Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
щастието е самозаблуда на съзнанието, когато си удовлетворен от себе си, мислиш че си щастлив, но в действиделност много неща могат да те накарат да се почувстваш удовлетворен от себе си...
и да.. единият начин е като изкараш много пари да се помислиш за много велик и кадърен, и тъй решаваш, че си щастлив, защото си удовлетворен от себе си, но това е временно-и пак ще имаш други тревоги и проблеми-и няма си абсолютно щастлив според мен, просто защото не сме така създадени
аз не говоря за пълно щастие, което не съществува и всеки човек си има различна болка на душата, ами за такова, каквото да те слага в рамките на един нормален живот, без да гладуваш. Да можеш да си сбъднеш мечтите приживе за които си се борил години наред, докато накрая като се пенсионираш да си удовлетворен от живота си и да почиваш спокойно... а парите няма какво да се лъжем - се грижат за здравето ни.

Но съм напълно против тезата, че ако всички взимахме малко пари, нямаше да се развиваме. Хората, които се борят само заради материалната изгода за себе си - всъщност не правят нищо и са едни най-обикновени бачкатори. Един велик учен не отдава живота си в изследвания за да бъде милионер, ами защото има други приоритети и цели, а именно - да развие нещо ново, да осъзнае истината, да направи щастливи останалите и тнт.