.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Question Маркетинг?

Здравейте,някой може ли да ми обясни какво точно означава,да се занимаваш с маркетинг.Аз търсих и прочетох някои статии,но честно казано нищо не разбрах.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B8%D0%BD%D0%B3

Мисля, че ако прочетеш и осмислиш това, ще си отговориш максимално ефективно на въпроса.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на teenems
    Специалистите по маркетинг са хората, които се занимават с: откриване и обслужване на фирмените клиенти, разработване и модифициране на продукти, които трябва да задоволяват в максимална степен нуждите и желанията на клиентите; препоръчват кои са най-подходящите цени; къде е най-добре да се продават фирмените продукти; кои са верните комуникации (реклами, търговски промоции, лични продажби и събития от обхвата на връзките с обществеността); разработват маркетингови стратегии, за да се постигне най-голям успех. Специалистите по маркетинг са хората, които имат ангажиментите да наблюдават как се променя средата, в която работи компанията и какви са последствията от тези промени. Те могат да подпомагат управляващите една компания при изграждането на фирмената й култура и цялостният й облик.

Какво може да се работи ?

Специалистите, завършили тази образователно-квалификационна степен, могат да се реализират във фирмите като функционални специалисти и мениджъри в сферата на публичните (държавна администрация, здравеопазване, образование и др.) и бизнес организации. Тези длъжности са свързани с цялостната маркетингова дейност на фирмите и организациите - категориите длъжности са:

маркетинг мениджър;
    ръководител/ мениджър отдел;
    мениджър проучване на пазари;
    мениджър покупки/продажби;
    ръководител отдел маркетинг;
    специалист, продажби;
    специалист, маркетинг и реклама
    рекламен агент;
    ръководители в търговията на едро и дребно;
    персонал, информиращ клиенти;
    супервайзър, магазин;
    търговски представител;