.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Боядисване/къносване на косата в черно

Здравейте, днес се боядисах с черна индиго къна, която се предполага да е качествена и без химикали, но когато си измивах косата от къната косата ми се усещаше ужасно неприятна като слама и заплетена, а по принцип моята коса е много мека и лесно се разресва и не знам дали това е нормално за къните, тъй като те трябва да се нанасят като гъста смес и може би затова се заплита косата? Та аз седях с къната на главата си някъде 2 часа и половина, с мисълта, че колкото повече седя толкова по-наситено черна ще стане косата а и съм чела, че за наситено черно трябва да седя 2 часа, но когато се изсуших косата ми беше някак си тъмно кафеникава и въобще не беше черна и много се разочаровах. Забравих да спомена, че преди месец се бях къносвала с натурална къна, която се указа, че е някаква изкуствена с химикали и косата ми беше червена, но сега исках черно да се боядисам. Та много се чудих и въпроса ми е дали да се боядисам с черна боя, за да получа наситен цвят, или отново да опитам с индиго къна? А, също искам да питам-нормално ли е когато се измива къната косата да се усеща като слама? Благодаря предварително.

Ми не, къните попринцип са по-щадящи от боите, пък и си попрекалила с времето за седене, а с тези неща шега не бива. Като пише 2 часа, седиш 2 часа и нито минута повече. Изчакай да ти порасне, не я боядисвай, че още по-зле ще стане. Другия вариант е да идеш на фризьор да ти махнат цвета, или да го направиш собственоръчно, но не го препоръчвам.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Не знам дали е нормално за къните да чувстваш косата си по-твърда и като слама, но и аз когато се къносах преди време я усещах такава. А преди да нанесеш къната била ли си боядисвана? И не знам доколко е вярно, но съм чувала, че къната хваща по-добре, ако косата не е съвсем чиста. Аз като се къносах(пак с някаква черна къна, но беше преди години и не помня каква беше) си хвана, но я нанесох на леко мазна коса.

Аз по принцип съм чела, че когато искаш да се боядисаш с черна къна трябва първо с натурална и веднага след това с индигото, но от магазина от който я взех ми казаха, че щом преди месец съм се боядисвала с натурална сиг още има ефект от нея и мога направо с черната да се боядисам. Също четох, че е възможно първия път да не хване и може втори слой да се нанесе от черната, но не знам, много ме притеснява, че когато си измивах косата много неприятна беше и трябваше сумати балсам да сложа, за да ми е отново мека.

И преди месец, когато за първи път се боядисах с къна, но натурална, преди това се бях боядисвала с боя. Аз пък прочетох на опаковката, че трябва на прясно измита коса да се нанесе.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си