.
Отговор в тема
Страница 32 от 38 ПървиПърви ... 22282930313233343536 ... ПоследнаПърви
Резултати от 776 до 800 от общо 1117

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Как да ти го кажа веднъж за винаги????? Бих дядо си и му забранявах да ме гледа в очите и за това бог ме наказа да се срамувам от хората до такава степен че да не мога дори да гледам хората в очите(особено момичетата). И аз почнах да се кръстя всеки път преди да изляза и постепенно започнах да се оправям и вече не ми пука от мнението на хората. Когато се кръстих това беше знак че се нуждая от помощ нали така? И аз я получих и именно от Исус Христос! Исус ме спасява от наказанието от собственият му баща а ти ми казваш че това са някакви мисли които са пратени от... както и да е. Той бог прекали с тези наказания и сега го намразих сериозно. Би ли повторил това че бог не наказва никои? Самата библия казва че бог наказва... ти трябва да си някакъв богохулник.
    истинският Бог Отец не наказва никого от човешките и въобще одушевените същества, но има един друг бог, който имаше власт да наказва, така че малко или много се заблуждаваш когато си мислиш, че Небесният Отец на Исус Христос наказва, плюс това ако си се отнесъл лошо с дядо си, Бог ни би те наказал да имаш проблеми с момичетата, защото тук вече става въпрос за друго, но най-вероятно ангели на сатана са се опитвали да ти създават комплекси относно момичетата, но затова после те ще страдат по същия начин, а ако си вършил духовно беззаконие, било то под формата на окултизъм/езотеризъм, или идолопоклонение, тогава ти също си имал някаква вина за проблемите си, освен че и ако продължаваш да вършиш такова, тогава можеш да понесеш още наказание, Исус е вършил делата на Своя Небесен Отец, като дори и изповядал, че не Той(Исус), но (че) Неговият Небесен Отец върши всичко в/чрез Него(Йоан 14:10, 10:38, 12:49-50), т.е. че Исус е бил един вид като марионетка в Неговите Ръце, и дори че Неговия Отец е по-голям от Него(Йоан 14:28 ), а даже и че никой не е благ освен един Бог Отец(Лука 18:19), което доказва само, че след като Исус никога не е причинявал зло на никого от човеците, Небесният Отец е абсолютно добър и ни най-малко зъл, а ако с Божият Син е (било) така, то колко повече ние човеците не бихме могли да имаме изобилен и вечен живот без Него?!

Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Всеки си има собствена вяра... ние християни, те мюсюлмани... но моята вяра е следната. Има двама зли и един добър. Преди всичко ако лукавия не съществуваше то ти нямаше да правиш зло и следователно бог нямаше да те наказва нали? За това аз гледам на лукавия като най-злият от двамата. Но това че бог те наказва за това че ти не си бил достатъчно силен тоест че лесно се изкушаваш да правиш грехове, това автоматично прави бог зъл. За мен съществуват двама които злоупотребяват със силата си но има един които иска да спаси хората от този жесток свят и той е Исус Христос. По едно време говорих дори против Исус но тази заблуда беше наистина от лукавия както казваш ти. Ти не можеш да превърнеш мюсюлманин в християнин. Нито обратното. За това няма смисъл да ми променяш вярата. Аз не вярвам дори да библията защото с времето тя е променяна и в нея има лъжи.
    не трябва да имаш сатана за Бог, но трябва да го (на)мразиш, защото именно той е неодушевеното зло, което действуваше чрез съответните човеци в ущърб/вреда на всички жертви/потърпевши досега, така че той трябва да бъде отмахнат от всички хора и всички други одушевени същества, иначе няма да дойде спасение за целия свят, истинският Бог Отец не наказва никого по болезнен или зловреден начин, но другият бог беше богът, който наказва по лош начин, като все пак имаше негативен бог съдия и сатана, който е по-низш от негативния бог съдия, а самият негативен бог съдия (т.е. без сатана(та)) наказваше по съвсем справедлив начин, и не е безобразничил въобще в сравнение с дявола, така че ето как доста не си бил наясно относно тези неща досега, така и много вярващи, духовни, религиозни, окултни, и пр. човеци не познаваха истинския Господ Бог, но се суетяха в своите заблуди предавани от дявол на човек и от човек на човек, а в автентичните библейски писания няма лъжи от истинските пророци, които са ги свидетелствували/писали, но имаше изопачаване, което дойде чрез съответните човеци, но най-вече чрез духовни/езотерични, които не упражняваха вярата правилно и не бяха утвърдени в правилната вяра, освен че и преводът на Библията е малко или много несъвършен поради недостига на достатъчно благодат за нейния превод, също и онези, които са се наемали да я превеждат малко или много са били лингвисти, но не и човеци със съвършено правилна вяра, обаче това малко или много стана по Божията воля, защото Бог не искаше да разкрива тайната на Благовестието на всеки човек преди за да не се допускат злоупотреби във вярата, а целта на вярата не е да превръщаме мюсюлманина просто в християнин или християнина в мюсюлманин, нито индуса в будист, нито йогина в джайнист, и пр., но вярващия да бъде въведен в тайната на Благовестието на истинския Господ Бог, Който е представените в Библията Небесен Бог Отец и Син, Господ(ът) Исус Христос, понеже става въпрос за търсене, призоваване, проява на чиста и съвършена любов чрез молитва и пост, а молитвата това е ходатайството за спасение в истинският Бог, докато постът е проявата на загриженост за човеците
    Последно редактирано от npp : 11-29-2014 на 19:39

