.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Акустична или класическа китара ??

От много време ми е хрумнала идеята, че искам да се науча да свиря на китара, та реших най - сетне да проуча сериозно нещата. Иии исках да питам за супер начинаeщи каква китара е по - добре акустична или класическа, защото до колкото разбрах разликата е само в струните. Бях прочела някъде, че класическата китара ставала предимно за свирене на класическа музика, наиситна ли е така ??

Благодаря предварително ^^

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Какво имаш предвид под по-добре?

Иначе разликите между 2те, която има влияние при самото свирене...
    1) Струни - при акустичната са метални, разположени са на по-ниска височина, докато при класическите са найлонови и са "по-високи"
    2) Гриф - при акустичната е по-тесен, което до известна степен улеснява натискането им (което в началото е полезно)
    3) Звук - това няма как да ти го обясня така, че да ме разбереш ;д
    4) При акустичните има възможност да се включва към усилватели/компютри и т.н (ако те интересува целия процес - ще ти обясня)
    5) Тялото на китарата

Честно казано...какви са ти интересите?
    С какво искаш да се занимаваш, какво искаш да свириш, колко сериозно имаш намерение да се захванеш, смяташ ли по-натам да свириш на електрическа китара?
    Такива неща... :>
    Отговори и ще помагам, колкото мога. :Р Успех.

Попринцип наистина искам да се захвана сериозно, но като за начало искам да видя дали "има хляб в мене " пък после ще мисля за електрическа китара (тъй като никак не е евтина ). За музика искам да свиря рок и метъл, но те са доста труднички за изпълнение. Така че първоначално по - бавни и лесни за свирене неща (R & B; pop) и после ще засиля темпото.

Град
    София
    Вземи си акустична.

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Тука като гледам само психопати .. - psychopath, Psycho0Girl

П.т .. Има ли някакво значение марката на китара .. Ако, въобще има марки .. Аз тва лято взех китарата от баба ми .. И свиря мааалко ..Та по въпроса
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Град
    София
    хахах верно ;д

амии има ли значение дали колата ти е москвич или бмв ?
    естествено, че има :>
    но конкретно в началото и на ibanez jem да се учиш...

Цитирай Първоначално написано от Anichkaxxwee
    Тука като гледам само психопати .. - psychopath, Psycho0Girl
    По тоя въпрос гледах бързо да се регна и написах първото, което ми дойде на ум и ме описва перфектно

А иначе на тая марка към колко са цените, защото гледам да не избирам някфа безумно скъпа китара

Голям фен Аватара на play23
    Взимай акустична, че после ако си вземеш електрическа да си свикнала на струните. Ако наистина ще се захващаш чети тука - http://forum.muzikant.org/

Град
    София
    за ibanez ли става дума?
    ами различно...има различни класове ;>

тва ми е китарата-мечта
    http://static.keebali.com/jemsite.co...6/dsc00784.jpg
    <3 влюбен съм, ама нема пари ;д

иначе не ти трябва "безумно скъпа"...вземи си някаква примерно...стаг

ше ти свърши прекрасна работа ;р

аз пък подарих 2 акустични китари...и сега нямам :< само електрическа(и) имам

според мен не вземай стаг...или поне не вземай електрическа стаг.в тая китара сигурно грам дърво няма..сплескали 2 кашона и го направили на китара :Д
    иначе в музикант.орг може да видиш много добри оферти за запазени китари.

По-добре си вземи акустична! От личен опит знам че ще се научиш да свириш по-добре на акустична отколкото на класическа.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nithael
    според мен не вземай стаг...или поне не вземай електрическа стаг.в тая китара сигурно грам дърво няма..сплескали 2 кашона и го направили на китара :Д
    иначе в музикант.орг може да видиш много добри оферти за запазени китари.
    тя за акустична говори. :>
    акустичните на стаг според мен са перфектни за начинаещи

Мерси много на всички аз и без това тая седмица ще ходя в някой от музикалните магазини в града и ще ги огледам там до 200 лева. Макар че на тая цена няма кой знае кво да намеря

Град
    София
    до 200 лева можеш да си вземеш не само прилична, ами и хубава акустична китарка :>

*100 може би малко повече

avi21
    Guest
    Здравейте! С моя приятелка искаме да се запишем на уроци по китара заедно, но аз имам акустична а тя класическа китара. Това проблем ли ще е да сме в една група , заради вида на китарите?

Определено класическа !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си