Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте, какво ви е мнението за наркотиците твърдо против тях ли сте или не ви пречат , употребявали ли сте и ако сте имали ли сте период на пристрастяване или само сте пробвали с претекст че всичко трябва да се опита но сте разбрали че това не е за вас?
Против наркотиците съм определено, но съм пушил трева и съм ок с нея. Период на пристрастяване съм имал само към цигарите. Пушил съм близо 7 години и в един момент си мислех, че е невъзможно да ги откажа. Имал съм и няколко периода от по месец, в които съм се наливал като прасе - това в студентския живот основно. Anyways, ТВЪРДО против цигарите, алкохола и твърдите наркотици съм, но трева е kinda ок.
Твърди или меки наркотици все тая. Няма малко чесън. Изключително против съм, но всеки сам решава какво да прави с живота и здравето си.
Против съм, но не и към тревата.
Тревата е растение, което БОГ е създал. Как ще го ползваш, си е твоя работа.
Но съм против всичко друго, което се води за наркотик. Губила съм хора, заради наркотици и наистина ги мразя.
хаха знам даже до голяма степен пуснах темата заради факта че всичките ми приятели пушат и всички ползват оправданието че е опиат, а на мен ми беше интересно какво мнение имат и другите хора то този въпрос :д
п.п. Не че и аз не съм пушил просто не е за мен това
Вместо трева или друга дрога една половинка домашна или и повече е къде къде по добре от наркотиците.
♫ Time is a valuable thing,watch it fly by as the pendulum swings!
Watch it count down to the end of the day,the clock ticks life away...It's so unreal! ♪
- http://www.youtube.com/watch?v=n_dBtJme_j4 - 13 August 2010 <3
въпреки всичко аз съм на мнение че човек трябва да пробва дори от чиста доза любопитство но все пак мерси за отговорите ви
Зависи какво решиш да опиташ от любопитство. За хероин ти стига и една проба за да имаш вече проблем.

Да започна с това че в 7ми клас като бях пропуших тютюн, цигари.От 1-2-3 на ден стигнах до 1 кутия да не ми стига. Караше ме да пуша повече и повече, ако не пушех ставах нервен, мислех за това че ми се пуши и усещах т.н. никотинов глад. Въпреки че бях хлапак. Определям се, че бях зависим тогава към цигарите.
В края първия срок на 8ми клас (беше преди толкова много време, над 10 години), се поинтересувах за вредните ефекти и освен това усещах как се задъхвам, предполагам че дробовете ми са били задръстени или затлачени с катрани и с отрови. Реших в 1 прекрасен ден да ги откажа и ги отказах изведнъж. От тогава насам не съм пушил цигара и не ми харесва.
Цигарите предизвикват зависимост. Имам 1 комшия който от 3г все отказва цигарите и не може да ги откаже, последните си пари ще похарчи за цигари.
След време попаднах на едни растения дивачки коноп (с дивачки почнах) с 1 приятел и си набрахме и си свихме цигари и пушихме, стана ми приятно и лежерно, спокойно, смяхме се, освежихме се, бях щастлив. Пуших известно време към 2-3 години, чат-пат 1-2 пъти в седмицата като винаги сам съм си намирал коноп и никога не съм плащал за него. Не се считам за пристрастен, нито пък че съм бил зависим някога. Никога не ме е правила агресивен или да изпадна в депресия и т.н. бед трипс, никога. Аромата, вкуса и мириса и ми харесват много повече, и имам само положителни спомени и моменти от нея. От повече от 3г не пуша и трева и не ми се пуши. Мога да запаля, мога и да не запаля, но по-скоро не ми се пуши Конопа не предизвиква зависимост. Можеш да пушиш, можеш и да не пушиш, няма абсистенция нито пък тялото жадува за ТХК. Някои младежи пушат, но това е част от начина им на живот, от начина им на забавление. Не се сещам за човек, който да се е напушил и да е станал агресивен или да е правил някакви простотии и вандалщини. Против съм употребата и от непълнолетни.
По някое време след тревата опитах алкохола и взе да ми се услажда, преди това ме отблъскваше, не ми харесваше нито на вкус нито състоянието като си пиян. Е това се промени с времето, но алкохола не се промени, или може би се влоши качеството му. Ззпочнах да пия в края на седмицата по кръчми, дискотеки, почнах да забравям, да ставам разсеян, да не мога да се съсредоточа лесно и да остана фокусиран за дълго време над 1 тема... започнах и да загубвам вещи, да участвам в конфликти при пиянски свади. Проблеми. Намалих употребата на алкохол до порядъчни средни нива и с това реших част от проблемите, сега и не пия толкова често и такова количество. По едно време се беше образувала зависимост към алкохола или може би навик и всеки ден се пиеше по дискотеки. Сега не смятам че е така и че съм зависим. Пия с мярка.
Опитвал съм и други халюциногени, легални само и в разумни количества - те не са ме пристрастили, а точно обратното един път опитал ги втори път не искам да взимам. Никога не съм опитвал твърди наркотици - хероин, кокаин, амфети, синтетики... и не смятам да опитвам. Против твърдите наркотици съм и смятам, че те единствено ти вредят и ти обират парите, унищожават ти здравето и ти разрушават живота.
Има огромна разлика между твърди и меки дроги. Тревата е едно, хероина е друго. Само лаик и невеж човек, може да твърди че твърди и меки наркотици е все едно и също и че няма разлика. Има и разликата е огромна. Употребяващите твърди наркотици като хероин например, (при който няма прошка и опиташ ли, рано или късно ще те вкара в гроба) са наркомани, те и да искат не могат да спрат, тъй като се предизвиква психическа и физическа зависимост и абсистенция, докато такива зависимости при халюциногените и тревата не се наблюдават и няма.
Последно редактирано от igaydarov : 10-14-2014 на 17:12
Мнението ти е доста стойностно но не съм съгласен само с това за кокаина и ще ти кажа защо да води се тежък наркотик и да пристрастява но това е защото в България специално (за другите места не знам) кокаина тук стига до дилърите на 10 до 15% процента чистота а кокаинът както и тревата е растение и при 80 до 90% пак ти съсипва здравето но няма как да те пристрасти
Ми то и ракията се прави от сливи, но сливите сами по себеси не са опасни нали? докато алкохолът е . и с коката е същото, докато тревата помага за някой работи, дори е като болко успокояващо .. а коката и другите боклуци само вредят.. Колкото и да е полезно едно нещо, ако е в по-високи дози от колкото организма може да оправлява, става вредно
Според вас, ако днес бяха измислили алкохола дали и той нямаше да е забранен? не е ли и той вид наркотик? или просто защото е по познат на хората и всички го употребяват и го познават и затова е по "приет" .. Тези който пушат трева, я познават добре и за тях тя е ок, но за другите който само са слушали колко била лоша, ми нормално те пък да я плюят.. Едно си баба знае, едно си баба баеНа въпрос като, "какво мислите за тревата?" няма един отговор ..

Против