Интересно ми е какво мислите за научните теории за еволюцията и създаването на живота от неживата материя, или от микробите в космоса. Защото, ако почетете малко, сами ще видите, че на база от много опити, факти, примери и ескперименти - тези хипотези са 100 пъти по-реални и доказани отколкото библейските.

Мега фен
    що се отнася до вярата, вярно е това, че "сърцето" и "разумът" трябва да бъдат приведени в пълно действие, понеже наистина много се разчиташе на заучаване досега, при това в условия на много ереси в много вероучения/вероизповедания, да не говорим за религиите, които дори не вярваха само в истинския Господ Бог, Отца плюс Исус, Които са представени в библейските писания, понеже да вярваш в Него означава и да вярваш само в Неговото Слово без каквито и да били други пророчества, мъдрости, и пр., обаче колко повече това важи за сатанизма където доста открито вярват в/се кланят/служат на дявола?!, понеже именно духовното беззаконие е причината за всички други злини и беззакония на света, включително и за съществуването на сексуална(та) похот

докторе
    накрая ме уби. Къде се намират валидните интерпретации в истината, че дишаме въздух? Каква е дефиницията на знанието, не на познанието?

Не уча философия, малко ми е трудно да те разбирам напълно.
    Има универсални въпроси. Като кой съм аз, от къде идвам? Кой ни е създал? Не разбрах защо познаващия човек не се интересува от тези въпроси и не търси истината, която не може да е повече от една? Ние я пресъздаваме в хиляди варианти, защото не я знаем, не я възприемаме правилно и тнт.

Хм, когато търся нещо да се абстрахирам от всичко, което знам до сега и всичко което мисля за вярно, което чувствам, което желая? Търся някакъв личен пример, за разбера отговора. Като цяло не се абстрахирам. Но не мога да си го обясня.
    Да кажем имам нагласата, че .... природата трябва да се пази... или не.. че САЩ си месят фитила на всякъде по света..
    Ама чакай малко? Защо я имам тази нагласа? Ами защото фактите така говорят.
    Няма природа - няма да ни има и нас.
    САЩ месят ли си фитила, ако не е лъжа?
    Добре, за едните са добри едните, за другите - не. Едните се мислят за прави себе си, другите - не. Накрая обстоятелствата ги въвеждат във война без да ги питат.
    И въпреки това СЪЩЕСТВУВА дадено решение, вариант, избор, мъдрост, истина.

Мисля, че примерът ми не беше удачен.

