- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Отслабване
Здравейте!![]()
Ще започна с това, че проблемът ми са килограмите, тежа 59 кг. Висока съм 166 см. знам,че килограмите ми са в норма, но аз не се чувствам комфортно, а и най-важното е човек да се обича, но не харесвам паласките и коремчето, които имам, а и краката ми се клатят. Омръзна ми лятото да нося дънки. Искам да обличам поли,рокли,къси панталони и да се чувствам добре. Опитвам се да отслабвам постепенно, защото ако го направя изведнъж после лесно ще ги кача. Целта ми е да сваля 9 кг. да имам плоско коремче и тънки крака.Започнах да изграждам хранителен режим. На закуска ям сандвич с ръжен хляб, не ям нищо от бяло брашно като паста, бял хляб, избягвам сладкото ям само черен шоколад, ям много плодове и зеленчуци, не ям полуфабрикати. Ходя умерено по около 100 мин. на ден, правя 150-200 коремни преси, 100 полуклека. Като цяло опитвам се да се храня здравословно. Ям колбаси, яйца, мляко с трици. Опитвам се в рамките на 3 месеца да сваля 9 кг. Моля Ви споделете вашето мнение, ще успея ли и ако някой има още препоръки как да постигна целта си, моля да пише. Да не забравя да спомена, че съм на 15 и не искам да спазвам диети, с който да гладувам.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!![]()
![]()
![]()
За кво правиш толкова коремни преси а ?
За корем прави прави различни упражнения .Яж месо,риба зеленчуци,яйца овесени ядки .Поразрови се в интернет и можеш да си намериш много вкусни рецерти.
И отиди на фитнес да ти изготвят хубава програма+в интернет също има много програми
И си готова
Според мен не си дебела, а явно си отпусната. Започни да спортуваш, с тия коремни преси нищо няма да направиш. Отиди на фитнес, както ти казаха преди мен, нека ти изготвят програма. Тия колбаси, дето ядеш, нищо хубаво няма да ти донесат. Те са пълни с мазнини, консерванти и сол. Яж чисто месо, риба, внимавай със зеленчуците, защото през зимата са много гадни, онзи ден имах проблеми, заради една салата.
Трябва да тренираш цялото си тяло, а не само корема и да правиш клекове. Не знам защо си мислите, че като искате да отслабнете в една конкретна зона, трябва да тренирате само нея?! Тренираш цялото тяло, но наблягаш на проблемните места. Прави кардио, така ще свалиш мазнини. Трябват и силови упражнения, за да се стегнеш. Ако фитнесът ти е скучен, ходи на зумба, таебо, танци.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Прочети тази тема, която я писах с голямо желание - http://www.teenproblem.net/forum/sho...E-%D1%81%D0%B8! Като главно наблегни най-много на последните изречения!!!
Относно храната ти, колбасите ги премахни, млякото да е висок процент на масленост не от тези 0,1%.
Коремни преси ще правиш 3 пъти за 7 дни, и то само 4-5 серии по 15 повторения.
Замести олиото със зехтин, ако не си още.
Още нещо съществено важно, пий много вода, колкото се може повече, по възможност и повече рибни меса с естествената им мазнина, например сьомгата съдържа мазнина, която действа на тялото, като аминокиселина и топи вредните мазнинки по тялото.
Също започни да се храниш към 5-6 пъти на ден, като закуската да ти е най-богатото на количество, плодове след 17-18 часа, не те съветвам да консумираш, тъй като съдържат естествени захари... Гледай вечерята да ти е най-бедна и да преобладават зеленчуци и малко протеин.
Също така ти трябва тичане, и то не с едно бавно темпо, а да бягаш спринт+ бавно тичане или ходене, да има и максинално временно натоварване, така хем топиш, хем стягаш мускулатурата.
Забравих да кажа, всички тестени изделия ги забрави, включително ръжения хляб.
Успех!
