.
Резултати от 1 до 25 от общо 1117

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Аз имам собствено право да разсъждавам за това, което мисля за правилно. И не го налагам на никой. Крайно религиозен означава да изпадаш крайностите, а не просто да вярваш в Бог. В тези ''доказателства'' може да си вярваш ти, или някой друг, но аз не мога. Бог създал за 7 дена света, нищо, че света е на милиард години, а човечеството се е пръхнало преди 2 дена. Бог създал Адам и Ева, нищо, че от два индивида не може да се получи популация и тнт и ТНТ И ТНТ. Кажи ми сега, вярваш ли в извънземните? Защото има повече доказателства за съществуването на милион форми на живот и цивилизации в космоса, от колкото за някои неща в библията. И скоро ще ги открием! И друга планета може да заселим, като унищожим от простотия нашата...

Виж, не отричам всичко, с много неща съм съгласен с вас и религията, вярвам, че има някаква истина, но всичко останали подробности, за мен не са сериозни. Има толкова много хора с добри сърца, които живеят достойно на тази Земя и без да вярват в никакви религии, но според теб всички те са обречени. Както и ислямистите и всички нехристияни нали. Е, какъв е смисъла да ви Вярвам? Защо точно на твоята религия? Един ислямист от другата страна на портата знаеш ли, че ще ми изкара същите аргументи като вашите в защита на неговата религия? Правил ли си дебат с някой буда? Всеки прав за себе си. Еми прави бадете, аз ще върва по своя си път, ще държа на моралните ценности и на интелектуалните такива и не ми пречете. Друг човек ще следва духовно съвършенство, него избор.

Накрая ще кажа, че злото е нужно, няма изчезне никога. Ние сами се нуждаем един вид от злото, за да се научим да бъдем добри.. Равновесна константа.

Човек
    Отношението ти към възможността за доказателства за автентичността на описаните в Библията събития е като на правоверните комунисти от съветско време - стават един по един на партийното събрание и започват: ,, Аз естествено не съм чел книгата на другаря Солженицин, но не съм съгласен с нея...''

Светът е създаден не за 7, а за 6 дни. Староеврейската дума, преведена като ден, означава също и въобще някакъв период от време. Така че няма как да посочим за какъв период става дума. Такова обяснение не е имало за цел да шашне астрономите 30ина века след Моисей, а да се каже на едно номадско племе по разбираем начин, че Господ е Единственият Вечносъществуващ Творец на Вселената.

От два индивида не би могла да се получи популация ДНЕС, по причина на изявата на рецесивно обусловените наследствени болести и уродства. Адам и Ева са били с ,,фабрично'' чист геном, а с натрупването на мутациите през вековете, близкородствените бракове се ограничават постепенно.

За извънземните: Когато човек почне да чете и да гледа по tv фантастика си дава сметка, че това е забавление с измишльотини. Само че когато една лъжа се повтаря до втръсване, опита на демагозите показва, че тя започва да се възприема все по-безкритично. Това е класически пример за промиване на мозъци и формиране на серийно щамповани пласмасови човечета, които си формират мирогледа с полусдъвканите истини, поднесени от медиите.

Това, че признаваш наличието на ,,някаква истина'' има логичното продължение, че тя може да не е толкова недостъпна за познание, колкото изглежда на човек,който не е положил усилия да я потърси. И да се сети, че за толкова години история, все някой ще знае нещо повече по въпроса.
    Казваш ,че си кръстен като малък. Бебето се кръщава по вярата на своите родители, които поемат заедно с кръстниците задължението пред Бога да го научат на истините на вярата и да го приобщят към духовноблагодатния опит на Църквата. И при мен също такова нещо не се е случило, но когато започнах да си задавам някои въпроси, реших първо да се запозная с вярата, в която съм кръстен. Тогава не съзнавах, че причината да търся Бога е не толкова моята, колкото Неговата инициатива.

Живял съм доста време в ,,смесен'' район, така че съм се интересувал от исляма и имам представа от основни неща и още по-важно от това, що за хора формира. Веднъж беседвах доста и с двама ходжи. На теб всичи религии може да ти изглеждат един дол дренки, но то е, защото нямаш изградени критерии за преценка и не познаваш що годе нито една. На мен пък любима мисъл ми е, че в тъмното всички котки изглеждат сиви.

Много ми хареса подписът ти ЧОВЕК. Аз също се възприемам за такъв, само че въпросът е какво означава това . Атеизмът разглежда човека едностранчиво, като същоящ се само от тяло, чиято участ е да изгние завинаги в крайна сметка, докато християнската антропология разглежда човека в цялост. Но за това друг път и то., ако някой се интересува.
    Последно редактирано от Pitancho : 11-07-2014 на 19:20

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си