.
Отговор в тема
Страница 42 от 45 ПървиПърви ... 323839404142434445 ПоследнаПърви
Резултати от 1 026 до 1 050 от общо 1117
    браво

Мега фен
    Много руски изтребители и какво ли си не - надминават Западните. Руските технологии къде колко много има, които САЩ ги копира, а Русия първа ги измисля.
    Не съм ви чел спора, но редовно се извършват учения с участието на САЩ, западноевропейски държави и такива от близкия изток.

На американците дори F-15-ката обърсва пода с на руснаците 'модерните' изтребители. При F-22 е излишен коментарът.
    Еврофайтърите доколкото съм чел също се справят подобаващо.

Руснаците бягат по тъча с извинението, че имало технологии по самолета, които не се ползвали умишлено, за да не издават 'тайни' лол.
    Американците същото извинение като френски и британски пилоти ги обършат с европейските машинки :]

И другото, което ми хвана окото - Хитлер може да е всякакъв, но ВСВ, въпреки милионите жертви, е в пъти по-добрият вариант от червеният ботуш, който щеше да настъпи Европа без нацистите.
    Колкото и да е ненормален Хилтер, абсолютно прав е бил в отношението си към червените.
    Нека не забравяме, че в СССР повече жертви в мирно време е имало, отколкото във война. Нелепо е.

Като включиш в картинката и социалистическите настроения в западна европа в началото на 70-те ... просто не мога да си представя каква кочина щеше да е светът днес без Хитлер.

Иронично, нали ? Психопат и масов убиец да спаси цивилизования свят с побърканите си действия.

ууууу Очарователно е как про Западната ти настройка е развита до такава степен, че дори може да защити масов убиец, само и само, за да охули Русия

Изтребителите су-35 къртят всичко живо.
    танковете им също са най-маневрените и добри
    руснаците първи започват да произвеждат бронирани бойни хеликоптери, преди сащ да включат в действие апачето.
    ИМа цели научни военно исторически филми доказващи и днес силите на Русия.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    И другото, което ми хвана окото - Хитлер може да е всякакъв, но ВСВ, въпреки милионите жертви, е в пъти по-добрият вариант от червеният ботуш, който щеше да настъпи Европа без нацистите.
    Колкото и да е ненормален Хилтер, абсолютно прав е бил в отношението си към червените.
    Нека не забравяме, че в СССР повече жертви в мирно време е имало, отколкото във война. Нелепо е.

Като включиш в картинката и социалистическите настроения в западна европа в началото на 70-те ... просто не мога да си представя каква кочина щеше да е светът днес без Хитлер.

Иронично, нали ? Психопат и масов убиец да спаси цивилизования свят с побърканите си действия.
    чакай бе, че Русия кога е имала завоевателни намерения над Западна Европа, че Хитлер да е бил спасявал Европа.
    Русия спасява Европа от Хитлер, защото не Русия, а Хитлер и бил болния завоевател.
    Последно редактирано от defender : 11-30-2014 на 23:20

Повече от фен Аватара на FemaleEyes
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    автентичните библейски писания не лъжат, но просто не си прочел внимателно написаното в (по-)горните/предишните ми постове така че да го разбереш правилно и запомниш - наказанието на истинския Бог Отец не е лошо, но наказанието на другия бог е лошо
    Според библията която съм чел няма 2-ма богове.... сигурен ли си че говорим за една и съща религия?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    В крайна сметка ти колко бога имаш.