Но другото, което не мога да си обясня... е как можеш да завържеш някакви мисловни процеси, ако отхвърлиш всички основи?

За религията пак казвам. Имало е някой аго агоу назад във времето. Видял нещо, написал го. Друг го прочел, потвърдил го и тнт и тнт...
    Науката от своя страна търпи развитие, промени, въпреки че работи само с доказателства, не винаги излизат верни.
    Но, ако не търсиш нищо - ти седиш на едно място, без развитие. Кое е вътре в теб? Ти си една празна надуваема кукла, която още нищо не знае.
    А именно желанието ни към усъвършенстване ни изкарва от вечно затъващото свлачище, иначе бихме се затрили. Туй и на дефендер го обяснявах, ама не.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-28-2014 на 22:29

Мега фен
    Докторе какво толко ти си бил измислил дето още не е измислено ве.
    И с какво повече твоя живот е с нещо по-щастлив от останалите.

обясни или просто високопарен въздух под налягане, съчетан с красиви думи като от идилия.

Че аз преди да открия православието и да вникна да не мислиш, че не съм бил търсач или бунтарче от чукарите, като тебе.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Докторе какво толко ти си бил измислил дето още не е измислено ве.
    И с какво повече твоя живот е с нещо по-щастлив от останалите.

обясни или просто високопарен въздух под налягане, съчетан с красиви думи като от идилия.

Че аз преди да открия православието и да вникна да не мислиш, че не съм бил търсач или бунтарче от чукарите, като тебе.
    именно бунтарите и търсачите правят промяната бе

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    именно бунтарите и търсачите правят промяната бе
    бунтарчето прави промяна когато се чувства неудовлетворено, кога се почувства добре спира да се бунтува. И тогава идва някъв си сатан от село и почва да му подскача и да му се подиграва, а в същото време бунтарчето му се чуди, абе тоя човек добре ли е, кво ми подскача.

доктора постоянно е бунтарче, щото постоянно го сърби. И сърби го, ама той се гордее със сърбежа си.
    Последно редактирано от defender : 11-28-2014 на 23:28

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    бунтарчето прави промяна когато се чувства неудовлетворено, кога се почувства добре спира да се бунтува. И тогава идва някъв си сатан от село и почва да му подскача и да му се подиграва, а в същото време бунтарчето му се чуди, абе тоя човек добре ли е, кво ми подскача.

доктора постоянно е бунтарче, щото постоянно го сърби. И сърби го, ама той се гордее със сърбежа си.

Try harder.

аз не за доктора, за определението ти казвам, че бунтарче не е обида.
    Бунтарчетата са сменяли всяка една система.
    Кротките пошлувковци не правят нищо, но поне спазват реда. Има някаква изравнена стойност.

докторе
    накрая ме уби. Къде се намират валидните интерпретации в истината, че дишаме въздух? Каква е дефиницията на знанието, не на познанието?

Не уча философия, малко ми е трудно да те разбирам напълно.
    Има универсални въпроси. Като кой съм аз, от къде идвам? Кой ни е създал? Не разбрах защо познаващия човек не се интересува от тези въпроси и не търси истината, която не може да е повече от една? Ние я пресъздаваме в хиляди варианти, защото не я знаем, не я възприемаме правилно и тнт.

Хм, когато търся нещо да се абстрахирам от всичко, което знам до сега и всичко което мисля за вярно, което чувствам, което желая? Търся някакъв личен пример, за разбера отговора. Като цяло не се абстрахирам. Но не мога да си го обясня.
    Да кажем имам нагласата, че .... природата трябва да се пази... или не.. че САЩ си месят фитила на всякъде по света..
    Ама чакай малко? Защо я имам тази нагласа? Ами защото фактите така говорят.
    Няма природа - няма да ни има и нас.
    САЩ месят ли си фитила, ако не е лъжа?
    Добре, за едните са добри едните, за другите - не. Едните се мислят за прави себе си, другите - не. Накрая обстоятелствата ги въвеждат във война без да ги питат.
    И въпреки това СЪЩЕСТВУВА дадено решение, вариант, избор, мъдрост, истина.

