Здрасти, отново. Вече на почти 16 години съм, в 10 клас. Две от приятелките ми ще ходят в Англия или Америка. Не знаят в кой университет точно, но там щели да ходят. Чак отвориха темата за университетите Харвард, Кембридж и т.н. Разбира се за тяхното решение влияят много американските и английските розови сериали и филми. Те не знаят нищо, но щели да вземат стипендия(доколкото знам не може чужденец да вземе цяла стипендия) и бам всичко ще тръгне по мед и масло.
Да вметна само, че Родителите им не са някакви богаташи.
От това, което съм чела и слушала знам, че са много скъпи таксите за университетите, отделно храната, жилището.. и те не са никак евтини. А да не говорим за това, че трябва да се работи, защото никъв шанс родителите им да им пращат толкова пари. Трудно е, особено в Англия, защото дискриминацията към българите е голяма. Аз ли се заблуждавам или наистина е така? Възможно ли е да се вземи цяла стипендия? Разкажете по- подробно, да знам дали да говоря следващия път като повдигнат темата. Не искам, за разлика от тях, да говоря без да съм сигурна.