поредното изригване

Ако събера култовизмите ти в книга, сигурно ще направя пачка.
    нали вече ти се обясни, че има един истински Бог, докато явлението на негативния бог съдия е отражение от сблъсъка между "Светлината" и "тъмнината", истинските Светии обикновено дори не го наричат "Бог", но просто "съдия", защото от друга страна той също се явява някакво явление на "тъмнината", през времето преди Новия Завет не се правеше масово такава разлика между истинския Господ Бог и явленията на "тъмнината", каквато Исус и Неговите истински ученици са представили, затова тогава (преди идването на Исус) повечето духовни/религиозни човеци са вярвали, че има един Господ Бог без да вземат предвид, че Бог и лукавият са две отделни/различни явления, но са вярвали, че явлението на духовното, без значение дали неговата "Светла" страна(Бог) или "тъмната"(сатана), е Господ Бог, което и е видимо от написаното в книгите на стария завет, защото и сатана е имал тогава вътрешна власт на Небето, чрез която (е) могъл да се явява като част от Бога, и така е било докато не дошъл Божият Син за да съсипе делата на дявола, затова в Новия Завет е направена такава подробна разлика между Бога и "тъмнината", понеже и сатана вече няма вътрешна власт, чрез която да се явява като част от Бога, защото Той му я отне напълно и безвъзвратно чрез Своя Син на голгота

содомците са се кланяли на молох - бесовски дух и идол, като дори е имало цял такъв религиозен култ, който бил популярен до няколко века след унищожението на содом, неговите поклонници са имали традиция(та) да се възвеличават(превъзнасят) като най-големи мъже на земята (такова нещо е наречено в Писанието "мъжка похот"(Йоан 1:13) и "коравовратие"(Второза. 31:27, Йов 15:26, Псалми 75:5)), третирайки дори всички други мъже като жени с цел да се доказват/налагат за/да правят себе си най-славни/големи в качеството си на мъже/богове, спомни си, че в Битие 19 и Съдии 19 е представено как те не са предпочитали да правят любов/секс с жени, но са искали да изнасилват мъже

"А преди да си легнат те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, всичките люде от всякъде, обиколиха къщата и викаха на Лота, казвайки: Где са мъжете, които дойдоха у тебе тая нощ? Изведи ни ги да ги познаем. А Лот излезе при тях пред вратата, затвори вратата зад себе си, и рече: Моля ви се, братя мои, не правете такова нечестие. Вижте сега, имам две дъщери, които не са познали мъж; тях да ви изведа вън, и сторете с тях, каквото ви се вижда угодно; само на тия мъже не струвайте нищо, понеже затова са влезли под покрива на стряхата ми. Но те рекоха: Махни се нататък. Рекоха още: Той дойде тук самичък и пришелец, а иска още и съдия да стане; ей сега на тебе ще сторим по-голямо зло, отколкото на тях. И насилваха премного човека, Лота, и приближиха се да разбият вратата." Битие 19: 4-9,

"Като веселяха сърцата си, ето, едни градски мъже, развратници, обиколиха къщата, блъскаха на вратата, и говореха на стареца домакин, казвайки: Изведи човека, който влезе в къщата ти, за да го познаем. А човекът, то ест, домакинът, излезе при тях та им каза: Не, братя мои! моля, недейте прави това зло; тъй като тоя човек е мой гост, недейте струва това безумие. Ето дъщеря ми, девица, и неговата наложница; тях ще изведа вън сега; опозорете ги, и сторете им каквото ви е угодно; но на тоя човек да не сторите едно такова безумно дело. Но мъжете не искаха да го послушат;" Съдии 19: 22-25

затова е имало заповед, с която се е забранявало поклонението на молох:

"Никак да не посветиш от семето си на Молоха; нито да оскверниш името на своя Бог. Аз съм Иеова. С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота." Левит 18: 21-22,

"Да речеш на израилтяните: Който от израилтяните, или от заселените в Израиля чужденци, даде от семето си на Молоха, непременно да се умъртви; людете на земята да го убият с камъни. Също и Аз ще насоча лицето Си против оня човек и ще го изтребя изсред людете му, защото е дал от семето си на Молоха, та е омърсил светилището Ми и е осквернил светото Ми Име. И ако по какъв да е начин людете на земята затворят очите си, за да не видят тоя човек, когато дава от семето си на Молоха, и не го убият, тогава Аз ще насоча лицето Си против тоя човек и против семейството му, и ще изтребя изсред людете им него и всички, които го последват в блудството, за да блудствуват след Молоха." Левит 20: 2-5