Мисля, че примерът ми не беше удачен.

Но другото, което не мога да си обясня... е как можеш да завържеш някакви мисловни процеси, ако отхвърлиш всички основи?

За религията пак казвам. Имало е някой аго агоу назад във времето. Видял нещо, написал го. Друг го прочел, потвърдил го и тнт и тнт...
    Науката от своя страна търпи развитие, промени, въпреки че работи само с доказателства, не винаги излизат верни.
    Но, ако не търсиш нищо - ти седиш на едно място, без развитие. Кое е вътре в теб? Ти си една празна надуваема кукла, която още нищо не знае.
    А именно желанието ни към усъвършенстване ни изкарва от вечно затъващото свлачище, иначе бихме се затрили. Туй и на дефендер го обяснявах, ама не.
    Очевидно е за мен, за теб не знам, че няма да стигнем до разбиране. Наистина, тоя процес на постоянно предефиниране на понятията за мен е изключително ценен, но за съжаление често ме прави неразбираем, понякога и аз се обърквам, и се налага да обяснявам всичко от самото начало и из основи, което често ме мързи да правя. Затова наблягам само на основните пунктове. Така че не се изненадвай, ако нещо не ти е ясно. Така или иначе не изпитвам нужда да ти обяснявам, постовете ми тук са само за мисловно-писмен тренинг - не целя да убеждавам никой в нищо, нито пък претендирам, че казаното от мен е истина. Затова не го взимай присърце.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-28-2014 на 23:00

че аз не те обвинявам в нищо. нито много ме интересуваш. Обикновена тема на размисъл по живота, в която единствено се мъча да вляза в твоята глава, да разбера защо мислиш по един начин, на каква база са ти разсъжденията и прочие. Че няма нищо сигурно е така и аз също се съмнявам в моите изводи.
    милиони хора се раждат и умират и нищо не остава след тях

Мега фен
    добре докторе, може и найстина да ни мислиш доброто, но кажи ми от какво точно се опитваш да ме спасиш, от какво се опитваш да ме предпазиш, ти гледаш на християнството като някоя чума, а аз му се наслаждавам все едно съм на Хаваите по готина ризка и с две гаджета (образно казано) и не мога да разбера защо има такъв контраст между нас за едно и също нещо.

защо има такъв контраст между нас за едно и също нещо.
    Cuz I like to boogie...

Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-29-2014 на 00:17

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Cuz I like to boogie...
    Д-р Пламен Димитров: Позитивното мислене невротизира и прави хората зависими

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032

Доктере. Според теорията на субективизма.... би ли унищожил Земята?

Нали всичко е относително, какво е един живот?

Ще го направиш ли?
    Или имаш някакви съмнения , че може да бъдеш наказан и те е страх?

Не е ли по-добре да бъдем съпричастни в противен случаи със заобикалящия ни свят?
    Като не само бъдем неутрални, но и не пречим с действията си? А това как става? - Чрез моралът и законите + разумът и знанието.

Мега фен Аватара на an7raks
    Доктере. Според теорията на субективизма.... би ли унищожил Земята?

Нали всичко е относително, какво е един живот?

Ще го направиш ли?
    Или имаш някакви съмнения , че може да бъдеш наказан и те е страх?

Не е ли по-добре да бъдем съпричастни в противен случаи със заобикалящия ни свят?
    Като не само бъдем неутрални, но и не пречим с действията си? А това как става? - Чрез моралът и законите + разумът и знанието.
    Всъщност, когато си неутрален нанасяш най-малко вреди на околните...
    Каквато и позиция и кауза да вземеш и да се бориш за нея, то неминуемо ще навредиш някому.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Всъщност, когато си неутрален нанасяш най-малко вреди на околните...
    Каквато и позиция и кауза да вземеш и да се бориш за нея, то неминуемо ще навредиш някому.
    Качествените народи, по това се различават. Че те си помагат взаимно, поддържат се. Докато други се избиват.
    На кой ще навредиш като нахраниш бедния, засадиш дърво?
    Има едни депутати, които толкова добре бездействат, че направо на никой не са навредили.
    По принцип си прав - неутрален е добре да си в много случаи въпреки че е невъзможно, чисто като биологичен вид да си неутрален към околната среда и хората. Така че неутрален не може да си напълно, ами сме създадени да взимаме решения. А те не трябва да са от някакви болни и извратени представи.

