.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

Да споделя ли, че имам нужда от него, или пък не.

Днес си пишех с мъжа, с когото имам взаимоотношения.
    Негова приятелка, с 3 деца, му звънна за да го помоли спешно да отиде с нея до болницата. Оказа се, че е искала просто морална подкрепа, едно от децата имало обрив и сега също настинало.

Междувременно, аз му споделях нещо лично, което ме държа будна снощи до 3.
    За да не го товаря емоционално, го представих максимално рационализирано и обективно ( цензурирам убийството и агресията в сънищата си, което хем води до интересни сънища, хем ми е и съвсем присъщо - цялата отговорност за каквито и да е било емоции, дори и да са провокирани от целенасочено действие на човек в/у - си я сипвам върху себе си, съответно не мога да искам от хората нищо, нито помощ, нито разбиране, основно си мълча.)

Така, защо толкова неутрално и апатично му представям нещо, заради което не успях да заспя.

- Защото не искам да го товаря емоционално -> т.е. да не му тежа, да не му отнема от "настроенито и енергията" -> с това мога да го отблъсна
    - Защото не искам да го отблъсна с това, че имам емоции, т.е. това не е нещо, което съм успяла изцяло да преработя , т.е. е недоубмислено, т.е. до някаква степен незряло -> съответно трябва да изчакам, докато изцяло го разререша или поне частично, за да мога да го представя максимално неемоционално.

Така, въпреки че има архиетип на поведението на жените, което е универсално харесвано и в него се включват следните черти-

-показване на слабост ( без да се прекалява )
    -искане на помощ ( без да се прекалява )
    -показване на глупост и неинформираност ( разбира се, пак без да се прекалява )
    -искане, изискване - отвърждаване на собсвената цена
    -> за да може той да се чувства умен, полезен и уверен

и разбира се,
    - благодарност
    - положителна оценка
    - молба
    - обгрижване

-----> аз не мога да проявя първите точки, защото се страхувам да бъда отблъсната.

Съответно, не искам да компенсирам с премахване на втората част - съответно се държа добре, без да искам и без да изисквам, и разбира се - без да получавам много ( а на малко се радвам като дете ) - което води до разочарование, но пак разочарованието не се показва - което води до генерална апатия и към него, и към ситуацията, тъй като не можеш да се справиш с такава горчивина, без да ти избие.

А, и когато съм си позволявала да водя нормални разговори, без да се налага да избистрям гледни точки изцяло, а по-скоро да разпускам - той започва да ги избистря, което е като индиректна критика. Когато аз довършвам изцяло и пълно всички причинно-следствени връзки, го усещам, че той се чувства глупав, неуверен, което води до индиректна критика, че съм млада и енергична, а той е твърде стар и изморен.
    Всичко това е доста тънко като игра.

Като човек, той няма слот до себе си за жена, потиснал е доста нужди и желания, които все пак някак успявам да провокирам. ( бил е отхвърлен, тормозен )
    За съжаления, трябва да се пробутвам в слотовете за хоби и приятели, където женските ми качествам нямат такава стойност, за което нямам нищо против.
    Но за нещо, за което той е уверен, това е интелектът му и професионалните му умения, социалната и емоционална интелигентност .. където очевидно се чувства комплексиран от мен, съответно аз си мълча по професионални теми, не довършвам полемики или правя недообмислени изказвания свободно и почти не го анализирам в негово присъствие.
    Случвало се е бегло в моменти, в които съм била емоционално нападната и захапана, може би само веднъж - той ми обясняваше как начините, които изтъквам са неадекватни и почти невъзможни ( което не е така, защото са често разпространени ) а аз му отвърнах, че той не търси начини, а иска просто да ме накара да се съглася, че няма такива и напада мен по повод възможните опции, че съм неразумна. Човек, който планира всичко, се опитваше да ме пусне по carpe diem, защото не се чувства уверен, а не е като да не съм метнала безкрайни усилия да вадя доводи колко прекрасен е.

Anyway, deep shit.
    Чувствам се като с вързани ръце - каквото и да направя, ще го афектирам.
    А ако не правя нищо, ще му премина.

И, за да може да ме храните спокойно, става дума за платонически отношения, на 3000кв растояние.
    В които имам възможност да пътувам всеки месец до там и обратно за 4-5 дни, а скоро работата ми ще е от вкъщи и ще мога да кисна там колкото искам.

Но, той си се чувства добре без да взима мерки и планове да се виждаме, въпреки, че е повдигнато 2-3 пъти.

Виждали сме се 4-5 пъти в рамките на седмица, в която той беше тук ( служебни ангажименти ), запознахме се по този начин. Правили сме секс.
    Но, това беше преди 3 месеца и на него му е удобно да забрави, въпреки че сам призна, че не е имал много сексуални контакти през живота си, т.е. сексът не му е необходимост и въпреки, че в началото със сигурност му е липсвало, сега е забравил.

Та, както в момента съм мила и разбираща, и дори и не повдигам темата колко потисната се чувствам - не искам да бъда изискваща или хленчеща.
    А наистина имам нужда поне от една мила дума или жест и с позитивни стимули не мога да ги получа

Та, puzzled here, ако някой има идеи.

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Ох, мама мия.

Ти си някаква нова, прекалено съмнително споучлива версия на опитите на рошав учен-съдист да създаде компютаризирано функциониращ мозък, обуславящ се на сложни математически функции от ента степен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си