ала целта на вярата не е да си чешем умовете с знания, но да се допринася с нещо добро за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, понеже какво ако се превъзнасяш с някакво остроумие, а не докарваш истинско спасение за нито един човек?!, понеже ето как мнозина вярващи/поклонници/духовници искаха да се наложат като най-достойни попечители на човечеството, обаче нито изгонваха бесовете от обладаните, нито изцеляваха болните, нито възкресяваха мъртвите, нито проповядваха истинското Божие Слово, нито вършиха което и да е от делата на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията
    Последно редактирано от npp : 12-01-2014 на 02:17

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FemaleEyes Виж мнението
    Според библията която съм чел няма 2-ма богове.... сигурен ли си че говорим за една и съща религия?
    отговора на въпроса ти можеш да намериш в предишния ми пост: http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11202739

отговора на въпроса ти можеш да намериш в предишния ми пост: http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11202739
    И ми казваш че от сблъсъка с светлината и тъмнината се е образувало нещо като закон съдия които никои не може да спре? Казваш ми че освен бог и лукавия съществува трети? Искам да знам кои ти е казал това?

Мега фен
    И ми казваш че от сблъсъка с светлината и тъмнината се е образувало нещо като закон съдия които никои не може да спре? Казваш ми че освен бог и лукавия съществува трети? Искам да знам кои ти е казал това?
    негативния бог съдия дори е представен в Библията:

"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинския Бог разглеждан като противник) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. докато упражняваш вяра(та) систематично и задълбочено), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би истинският Бог да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25

но всъщност не съществува по-съществена разлика от онази между истинския Господ Бог и "тъмнината"

негативния бог съдия дори е представен в Библията:

"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинския Бог разглеждан като противник) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. докато упражняваш вяра(та) систематично и задълбочено), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би истинският Бог да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25

но всъщност не съществува по-съществена разлика от онази между истинския Господ Бог и "тъмнината"
    Бих се заклел че не разбрах НИТО 1 АМА НИТО ЕДИН от безсмислените ти постове. Има да си направил поне 30 поста но не разбрах нито 1 заклевам се! Ти или си адски тъп или си задълбочен в фантазията ти и фалшивата представа на това как стоят нещата. Какъв съдия бог какъв истински бог ?? абсолютно нищо не разбрах. Аре беги не ми губи времето и без това е 4 часа след окло 3 часа трябва да лягам. Келеш... теб верно трябва да те баннат от сайта защото имаш неземна дарба да губиш времето на хората.

Мега фен
    Бих се заклел че не разбрах НИТО 1 АМА НИТО ЕДИН от безсмислените ти постове. Има да си направил поне 30 поста но не разбрах нито 1 заклевам се! Ти или си адски тъп или си задълбочен в фантазията ти и фалшивата представа на това как стоят нещата. Какъв съдия бог какъв истински бог ?? абсолютно нищо не разбрах. Аре беги не ми губи времето и без това е 4 часа след окло 3 часа трябва да лягам. Келеш... теб верно трябва да те баннат от сайта защото имаш неземна дарба да губиш времето на хората.
    карам ли те/забранявам ли ти да правиш нещо насила?!, угнетявам ли те?!, малтретирам ли те?!, обезобразявам ли те?!, осакатявам ли те?!, убивам ли те?!, чел си Библията, но не си разбрал нейните тайни, това е все едно да четеш някакво кодирано съобщение, което буквално прочетено може да звучи по един начин, но разкодирано може да означава нещо различно от очакваното, истинският Бог е любов, а най-вече да се допринася с нещо добро за всеобщото спасение в Неговия Син Исус Христос, или бъди малко или много съпричастен на това, или си живей живота там, но пак без да смущаваш ближния(съжителя) си (който и да е той), понеже не е задължително да знаеш всяка тайна на Бога и Св. Писание, но важно(то) е да има поне мир за всички човеци
    Последно редактирано от npp : 12-01-2014 на 14:24

