- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Акустична или класическа китара ??
От много време ми е хрумнала идеята, че искам да се науча да свиря на китара, та реших най - сетне да проуча сериозно нещата. Иии исках да питам за супер начинаeщи каква китара е по - добре акустична или класическа, защото до колкото разбрах разликата е само в струните. Бях прочела някъде, че класическата китара ставала предимно за свирене на класическа музика, наиситна ли е така ??
Благодаря предварително ^^![]()
![]()
Какво имаш предвид под по-добре?
Иначе разликите между 2те, която има влияние при самото свирене...
1) Струни - при акустичната са метални, разположени са на по-ниска височина, докато при класическите са найлонови и са "по-високи"
2) Гриф - при акустичната е по-тесен, което до известна степен улеснява натискането им (което в началото е полезно)
3) Звук - това няма как да ти го обясня така, че да ме разбереш ;д
4) При акустичните има възможност да се включва към усилватели/компютри и т.н (ако те интересува целия процес - ще ти обясня)
5) Тялото на китарата
Честно казано...какви са ти интересите?
С какво искаш да се занимаваш, какво искаш да свириш, колко сериозно имаш намерение да се захванеш, смяташ ли по-натам да свириш на електрическа китара?![]()
Такива неща... :>
Отговори и ще помагам, колкото мога. :Р Успех.
Попринцип наистина искам да се захвана сериозно, но като за начало искам да видя дали "има хляб в мене "![]()
пък после ще мисля за електрическа китара (тъй като никак не е евтина ). За музика искам да свиря рок и метъл, но те са доста труднички за изпълнение. Така че първоначално по - бавни и лесни за свирене неща (R & B; pop) и после ще засиля темпото.
![]()
Тука като гледам само психопати ..- psychopath, Psycho0Girl
П.т .. Има ли някакво значение марката на китара .. Ако, въобще има марки .. Аз тва лято взех китарата от баба ми .. И свиря мааалко ..Та по въпроса![]()
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
хахах верно ;д
амии има ли значение дали колата ти е москвич или бмв ?![]()
естествено, че има :>
но конкретно в началото и на ibanez jem да се учиш...
По тоя въпросПървоначално написано от Anichkaxxwee
гледах бързо да се регна и написах първото, което ми дойде на ум и ме описва перфектно
![]()
![]()
А иначе на тая марка към колко са цените, защото гледам да не избирам някфа безумно скъпа китара![]()
Взимай акустична, че после ако си вземеш електрическа да си свикнала на струните. Ако наистина ще се захващаш чети тука - http://forum.muzikant.org/
за ibanez ли става дума?
ами различно...има различни класове ;>
тва ми е китарата-мечта
http://static.keebali.com/jemsite.co...6/dsc00784.jpg
<3 влюбен съм, ама нема пари ;д
иначе не ти трябва "безумно скъпа"...вземи си някаква примерно...стаг
![]()
ше ти свърши прекрасна работа ;р
аз пък подарих 2 акустични китари...и сега нямам :< само електрическа(и) имам
според мен не вземай стаг...или поне не вземай електрическа стаг.в тая китара сигурно грам дърво няма..сплескали 2 кашона и го направили на китара :Д
иначе в музикант.орг може да видиш много добри оферти за запазени китари.
По-добре си вземи акустична! От личен опит знам че ще се научиш да свириш по-добре на акустична отколкото на класическа.![]()
тя за акустична говори. :>Първоначално написано от Nithael
акустичните на стаг според мен са перфектни за начинаещи![]()
Мерси много на всичкиаз и без това тая седмица ще ходя в някой от музикалните магазини в града и ще ги огледам там до 200 лева. Макар че на тая цена няма кой знае кво да намеря
![]()
до 200 лева можеш да си вземеш не само прилична, ами и хубава акустична китарка :>
Здравейте! С моя приятелка искаме да се запишем на уроци по китара заедно, но аз имам акустична а тя класическа китара. Това проблем ли ще е да сме в една група , заради вида на китарите?