Мега фен
    "бунтарчета"
    "кротки послушковци"
    а какво ще кажеш и за категорията "бунтарчета послушковци" - тия май са най-зле. В смисъл поръчково бунтарче.

че кой ти говори за българи, които предпочитат да просят ве? Мисли по рационално. Има хора останали инвалиди, пенсионери и колкото си искаш сираци, на които всеки може да помогне. Когато направиш добро на някой, в нормалните случай той остава с добри чувства към тебе, което е другата причина, от която се облагодетелстваш самия себе си, с полученото уважение от другите. Но разбира се, че е по-интересно да се мазниш на мафиотчето с мангизите, за да ти плаща хубаво.

Не искаш да започнеш да се давиш и някой спасител да те гледа неутрално, нали? Или да те спаси само заради работата и парите си?
    Но всъщност хората за съжаление мислят точно като теб. И ето как се превръщат в едни лесно манипулирани мишени от закона. Примера е с този полицай на скоро, който убива едно момче и по никакъв начин не изпитва угризения, защото изпълнявал нареждания и там някакви закони, правила. В армията спец - частите да не мислиш, че са по-различни? Готови да си пръснат собствения череп, заради някоя заповед. И после иракчаните били с промити мозъци. хаха

Доброто и злото не случайно са измислени, без разбирането на които нямаше да има никакъв ред. Целта е хората да могат да съжителстват добре, но това не става точно поради грешното разбиране и тълкуване и изпълняване на някои неща. Освен това, ние не сме още развити, тоест не можем да мислим правилно и да взимаме най-полезните решения за нас. Алчността ни води, гледаме да угодим на телесните си капризи и не ни интересува нищо друго.

че кой ти говори за българи, които предпочитат да просят ве? Мисли по рационално. Има хора останали инвалиди, пенсионери и колкото си искаш сираци, на които всеки може да помогне. Когато направиш добро на някой, в нормалните случай той остава с добри чувства към тебе, което е другата причина, от която се облагодетелстваш самия себе си, с полученото уважение от другите. Но разбира се, че е по-интересно да се мазниш на мафиотчето с мангизите, за да ти плаща хубаво.

Не искаш да започнеш да се давиш и някой спасител да те гледа неутрално, нали? Или да те спаси само заради работата и парите си?
    Но всъщност хората за съжаление мислят точно като теб. И ето как се превръщат в едни лесно манипулирани мишени от закона. Примера е с този полицай на скоро, който убива едно момче и по никакъв начин не изпитва угризения, защото изпълнявал нареждания и там някакви закони, правила. В армията спец - частите да не мислиш, че са по-различни? Готови да си пръснат собствения череп, заради някоя заповед. И после иракчаните били с промити мозъци. хаха

Доброто и злото не случайно са измислени, без разбирането на които нямаше да има никакъв ред. Целта е хората да могат да съжителстват добре, но това не става точно поради грешното разбиране и тълкуване и изпълняване на някои неща. Освен това, ние не сме още развити, тоест не можем да мислим правилно и да взимаме най-полезните решения за нас. Алчността ни води, гледаме да угодим на телесните си капризи и не ни интересува нищо друго.
    Виж се как си противоречиш...
    Първо ми говориш разни бунтарски истории от рода на фък да полийс, а после ми говориш за ред... Това, че съществуващият ред не ти харесва, не значи, че е грешен за всички. Очевидно е правилен за по-голямата част, защото иначе нямаше да го бъде.
    Казваш ми да мисля рационално, докато ти съдиш на чисто емоционален принцип? Сериозно?!
    За пореден път ще ти кажа, че ти си НИКОЙ, за да съдиш когото и да било... Подяволите, ти дори едно свястно сравнение или метафора не можеш да направиш... Всъщност, това обяснява защо защитаваш най-ниската прослойка...