Мега фен
    чакай бе, че Русия кога е имала завоевателни намерения над Западна Европа, че Хитлер да е бил спасявал Европа.
    Русия спасява Европа от Хитлер, защото не Русия, а Хитлер и бил болния завоевател.
    http://chitanka.info/text/27228-ledorazbivachyt

интересни неща пише, помня че четох негови книги като бях 14-15 годишен :}}

Виж ги ако намериш време.

Не съм казал, че Русия е била завоевател.
    Казах, че ако не беше ВСВ, нямаше да има и Студена война.

=> като нищо комунизмът можеше да плъзне и във Франция и Великобритания. Дори въпреки студената война е имало периоди, в които са били във възход подобни ... настроения ... в някои западни държави.
    Разбира се, в Б-я подобни неща не се учат, тъй като периодът 45-90 е черна дупка. Точно като периодът 13ХХ - 1800

А замислял ли си се какъв щеше да е светът без СССР? Много от социалните придобивки са благодарение именно между това съравнование по време на Студената война. Извинявай, но ако защитаваш режим, който изтребва на база расова основа, както и на база психични отклонения, то трябва да си егати садистичното същество. Русия, благодарение точно на този "гнусен" режим, успя за няколко десетилетия да настигне, даже и да надминне Западните държави в технологично, културно и всякакво отношение. Русия, благодарение на тогавашното комунистическо ръководство, успя да ни отърве от тази чума, Хитлер. Между другото, Хитлер е взаимствал голяма част от идеите си и е изградил строй, който в икономическо отношение е наподобявал социалистически, затова те в периода между ПСВ и ВСВ са достигнали този прогрес.

Защо в България не се учи за социалистическия период? Да ти кажа, то вече и Ботев не се изучава, защото публицистичните му трудове са крайно политнекоректни.

Мега фен Аватара на an7raks
    Не ви знам къде сте учили история, ама Хитлер и Сталин са имали договор да си разделят Европа...

Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
    А замислял ли си се какъв щеше да е светът без СССР? Много от социалните придобивки са благодарение именно между това съравнование по време на Студената война. Извинявай, но ако защитаваш режим, който изтребва на база расова основа, както и на база психични отклонения, то трябва да си егати садистичното същество. Русия, благодарение точно на този "гнусен" режим, успя за няколко десетилетия да настигне, даже и да надминне Западните държави в технологично, културно и всякакво отношение. Русия, благодарение на тогавашното комунистическо ръководство, успя да ни отърве от тази чума, Хитлер. Между другото, Хитлер е взаимствал голяма част от идеите си и е изградил строй, който в икономическо отношение е наподобявал социалистически, затова те в периода между ПСВ и ВСВ са достигнали този прогрес.

Защо в България не се учи за социалистическия период? Да ти кажа, то вече и Ботев не се изучава, защото публицистичните му трудове са крайно политнекоректни.
    Ето още един, дето е бягал от часовете по история...
    Както казваше даскалицата ни, фашизма и комунизма са двете страни на една и съща монета... Партията на Хитлер знаеш ли как се е казвала? Потърси го в гугъл и си помисли, не ти ли напомня на нещо?
    За цялата война Русия има над 25млн. д. жертви, а Германия - под 10млн.!
    Културното развитие е доста субективно, но в технологично развитие никога не са надминавали запада...
    Нали знаеш, че Русия участва във войната с Американски танкове? Нали знаеш, че дори съвременните им танкове са базирани на онези?

