Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

задължително ?
Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
Погледни Норвегия за справка - ако не знаеш езика и нямаш магистратура е доста тежко.

Естествено не знам доколко меродавни са ми теориите, но нали си говорим
Аз не подкрепям.
Висшето трябва да се изкарва трудно. Да може да излизат специалисти, а не псевдо=висшисти.
Отделно не мисля, че държавата има възможност сама за този момент да издържа безплатно висше. По-добре е, да се финансира допълнително, отколкото да е безплатно и лесно.

Предлагам още в средното да се създадат допълнителни специализации и пракитики във всички професионални училища.
Проблемът с безработицата е най-големия.
Образованите хора не могат да си намерят работа.
Нямаме собствено производство.
В земеделеито трябва задължително да се интегрират хора.
Трябва да се създадът доброволчески трудови строителни лагери със заплащане. Така трябва да се спрът всички социални помощи за неработещите маймунки.
Трябва мобилизация на обществото. Всеки трябва да минавама минимален военен курс на теория и на практика под формата на задължително обучение, което да не наподобява на дядовщината казарма в буквален превод.
И тнт и тнт.