- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Горене мазнини
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Вземи тия 100 грама за 5 минути
Оф, толкова съжалявам, че няма как да кача мирис в тоя форум да ви видя физиономиите :д
Въпрос имам: На някого прилошавало ли му е във фитнеса по време на силова? Конкретно говоря за мъртва/римска тяга и клекове, около 2 часа след стабилно наяждане на обяд. Нормално ли е в началото и как да се преборим с това, има ли начин?
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-05-2015 на 14:44
Често се случва..
Паднала ти е кръвната захар в резултат на много напъване..
На мен ми се е случвало да ми прилошее, да повърна, да ми се вие свят и т.н.
Просто се наплискваш с вода и намаляваш килограмите..
Какво искаш да помиришем?
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
С ниско кръвно съм, опитвам се да пия вода по време на тренировка, да. Така по глътчица между сериите.
Това ми е проблемът, буквално за втори път ги правя тия упражнения и ги правя със смешно малко кила. Клековете на Смит машината ги правя с 20 кг, там щангата не тежи. Мъртвата тяга е с 20 кг тежести плюс щангата, която е още 20.
Не е много изобщо, даже ме е срам да обяснявам, че тренирам крака, щото има мацки, дето клякат свободно с по 80-100 кила. Ама на мен и това ми е трудно, и ми тежи, и ме задъхва, явно краката са ми слаба зона.
Та, мисълта ми е, че няма накъде да ги свалям тия кила.
Само от това, че си с ниско кръвно, дори и да клякаш без кила, пак може да ти прилошее, защото кръвното ти пада още.
Дори съм сигурен, че понякога когато ти прилошее те избива и на потене. Просто ти е по-бавен притока на кръв към мозъка, от хората с кръвно 120/80 ...
Довечера като се прибера в нас, ще ти драсна лично, какво да НЕ правиш, за да не ти прилошава, сега нямам просто времето да обясня...
Последно редактирано от VinDiesel : 03-05-2015 на 16:13
1. Пръдня...?
2. Аз съм с бетон 120/80 кръвно и след като съм изпил 7 хапа pre-workout ми се вие свят след клековете. Пробвах и на гладно и след храна, все едно и също. Плискането с вода не помага![]()
По-миналата седмица като максвах мозъка ми се изключи докато пусках клека, осъзнах се като вече се бях изправил на 1/3 някъде при виковете "ДААААЙ" в ухото ми![]()
/дадох ти го за личен пример, че дори и с доста повече кг от твоите стават такива работи/
НЕ КЛЯКАЙ НА СМИТ МАШИНА.
Не си купувай глутамин, юслес е. Едно време са го продавали като топъл 'леб, защото "спира изяждането на мускулите" бля бля... Напоследък излезнаха много проучвания, които доказват, че специалната суплементация с глутамин не помага по никакъв начин. И да има ефект той е толкова минимален, че не си заслужава дадените пари.
А т'ва с BCАА-тата е такова плацебо, че напра'о не вЕрвам.
Имаме различни цели мой човек..
Така, че ще те помоля да не си налагаш мнението. Знам аз какво да пия за моите видове тренировки и прочие, знай си ти за твоите.. Целите и начините на тренировки са ни коренно различни.
Ти като те гледам си от хората, които целят обем и нек'ва "уж" сила. Но приличат на бидон.
Аз целя релеф и сила за собствени килограми. Т'ва ми е достатъчно да се чувствам и изглеждам добре.
Сиреч, не ми трябва да вдигам 200 от лежанка, за да се чувствам силен..
Имайки предвид, че мога да правя лицеви опори с моите килограми + приятелката ми да е седнала на гърба ми. Или да се набирам с раница пълна с тежести.
Това ми е напълно достатъчно.
Dr. Gregory House
Да бе, хубаво, евала, браво. К'во общо имаше това с каквото и да било от написаното? Нито има общо с аминото, нито с глутамина.
Не е до цели, а до това на какво вярваш и защо вярваш. Възстановяването е възстановяване, без значение дали ще тренираш калистетикс (или там както се пише) или трибой/бодибилдинг/стронгмен.
Изсра няква диария в защита, без да има обвинение?
Не бе просто почна да налагаш мнение за глутамина, за BCAA-то и прочие, без да е искано.
Смисъл сподели си гледната точка няма лошо, но не налагай мнение, не категоризирай. Няма смисъл.
Това, че за твоя вид спорт не действат хубаво не значи, че при други не е така.