хахаха чул не дучил, не се раздавай

Фашизъм и комунизъм са различни понятия, но на обществото му е угодно да ги приравнява, вижте ония, Хитлер и Сталин, най-големите злодеи и не знам какво. Когато изгубиш битката, вече за теб се пишат само лоши неща, историята е пишат победителите... Подялба на Европа, абе човек, не знам какви книги четеш, навлизането в Полша е било тактически ход, виж какви са били настроенията преди войната, СССР винаги е настоявал за мирно решение на конфликтите, но вече когато ножът опре до кокала, то се стига до военни действия. Интересно е да погледнеш настроенията в българското общество. Още тогава е имало прохитлеристки настроения, както и антифашистки. Хората са били разделени, получило се е сблъсък на идеи, а войната е олицетворение на идеите, на смисъла. Всяка война е олицетворение на смисъла, защото след нея следва нов етап на развитие... Каква е била България преди 9 септември? Една бедна, селска, аграрна страна със слаби наченки на производство, главно в леката промишленост. Е, за 45 години сме извършили модернизацията, технологичното производство, тежка промишленост и така нататък. То не трябва да имаш много мозък, за да разбереш откъде имаш канализация, ток и водоснабдяване. За теб е важно кой каква кола е карал, колко жилища е имал и кой е бил облагодетелстван от онзи строй. Естествено, имало е облагодетелствани, но ако си против, значи по-голям комунист от теб няма. Всъщност ти не го и осъзнаваш, може да си крайно десен, но с леви изквичавания.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    хахаха чул не дучил, не се раздавай
    Точно ти, недей се обаща кой е чул недочул... ДОКАЗАНО Е, ВЯРВАЙ МИ!

Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
    Фашизъм и комунизъм са различни понятия, но на обществото му е угодно да ги приравнява, вижте ония, Хитлер и Сталин, най-големите злодеи и не знам какво. Когато изгубиш битката, вече за теб се пишат само лоши неща, историята е пишат победителите... Подялба на Европа, абе човек, не знам какви книги четеш, навлизането в Полша е било тактически ход, виж какви са били настроенията преди войната, СССР винаги е настоявал за мирно решение на конфликтите, но вече когато ножът опре до кокала, то се стига до военни действия. Интересно е да погледнеш настроенията в българското общество. Още тогава е имало прохитлеристки настроения, както и антифашистки. Хората са били разделени, получило се е сблъсък на идеи, а войната е олицетворение на идеите, на смисъла. Всяка война е олицетворение на смисъла, защото след нея следва нов етап на развитие... Каква е била България преди 9 септември? Една бедна, селска, аграрна страна със слаби наченки на производство, главно в леката промишленост. Е, за 45 години сме извършили модернизацията, технологичното производство, тежка промишленост и така нататък. То не трябва да имаш много мозък, за да разбереш откъде имаш канализация, ток и водоснабдяване. За теб е важно кой каква кола е карал, колко жилища е имал и кой е бил облагодетелстван от онзи строй. Естествено, имало е облагодетелствани, но ако си против, значи по-голям комунист от теб няма. Всъщност ти не го и осъзнаваш, може да си крайно десен, но с леви изквичавания.
    Пф... втори кораб минава...
    Две неща да са двете страни на една и съща монета, не означава да са едни и същи.
    Да, Русия не е искала война с Хитлер, за това е подписала и договор... Тя просто е искала половин Европа в замяна на това, да не напада Хитлер... И двете страни печелят, но фюрерчето си е повярвало, че може да се ебава с хора, живеещи при толкова сурови условия и то на тяхна територия, и то управлявани от човек, изпращащ жени, деца и старци на първа линия на фронта, за да оберат първите залпове и после обучените да отвърнат...
    Имало, е прохитлеристки настроения, да, той е бил наистина добър оратор, политик и дипломат. Никой не е предполагал, че ще посегне на големия брат и ще си вкара такъв автогол.
    Винаги ще има различни идеологии и привърженици на тях... Когато няма, значи нещо е дълбоко сбъркано...
    Някъде да видя да отричам построеното през комунизма? Искрено се възхищавам на истинските доброволци, които са участвали, но нека не забравяме че те са били само една част от строителите... Голяма част са били политически и други затворници, накарани насила и без заплащане при нечовешки условия... Поразпитай някои старци да ти разправят колко хора са били пращани в урановите мини и колко са се пенсионирали живи!
    Страшно много ме е яд и че в момента всичко това, което е било построено с цената на този труд и жертви, се руши и не се поддържа. Както и, че се опитват да отрекат Русия като Освободител на Българската държава. Вярно е, че са били намесени интересите им, но е факт, че са ни отървали от още 5 века Ад.

