- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

То та клетва пред кого я дават, пред тях си ли. Ти да чуваш в клетвата да има нещо да се казва за Бог.
в живота на всеки има и радост и тъга, или смееш да твърдиш, че в твоя всичко е перфектно-само радост?
това, че хората сме алчни и обикновено мислим само за себе си, ни пука за ближния/себеподобните си (в случая негърчето в африка) си е наша вина, а не вина на създателя, и примерно след 1000 години може и да не е така,-да няма хора, които умират от глад)
човечеството в крайна сметка ще разбере, че това е неправилно, върви напред, колкото и бавно да е
ако не си схванал, негърчето в Африка гладува заради алчността на други хора, но и то(неговият дух) е заслужило съдбата си заради грешки в минал живот-примерно духът му е бил от тези, които са виновни за сегашното му състояние, или е убивал други хора и т.н.
така чувствам аз нещата, не искам да те убеждавам в моето мнение/разсъждения, убеждения, защото е недоказуемо и те разбирам ако ме сметнеш за луд :Р (не че ми пука, да си знаеш)
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 21:55

Е , че клетвата пред кой се дава ве? Бойко се покръсти, виж го каза, Бог да бил с тях.. :d :d мършички малки.. ама не си мисли, че ако властта беше в храма, щеше да е по-добре, а напротив. ей такива щяха да сложат чалмите, да вземат библията, да хипнотизират народа и да го изнудват, но сме прескочили тези времена вече
Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше.Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвестта се съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10 века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140

я пак, я пак, за секса и съвестта и науката? Като докаже, науката, че има нещо вярно, тогава ще вярвам.

чикията оформя характера
извън темата - глей какво става в центъра на Европа - това трябва да го види тигъра http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414131
Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше.Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвебсттасе съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140

Не вярвам в булшитите за минали животи... Напълно съм съгласен с идеята, че едни хора са виновни за страданието на други хора, както и че някои хора сами са си виновни. Обаче, къде е Бог в цялата тази картинка? Щом хората са способни сами да управляват света, да определят кое е добро и кое е зло, да причиняват страдание или щастие, то Бог е излишен. Или поне Богът, познат ни от Християнството като добър и милостив, грижещ се за хората тип...

ми като не вярваш в булшитите за минали животи аз кво да направя? (аз пък вярвам)
относно философията на Спиноза чете ли? коментирай я, ако не си, ето линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза
"всичко, което се случва става посредством необходимостта"
не вярвам в християнския бог, ако още не си разбрал, за мен той е измислен, идеализиран от човека образ, когото ги радва и удовлетворява това, което те търсят

ако толкова искаш ела ми го пръсни? -нямам против?
адрес искаш ли?
Що пак търсиш под вола теле? Откога науката е идола, дето дава отговор на всички въпроси? Ще има да я чакаш да ти отговори на въпроси, с които тя е обявила, че не се занимава. Ама това е твоята всесилна богиня и щом тя не може да го докаже, значи никой друг не може и значи е недоказуемо, следователно невъзможно. На това му се вика ограничен кръгозор. Погледни се малко отстрани!
турбо глупав кораб, ще докаже науката-хахахаха, толкова знаеш и какво науката е доказала, и колко мозъци е промила, невеж глупак тип псевдо умник-"не вярвам в нищо, което науката не е доказала", тя и да е доказала/ и да докаже,(което е много малко вероятно в този случай) точно пък на теб ще ти го каже наготово, щото си мноу важен, да те просветлят безплатно/без усилие от твоя страна да ти кажат в какво да вярваш
Последно редактирано от fire_magic : 11-07-2014 на 22:24

ти ако си удовлетворен от сегашното си състояние-че не вярваш в нищо, или не знаеш в какво точно вярваш, няма да искаш науката да ти доказва нещо, а ще си щастлив и удовлетворен напълно така, но не си
кораба потъва или плава, но не знае накъде
хахаха