- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Нищо не променя на системата... Системата винаги е била една и съща.. Винаги едни са успявали, а други за мизерствали. Никога не е било и няма и да бъде всички да са щастливи, защото ТОВА Е СРЕЩУ ПРИРОДАТА! Нали знаеш в природата какво става с изоставените малки, с недъгавите или твърде старите животни? Да, ние няма да оставим близките си да умрат, защото не могат да ходят на лов, но е нормално да получават по-малко от този, който работи и създава някакви блага или услуги.
никога не казвай никога. Мисля, че обясних достатъчни за природата и нас като биологичен вид, който притежава интелект, но още е в зародиш.
Системата не е една, защото когато идва комунизма - точно тези, които днес наричаш изоставени, бедни, недъгави - поемат властта или получават в пъти повече блага, за сметка на десетки преяли капиталисти. И комунизма, запомни едно - не идва при богатите държави, а при БЕДНИТЕ държавици с голям процент на мизерия. Той е неизбежно следствие, когато беднотията и кризата 3бе майката на по-голяма част от хората. За това вариантите и са - или се гради социална държава с добре работещи институции и сравнително добри приходи за всички, или малката риба противно на природата изяжда голямата. Ние от отдавна съществуваме отделени от природата и в същото време зависими от нея. Природата всъщнност какво е ? - целия матераилно енергиен състав. Да, ние също сме част от нея и се движим по някакви нейни ритми и закони, ама сме единствените, които са се отделили от първичната й същност.
Щом няма, тогава какво ми се репчиш, че такива като теб променяли света?
Виж един Хитлер как от г-н Никой е завзел половин Европа за няколко години... Явно има начин...
През комунизма пак е имало една върхушка, която може да си позволи всичко и пак е имало страдащи... НЕ ми говори, че инвалиди и сираци са управлявали държавата! Обърни внимание само на какви места са строени домовете за сираци и психиатриите и ще ти стане ясно колко е било розово положението в тези институции!
Имало е хиляди политически затворници, чиято единствена вина е, че не са одобрявали идеите на управляващите. Искаш да кажеш, че си съгласен да те пратят в Белене, задето лаеш по форумите срещу ББ? Или те са си го заслужавали, щом не са на твоето мнение?
Абсолютно ограничено и просташко мислене...
я сега си обърни задника, защото ти нямаш очи а четеш със задника и ми намери къде съм писал, че искам да се връща нова диктатура, или че комунизма е бил идеален строй, при положение, че изрушно вече 10 пъти точно обратното говоря - че във всички системи е имало привилегии за едни повече отколкото за други.
През комунизма само че бедни и ровещи по боклука е нямало. Ако говорим за държавност - тогава сме я притежавали. За това и парите са се разпределяли, градяло се е всичко и сме имали индустрия. Всъщност за един прост народ, който не може да има държава и да живее нормално в демокрацията, не заслужава нищо друго освен комунизъм. При него поне идиотите се страхуват и слушкат за да не ги шляпат.
Хитлер нали знаеш как свършва? Самоубива се. Нещо да е променил освен милионите жертви?
Виж. Да го обясня за по бавносхващащите . Депутатите ни може да заслужават да ни управляват по природните ви закони, но това е така, единствено, защото хората са ГЛУПАВИ. И не знам за какви природни закони въобще ми пишеш? Алчността сам каза, че я няма при животните.
Значи много странно. Ти уж ми обясняваше до скоро, че животните се водят единствено по инстинкти, а сега ми плямпаш как и те имали чувства и били алчни.. И така е. Прав си . Имат!
Въпреки разума си повечето хора се държат баш като животни. Грешката ни е , че заразлика от тях, ние злоупотребяваме (намерили сме как) с материалното ехеее, че унищожаваме всички пирамиди. Противно на законите в природата, ние сме на върха на хранителната верига СЪС най-голяма маса популация.![]()
Хитлер просто не си е изиграл картите правилно, но ти ще си изиграеш своите, нали се имаш за нещо повече от всички, управлявали до момента и имаш концепция за по-добър строй?
Алчност, завист, добро, лошо, състрадателност, това са все категории, измислени от хората... Няма алчно животно, защото то просто прави необходимото, за да оцелява и да си осигури потомството... То не осъзнава какво върши, следователно не категоризира действията си по какъвто и да било начин. Никой тигър няма да си задели от плячката и да я занесе на някой друг тигър в знак на състрадателност... Дори при животните, живеещи в групи, пак най-силните взимат най-големия дял, чукат най-добрите женски и позволяват само тяхното потомство да оцелее, убивайки чуждото... Ти би го определил като жестоко и алчно, но на тигъра му е все тая, щото вградените му инстинкти му казват да върши това, което върши. Той не чувства вина или угризения, защото не обмисля действията си.