Благодаря Ви многооооо
Може ли да Ви помоля да ми кажете какво да правя, когато има сладко или тестено да не се "поддам на изкушението" ? Имам огромен стимул, но не мога да издържа и си похапвам сладко или тестено и после се ядосвам. Много се дразня, когато не постигам целите си. Единственото нещо, което мога да правя е тичане, за фитнес нямам време. Прочетох в мненията по-горе, че трябва да оставя и ръжения хляб, но за закуска какво да ям ?
Отново много Ви благодаряя![]()
На закуска можеш да ядеш варени яйца, засищат доста. Може да си ги изпържиш без мазнина на тефлонов тиган, да сложиш сирене или извара. Овесената каша също е чудесна закуска. Замени белия хляб с пълнозърнест. Иначе как да ограничаваш сладкото и тестеното? Воля просто... аз сладко не обичам и не ми се налага да се ограничавам, ама виж.. тесто <3 позволявам си от време на време да хапвам разни неща, иначе наблягам повече на белтъчините. Когато ядеш повече месо, яйца, мляко се засищаш и сякаш нямаш нужда от толкова боклуци, като пържени картофи например или шоколад. Пък и винаги има възможност за cheat day![]()
Любимото ми оправадание нямам временапротив имаш ли желание ще намериш и време с едното тичане няма да станат нещата .За закуска можеш да си правиш
-палачинки има толкова идеи за здравословни палачинки в нета .. в различни варианти.
-яйца
-овесени ядки --тях също ако се разровиш можеш да намериш много варианти и то доста вкусни
-пълнозърнест хляб с домат или друг зеленчук и парценча месо може и да пълнозърнести питки дa стане на бургер
Аз понякога закусвам месо или риба със задушени зеленчуци ама едвали ще ти допадне идеята![]()
За закуска най-добре приемай плодове. Хляба го остави за сега. Направи си 1 ден от седмицата, в който да приемаш сладко и то сутрин. И не в този ден да изядеш 1 кашон с морени.
Също така, трябва да ядеш по много пъти, целта е на 2 часа да се чувстваш гладна, а не да гледаш да се засищаш.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-05-2015 на 15:21
marilyn
Нали доста е вкусничко и поне на мен не ми се струва странон ама знам ли предполагам че на авторката едва ли сутрин ще й се яде пърожола и зеленчуци хаха.
А иначе десерти здравословни също има много варианти в интернет и повечето са ужасно вкусни и ако мацката спортува и се храни здравосломон няма проблем и повече от веднъж в седмицата да си позволява.Другото което не виждам проблем да си яде пълнозърнест хляб с едните плодове не виждам как ще се нахрани е може да хапне преди основното хранене някакъв плод аз понякога така ям плодовете ама иначе няма смисъл.
Килограмите не се свалят само със спорт, защото в един момент ще дойде и застой. Килограмите се свалят най-вече с правилно и често хранене. Изяж за вечеря половин хляб, с много месо и махни 1 купа салата и викай че ядеш здравословно..........
Прекалено много теми си изчела за разделното хранене.....преди основното хранене някакъв плод аз понякога така ям плодовете ама иначе няма смисъл.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-05-2015 на 19:37
Разбира се че може плодът да ти е в основната закуска стига да е съчетан с нещо но само плод поне на мен не ми звучи добре.Освен това никъде не съм твърдяла че килограми се свалят само със спорт .
Най-обичам така да ми се слагат думи в устата![]()
нещо не правиш като хората...най-веорятно упражненията...със 150 преси дневно аз с + тегло изкарвам преса за 2 седмици...колбасите не трябва да съществуват в менюто, ръженият хляб също, ако не го печеш сама, ако е от супермаркета/ кварталния магазин....хляб, ако не можеш да изкараш без, или от фурна/ пекарна, или домашен от машина...и се яде сутрин...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Гледам тука давате съвети за хранене и отслабване... Я някой да даде един бърз съвет за здравословно качване на килограмиВ бедрата и циците е целта да се качи нещо
Ясно, че ще има спорт, ама фитнеса не ми е опция
![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Грешката ти е в многото коремни преси, така само си "раздробяваш" коремната мускулатура, а мастната тъкан, както и при много други не мърда.