Виж се как си противоречиш...
    Първо ми говориш разни бунтарски истории от рода на фък да полийс, а после ми говориш за ред... Това, че съществуващият ред не ти харесва, не значи, че е грешен за всички. Очевидно е правилен за по-голямата част, защото иначе нямаше да го бъде.
    Казваш ми да мисля рационално, докато ти съдиш на чисто емоционален принцип? Сериозно?!
    За пореден път ще ти кажа, че ти си НИКОЙ, за да съдиш когото и да било... Подяволите, ти дори едно свястно сравнение или метафора не можеш да направиш... Всъщност, това обяснява защо защитаваш най-ниската прослойка...
    Бунтарскатаа просойка е нужна за да променя някои недъзи на системата. Дадох примера със полицая, който човек изцяло го е изградил дадения строй още с възпитанието и корените му. Той изпълнява дадения ред, но промяната винаги е неизбежна и тя просто трябва да се случи. Системата винаги в даден момент започва да деградира. Законът не е винаги правия, а като всяко нещо и той търпи трансформация . Тогава идват бунтарите, които извеждат нови правила, които пък да се спазват от друга част. Както казах - има равновесие на 100% Никога до наше време никоя система не е била изгодна за всички, защото както агейн казах в предишния си коментар - ние още сме първобитен вид, който не мисли. нуждите на нАШите популации до голяма степен още не се различават от законите на другите животни - естествения подбор примерно. Но все пак нашия вид сме придобили РАЗУМ и отдавна сме се изтласкали от живота в природата, въпреки съществуващите ни прилики с животните. Ние днес вървим срещу природата.. и по-точно, едва на скоро го осъзнаваме това и разбираме фаталните последствия. А само разумът ни ще реши дали ще оцелеем като вид, или не.

за реда, не от скоро аз съм песимист, че през нашия живот ще има някакъв ред, при положение, че тепърва, а и вече сме навлязали във фазата на третата световна война

ако хората бяха поне малко еволюирали.. сега си представи един свят, в който всички съжителстваме заедно, без да се избиваме с войни. Без да се разделяме. Всеки народ ще учи религията и културата на другия. Всеки народ, ще се съобразява с ценностите с желанията на по-малкия, че да не изпитва затруднения, както материални, така и духовни.
    Всеки ще може да контролира чувствата си, омразата, завистта. Всеки ще гледа на света по-съвсем различен начин.
    Уви, има още хилядолетия да си гнием в лайна докато стигнем до подобно положение и пак не е сигурно, при положение, че въпреки че хората от всяка епоха имат различен светоглед, винаги в основата сме си били едни и същи

Уви, има още хилядолетия да си гнием в лайна докато стигнем до подобно положение и пак не е сигурно, при положение, че въпреки че хората от всяка епоха имат различен светоглед, винаги в основата сме си били едни и същи
    Неспособните си гният, а способните се развиват... Така е било винаги, независимо от епохата...

Неспособните си гният, а способните се развиват... Така е било винаги, независимо от епохата...
    ДА, така е . Но аз не мисля, че повечето ни депутати заслужават да определят съдбата и пътя на човечеството.
    пък и както баба Ванга е казала - в живота на всеки човек има голяма мъка... едни ще имат пари, но децата им ще са болни. няма идеални

ДА, така е . Но аз не мисля, че повечето ни депутати заслужават да определят съдбата и пътя на човечеството.
    пък и както баба Ванга е казала - в живота на всеки човек има голяма мъка... едни ще имат пари, но децата им ще са болни. няма идеални
    Депутатите ни определят пътя на човечеството?! Бъркаш се с македонските депутати май...
    Вместо да мъцаш, издигни се до това ниво и промени нещо, щом се чувстваш по-кадърен!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си