Обмисли много добре какъв папагал ще си вземеш И ОТКЪДЕ! Аз пък бих ти препоръчал вълнист папагал - по-голям шанс имаш да го научиш да говори от корелата и е по-малък, следователно по-тих... Защото наистина да имаш папагали у вас е много, ама много шумно. Трябва да си готов/а сутрин да те събужда с крясъци и цял ден да си чурулика нещо. Аз имах вълнисти, на които бях свикнал и когато отидох в един приятел, който имаше 2 корели, щях да се побъркам от звука:Д. Също горещо ти препоръчвам да НЕ си купуваш папагал от зоомагазин, ако искаш да го социализираш. За да се научи един папагал да говори трябва да е свикнал с теб, тоест да те приема като себеподобен, и да започне да имитира речта ти. За да свикне с теб един папагал най-лесно е хубаво да си го вземеш, когато той е малък, от човек, който развъжда папагали и ГИ ХРАНИ НА РЪКА! Така те не се страхуват от човека и социализирането е в пъти по-лесно. Като цяло за каквото и да е животно, освен някакви рибки, от зоомагазини не е хубаво да се купува. Папагала там не знаеш какво е преживял, също в повечето зоомагазини, в които съм ходил и продавача не може/ не иска да ти отговори на въпроса на каква възраст е папагала. Ако имаш някакви въпроси пиши ми на лично или тук, бих се радвал да ти дам съвети