Така. Изчетох МНОГО. Минах през всички теми на бгмама и в главата ми е пълен хаос.
Стигнах до решението, че искам брекети, независимо колко време и болка ще ми отнеме. Друг е въпроса с цената ест. Не мога да дам 5000лв, няма как да стане просто. Искам най-обикновени метални (четох, че те са най-евтини). Да, знам, че се ходи на преглед всеки месец, да, знам, че се носят досадни ластици и т.н. неща, които липсват при по-специалните други брекети, както и да е, искам просто метални и то само за горната челюст. И да.. знам, че зависи от случая и времето и от много неща, но горе долу на какви цени вървят металните брекети и то само за една челюст? Даам, знам, че не е и концерт по желание и че понякога се налага и на двете, заради напасването след това на челюстите и захапката и т..н. и леле наистина изчетох много.
Просто моля, ако сте доволни от обслужването (и цената) на даден ортодонт, да споделите.

Четох за някаква д-р Иванова, която взимала сравнително евтино (дори под 1000лв за метални), но при нея супер много се чакало за прегледите и като цяло мненията в интернет за нея са противоречиви от към обслужване.

Другият д-р, който ми е фаворит, е д-р Хунджев, но никъде не прочетох за цени.. Само едно момиче беше споделило, че за метални (и за двете) челюсти, е около 2500лв. Останалите стигат и до 4000.. Все тая. Щом за две е такава цената, предполагам за една, ще е на половина? Ако е така - супер. Както и да е. Той ми е фаворит за сега, освен ако цените не се окажат космически..

Четох и за някаква клиника - Ортоестет, но малко, та ако някой може да сподели нещо - да каже. Там металните са 900евро, но не пише дали за една или за две челюсти.

мх! Вие сте!