- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Консуматорство на месо от хора
Душице, не ям месо от година и половина и вярвай ми, това не е начина да убедиш месоядец да не яде месо. Поведението ти е дразнещо (каквото беше ((може би още е на моменти)) и моето) преди време.
Вместо да наричаш хората 'убийци' и всякакви такива, можеш примерно да разказваш за това как се чувстваш ти, след като си спряла да ядеш месо, какви са ползите, но всичко това в един мек тон, защото хората са идиоти и искат да се държиш мило с тях. Разбираш ли.. можеш да им кажеш едно и също нещо по два съвсем различни начина и биха се съгласили с това нещо само, ако им го представиш по мил начин, толкова е просто. Толкова е жалко. Толкова е манипулативно. ))
Когато излезеш с приятелче и то си вземе сандвич със свинска пържола, а ти кажеш на дюнерЖията 'ма мойто да е без месо!' и те изгледат странно, не казвай нищо. Остави ги сами да се поинтересуват 'Ама защо така го искаш?', вместо да почнеш да обясняваш 'Ама мойто без месо, защото не трябва да убиваме животните..!' и куп други такива неща..
Идеята ми е именно тази.. Прави така, че хората сами да се интересуват от това нещо с поведението си, вместо чрез него да ги отблъскваш..
бтв, ако не си гледала тази лекция, изгледай я, макар че се съмнявам, че има неща, които не знаеш.. https://www.youtube.com/watch?v=8-uMsEgEkBQ На мен би ми била интересна дори да ядях месо..
Последно редактирано от ShtrudeL : 09-14-2014 на 17:54
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.