога да ти кажа за сега. Ако имаш други въпроси - пиши