- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ВАЖНО!! Избор на училище :)
2-ро СОУ "Акад. Емилиян Станев"
8 СОУ "Васил Левски"
32 СОУ „Свети Климент Охридски“
12 СОУ „Цар Иван Асен II“
33 ЕГ „Света София”
51 СОУ "Елисавета Багряна"
22 СОУ "ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ"
97 СОУ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ"
26 СОУ "Йордан Йовков"
Здравейте)
Тази година ми предстоят изпити,и понеже съм от Севлиево, мисля да се местя на квартира в София , за да уча там(зависи и от бала де), но се колебая между няколко училища.Отзивите в БГ Мама и тук , който съм чела са доооста стари и искам да разбера новостите и общо взето всичко за училищата, също така и за учителите)
Ще се радвам някой да помогне)
Училищата са : 2-ро СОУ "Акад. Емилиян Станев" , 8 СОУ "Васил Левски" , 32 СОУ „Свети Климент Охридски“ , 12 СОУ „Цар Иван Асен II“ , 33 ЕГ „Света София” , 51 СОУ "Елисавета Багряна" , 22 СОУ "ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ" , 97 СОУ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ" , 26 СОУ "Йордан Йовков"
Малко са множко , но надявам се някой поне за някое нещо да знае)
Благодаря предварително на всички отзовали се! ^^
Кои искаш да са ти профилиращите предмети и с горе-долу какъв бал искаш да е паралелката ти ?
Здравей![]()
Английски с испански
За бал , не зная попринцип някъде към 27,28 да кажем?)
Въпроса е , че не искам някакво зубърско училище ,където да ги спукват от учене и самите учители да са някакви извънземни(с риск да прозвуча притенциозно) :Д) По-добре някакво , където ти сам да искаш да си учиш и то с наслада
) От тея ,където съм ги изредила лошо само за няколко съм прочела, + това негативните коментари бяха от 2006
![]()
Последно редактирано от veselena3333 : 01-25-2015 на 17:15
33-то е добро, учил съм там, в 97-мо също съм учил, в Люлин съм ги минал всичките без обора.
Не знам дали сравняваш номерата им, друго общо между изброените почти няма
Аз сега прочетох, че в 2-ро и 12-то, никак не се учи и смятам да ги изключвам, както и 22-ро и 26-то .. И то почти не останаха :Дд
Имам много познати от 32-ро, сравнително добро училище.. ако ти се учи ще учиш, ако не не си даваш зор и така
Общо взето това, което ти искаш можеш навсякъде да го постигнеш
Не искаш взискателни учители, значи махни всички т.нар. елитни и във всяко училище в София можеш да си "учиш с наслада" ;д
Според мен освен ако не искаш да учиш в някоя от елитните гимназии няма смисъл да се местиш в София, но ти си знаеш
"Учиш с наслада" ,демек сам да искаш да учиш. :дд
Попринцип и в някои елитни гимназии, никак не се учи.
А някой може ли да ми даде мнения за 2-ро и 12-то?
Добра представа за учебния процес в дадено училище може да се добие от крайния резултат от матурите в 12-ти клас,който принципно съвпада с бала на училището от 7-ми клас и с впечатленията ми от познати и приятели.За мен 22-ро,32-ро и 33-то са най-добри от тези,които изброи.Няма да те спукват от учене там,но ще се учи (дали ще е с наслада зависи и от учителите,които ще ти се паднат). В 22-ро имам приятели,които са доволни и средният резултат от задължителните матури в 12-ти клас е над 5 и във всички паралелки се учи испански ,но не знам дали балът ще ти стигне.32-ро е от същия тип, но с по-голямо разнообразие от езици. 33-то е със среден успех от задължителната матура 4,84 и съм чувала предимно хубави неща за него. 2-ро и 12-то са с около 4,50 , а другите изброени са по-зле.
Последно редактирано от flearness : 01-27-2015 на 10:15
Значи 8-мо, 51-ро,97-мо и 26-то НЕ стават? Аз за 2-ро и 12-то само лоши неща чувам.Пускат ги от часовете, не учат никак, пият и пушат много от тях пред училището.Разхлабена работа са.Доколкото съм чувала 51-во ,26-то и 8-мо също са на това дередже.
Някои ? Мнение???
И аз съм чувала такива неща за тях и най-вероятно е така. 33-то ми се струва най-подходящо за теб (ако балът за 22-ро и 32-ро не ти стигне)
Най-лошите училища със сигурност са 26,8,2,12