Последното беше тотален Ноу сенс...пирамидите се включиха без никаква връзка...
ПОНЕ, КОГАТО ПИШЕШ С ГЛАВНИ БУКВИ, ГЛЕДАЙ ДА НЕ Е С ГРЕШКИ!!! СЪС СЕ ПИШЕ, КОГАТО СЛЕДВАЩАТА БУКВА ЗАПОЧВА СЪС "С" ИЛИ "З"!
ти нали си от Варна?
как ще коментираш?
![]()
bez da iskah ma СЪС
Всеки човек гледа да му е по-добре, да намаже с повече. Да, ние не сме животни и за това черпим ПЕТРОЛ и имаме уж РАЗУМ (не всички). НО сме толкова неразвити и АЛЧНИ ( не е измислено понятие, съществува и при животните) и нескопосани. А аз не се имам за никакъв. Просто казвам кви са обстоятелствата и ше слушаш . :Д
Какво има да коментирам? Не бялото черно не мога да кажа - КРАСОТА!
Но... Не забелязваш ли колко малко коли има по улиците? Не забелязваш ли, че тези коли са светлинни години назад, сравнени със западните от тези времена?
въй, въй, въй, светлинни години били назад от колите на западняците. АРЕ У ЛЕВО.
карай си там западната кола на 30 години и нмз
да, малко са. ама хората тъй като ги гледам не са умрели, ами всички алей се пълни с добре облечени хора.
къде са дупките? всичко ново и красиво
глей какви цветя навсякъде
прашинка няма
бягай сега завиждай на американците. шото точно от Запад днес идват тук да се напиват на свободията му
Виж се какъв си паляк, бе! Ти не гледаш факти, ами само си лаеш... Те и просяците не умират, ама ги съжаляваш...
Предпочитам да карам 30-годишна кола, която вози като лодка и ми предоставя всякакви глезотии, вместо 2-годишна лада, под която да лежа, когато няма какво да правя...
КАЗАХ ТИ, ЧЕ МИ ХАРЕСВА, ама боли ма кура, че няма дупки, когато нямам кола...
Ти явно си откровен идиот... Навсякъде виждаш американци и фашисти...
аз ще карам 30 годишна кола, дето още не е излезнала ! :Д И навремето е имало нисши да си вземеш по-бързо кола, ако си умен и хитър![]()
http://vbox7.com/play:572b203d68&start=7
Ще караш на баба си хвърчилото...
Там не е трябвало да си умен и хитър, а да си мушеник с връзки и буквално да вредиш на другите, като ги пререждаш. Точно онзи строй е създал хората, срещу които лаеш в момента.
да, да. В него строй всички обясняват, че хората като цяло са били много по-задружни и обичливи от днес. Имали са си вяра. Сега идват мошенниците и измамниците !
Не е било задължително да си мушенник и да вредиш. Казвам ти, имало е някои тънкости от където са се вадили пари, без да си голям партиец!
Между другото днес също 99% от богаташите вредят адски много на бедните, тъй че е все тая..
ако например някой върши духовно беззаконие, тогава поради това истинският Бог може да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за него, и по този начин тоя човек може да попадне в ръцете на негативния бог съдия, който има власт да съди лошо, и дори така е възможно той(негативния бог съдия) да позволи на сатана да го мъчи
"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинския Бог разглеждан като противник) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. докато упражняваш вяра(та) систематично и задълбочено), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би истинският Бог да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25
содомците са вършили духовно беззаконие от средна степен, обаче чрез голямо физическо малтретиране над други човеци, като дори са изнасилвали брутално най-мъжествени мъже, защото това било част от традицията на техния религиозен култ, поради това се стигнало дотам, че негативния бог съдия се оказал като принуден да ги накаже строго
Последно редактирано от npp : 11-30-2014 на 02:03
Ами, за вашите не знам, ама нашите напълно честно си вадят хляба и не мога да кажа, че живеем в мизерия или кой-знае какви лишения...
Виж как имаш проблясъци... "Така се говори"... Спри да вярваш как се говори, извади си главата от задника, поогледай се и сам прецени! Никой, нито преди, нито сега е давал пари наляво и надясно. Никой няма да ти изтегли кредит, за да си купиш апартамент, но повечето ти приятели биха ти помогнали със 100-200лв, ако не можеш да закърпиш месеца...
Ето че пак главата ти е дълбоко в задника... НЕ забелязваш ли, че всичките тези изцепки са нашумели покрай интернет? По времето на дядо ти също ги е имало такива идиоти, ама е нямало как да се прочуят...
То това е както, като тръгнат да ми обясняват как по-рано е нямало кражби и убийства... Пак е имало, ама медиите не са го излъчвали, защото са били заети да възхваляват дейностите на Партията...