Тъй като се различаваш от телосложението на авторката, бих ти препоръчал, да правиш коремните понеделник и четвъртък. В този диапазон, просто да не се събират 3 пъти за седмица. Правиш по 5 серии, като 3-та и 5-та серия ги правиш до отказ(това не означава да направиш 100, аз правя по 25). Останалите серии да са с по 15 повторения. Когато правиш коремните се старай, да си стягаш мускулите на корема, по този начин ще чувстваш, че наистина ги натоварваш. Това е за горната част. Храниш се здравословно, трябва кардиото да е бягане(спринт + бавно бягане или спринт + бавно ходене) около 20 максимум 30 минути. Така не само ще топиш, но и ще стягаш мускулите. Довечера като съм у нас, ще ти изпратя и клип с едно упражнемие за долната част.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-12-2015 на 09:31
Благодаря ти. За долната част на корема правя leg raises (не съм сигурна как точно се води на бг).
Кардиото ми е около 20 минути, но вкъщи. И аз мисля, че бягането ми е по-добър вариант, но чакам да се постопли още малко.
Телосложението ми е 158см, 48-9кг, като % подкожни мазнини не съм мерила. Както при повечето момичета,
'проблемните' зони са ми корем и бедра, имам по някоя излишна според мен мазнинка там.
Корем не се прави само с коремни преси има и други много по добри упражнения![]()
Не правя само коремни преси, но включвам и тях.
Предложи някои упражнения, ако ти се занимава.![]()
като цяло си казал правилни неща с няколко изключения , защо да е с висок процент на масленост , като ще отслабва, защо да не прави коремни преси , при положение , че коремните мускулни групи се въстановяват бързо и не е проблем да се тренират всеки ден . за плодовете аз ще ти кажа , че не е добре да смесваш видовете плодове , когато ядеш цитруси. Също така , защо да бяга спринтове , спринта е за ММ не е за чистенеза хляба си прав всякакъв тип тестени изделия ги махай . Само да отбележа , че може да си правиш един зареждащ ден , в който да си ядеш свободно каквото поискаш , било то сладко хляб , защото организма има нужда от всякакъв вид храна
но не прекалявай със зареждащите дни
скачай на въже това е най-доброто кардио и най-лесния начин за сваляне на кг.
Почни със загрявка на всички стави , крайници и сухожилия
щом разполагаш само с тичане излез тичай , не ти знам възможностите но да речем 30 мин равномерно темпо , нито бързо нито бавно
след като се пребереш почни с 3х20 половинки преси (за горната част на корема) почини 1 мин на всяка серия и по 1.30мин на всяко упражнение
тук правиш 3х20 коремни преси
третото упражнение ти е най-важно това са ти V-образните преси , ако не знаеш какво е това е вдигане на краката от лег
завършваш с планк https://www.youtube.com/watch?v=pSHjTRCQxIw правиш го 3х40 сек
на другия ден ще ти е малко трудно ставането от леглото , но нали за това си тренирала. ако ти дойде лека програмата за корем , щом правиш по 150 коремни преди накрая направи 20 мин скачане на въжепоздрави и успех
Да започнем с млякото 0,1 процента например - Тези млека, съдържат мляко, колкото аз съм негър.
От 5000 коремни преси на седмица файда няма, даже коремната мускулатура ще намалее драстично, тези коремни преси, които съм описал са напълно достатъчни, че и повече.
Спринтовете + бавно тичане, са високо интензивна интервална тренировка, която топи повече мазнини и стяга мускулите.
Относно зареждащите дни, някой хора имат 1 такъв на седмица, други на месец, а трети въобще нямат такъв ден.
Организма се нуждае от полезна храна, която не е консервирана и правена в лаборатория. Хляб в зареждащ ден ??? Оо
Първо да прави кардио(тичане), после да прави коремни преси и другите упражнения????????
И накрая като не може да стане от леглото, ще я вдигнем с лебедка. И след като тича 30 минути, прави упражнения за корем, накрая пак ще я вдигнем с лебедката да поскача още 20 минути на въже.
И накрая ще остане само кокали и мазнини.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-12-2015 на 23:19