Ако още не си разбрал, харесвам повечето от основните идеи на комунизма и анархизма, но тези идеи са си само на хартия и няма как да бъдат осъществени на практика... Получават се единствено изцепки като това, което е било по нашите ширини...

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Точно ти, недей се обаща кой е чул недочул... ДОКАЗАНО Е, ВЯРВАЙ МИ!
    аз сам по-голям от теб, имам повече опит

Антраксе. По-голяма изпека от капитализма по нашите ширини не знам дали може да съществува.
    Трудоволи лагери викаш. Ми трябва те същите и днес да ги има за циганите, ако искаш да ги накараме да работят. За какво да ги няма, колко много затворници си плачат да гушат някой лев. На трудовите лагери също така са отивали всички студетчета с двойчици. Но особено през 70-те години, комунизма ни е бил толкова либерален, че можеш да го сравниш с днешния строй в САЩ или Англия, дето продължават демократично да следят всеки през лупа и никой не може да пръдне. За тва идват да изтрещяват у нас :Д

Нямало е бедност и... видя снимките, нали?

Това, че си по-голям от мен обяснява защо са ти толкова далечни нещата от училище, но не обяснява защо се пенявиш без грам информация по въпроса...

Ама много е либерално да чукаш камъни до живот, щото не ти харесва управлението... Страхотно е и да не можеш да запишеш СРЕДНО, защото баща ти е отказал да си даде нивите, колкото и да са малки те... Още по-яко е да копаеш уран докато ти обясняват, че е напълно безвредно, а ти да правиш деца...

Нямало е никаква бедност, абсолютно! Площадите с нови плочки го доказват!
    Заеби, че месото е било лукс, въпреки голямото производство, хората по селата са бачкали като ратаи за жълти стотинки, за кола се е чакало 10 години и е нямало от къде да си купиш телевизор, щото си нямал долари... Щастие...

стига глупости рева.

бедни е НЯМАЛО!
    Тва със средното също е мит. Прадядо ми е бил един от най-заможните в България, взимат му всичко през 44, ама по късно внуците му да не мислиш, че са имали някакъв проблем? Имало си е разбирателство. И тук говорим както казах за през 70-те години.
    храната е била в пъти по-истинска!
    а уран и сега копаят не, ами се взривяват с мини, за да изкарат някой лев.

Ахахахахах... ти си ходещ цирк, бе!
    Мит, викаш, а... Да взема да ти направя видео интервю с дядо ми ли, какво?!?
    Ничия земя не е била взимана директно... Хората уж доброволно са подписвали всичко. Който е подписал без много зор, няма проблем, който обаче се запъне, тежко му горко. На него и на всички до девето коляно! Разбирателство е имало дедовия ти... Ако наричаш разбирателство това да си дадеш нивите, после пак ти да си ги работиш, ама да ти дават 1/3-та от печалбата, да, имало е...
    Какво ме интересува, че е в пъти по-истинска, като я е нямало по магазините?!
    То и сега има много истински лични самолети, ама за мен и за теб няма... Дори и това сравнение не е адекватно, защото самолет можеш да си купиш, ако изкараш пари, а тогава си имал пари, а не е имало какво да купиш...

И това е доказано, нали?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си