За Америка не знам,но в Англия си имат Student Loans system,която ти плаща таксата за обучение,която впрочем е 9000 паунда за една година.След като почнеш работа и взимаш над 21,000 паунда(ако не се лъжа) започваш да си разплащаш заема.Ако взимаш заплата под това число,никой не те гони.А за още по-лесно,в Шотландия е безплатно,но поради тази причина вдигнаха доста и летвата за прием в унитата.За скъпотията-зависи и много от града в който живееш-естествено,в по-големите градове ще е по-солено.Лондон е в листата на най-скъпите градове в света.Но например в Шефилд,където съм аз,цените са приятно поносими.Цаката е да не обръщаш всичко,което купуваш в лева,щото ще получиш нервен срив(особено паунда като го вдигнаха до небесата наскоро-към 2.6,2.7)За дискриминацията-шум вдигат политическите партии и фанатици,които са с нереалните претенции Англия да си е за англичаните.Сред хората аз поне не съм срещала такива,на които като им кажеш,че си от България да те заплюят и да си тръгнат погнусени.Повечето са дори любопитни,а сред студентите има нулева дискриминация понеже тука си е микс от абсолютно всички раси и народности и никой не го...ахъм...римува се с небе.И,последно,кажи на твоите приятелки да си махнат розовите очила и да погледнат реалистично на въпроса,понеже това не е решение,което да може да се базира на един,два изгледани холивудски филма.