Мога да ти кажа, че една тренировка на лостовете може да е в пъти по-уморяваща от стронгмен/трибой..
Защото там е отиваш и се напъваш като идиот там.. след което баш 1 час след тренировката нищо не усещаш...
А на лоста става следното.. Отиваш и тренираш минимум 2 часа животински..
примерно 15 х 10 кофи (с 30-60 секунди между сериите) - дали със собствено тегло или с допълнително прави си сметка.
Лицеви, набирания и прочие. Деня след тренировка ако си вдигнеш ръката над рамото ще те черпя.. (Ако тренировката е била хубава едва ли ще можеш)
И к'во излиза.. некой е дигнал 20 пъти по 150 кила = 3000 кг за една тренировка вдигнати.. и то с нек'ви мега брутални почивки..
А на лост
15 пъти по 80 килограма (са ти 1 серия само кофички) а ти правиш примерно 10 такива.. и 10 серии по 15 набирания и 10 серии по 10 лицеви примерно и накрая се оказва, че си вдигнал много повече от 3000 килограма.. (имайки предвид собственото си тегло)
Тогава мой човек, търсиш всеки възможен начин за възстановяване.
Аминокиселините ми дават сила, издръжливост и махат ужасната мускулна треска след тренировка. Това ми е достатъчно и ми харесва да ги пия.
Мисълта ми е, че при твоя спорт може да не са нужни и да няма смисъл от тях, но за релефна тренировка (много повторения с малко килограми) трябват и то как...
Ся всеки си решава има и хора, които нищо не пият и пак тренират така..
Но при условие, че мога да си подобрявам резултатите с всяка изминала тренировка защо не?
Първият ми ден на лостовете (след дългогодишна почивка от тренировки) едва едва направих 5 кофи..
Спомням си, точно на 15тия ден от първия.. направих 8 серии по 15 кофи и то без да се затормозявам много...
Имайки предвид, че отделно си правех и няколко вида лицеви опори + 2 вида набиране...
/много си обичам гърдите и гърба..
Та мисълта ми е не казвай, че са глупости, само защото в твоя спорт не се ползват..
Реални са, помагат и се ползват наистина много.
Последно редактирано от AnarchyBoy : 03-05-2015 на 20:45
Dr. Gregory House
Като изключим предубежденията ти към тренировките с тежести, и си прав, и грешиш. Ще ти кажа защо:
1. Глутамина не дава резултати при здрав индивид. Всеки, който е чел нещо в сферата ще ти каже, че е така. Това, което усещат батките по залите е плод на въображението им. Глутамина е важна АК (амино киселина), защото участва в запазването и възстановяването на клетките. Директен пример индивид претърпял наръгване и се възстановява много време => губи мускулна маса и т.н. срещу редовно трениращ средностатистически човек. Наръгания има значителни резултати, здравия няма никакви. Това е пробвано не веднъж и не само с наръган, т.е. е достоверно. От там заключваме, че глутамина е безполезен за нас (нормалните хора)
2. Аминокиселините помагат за възстановяването колкото една пържола. Дори не преувеличавам нито използвам някакви метафори. БЦАА са просто АК на хапчета. Единствената им полза би била, ако си във фаст и не трябва да ядеш заради инсулина и т.н. Не казвам, че не се използват масово, и че нямат "ефект". Казвам, че този ефект е внушен донякъде. Да, помагат за възстановяването, но не са магически. Ако получаваш достатъчно сън и протеин от диетата си, тогава са безполезни. И дори не споря по този въпрос, защото е така.
В момента не се опитвам да накарам християнин да повярва, че няма Бог (метафора). Просто ти казвам как стоят нещата от научна гледна точка.
3. Да, лостовете са натоварващи и изморяват и т.н. Но в конкретния пример пробвай да направиш 10х15 с лично тегло на гърба си клекове примерно или дори тяга, ако ще и лежанка. Няма да можеш да гледаш след това. За пример имах да правя 10х3 на 120 кг клек. Мога да ти кажа, че ми се искаше да легна и да плача. Не казвам, че лостовете са лоши, но от каквото и да направиш такъв изродски обем няма да ти се вярва. Плюс че почивките човек сам си ги избира и изобщо няма място за сравнение. Малко все едно да сравняваш маратонец и спринтьор.. Има различни цели на тренировките и различни неща, които развиват. Не е хубаво да се мисли, че едното е по-добро.
Без лоши чувства.
Тъй де и аз т'ва ти казвам различни неща тренираме..
За тва на мен и BCAA-то и глутамина ми действат наистина добре и съм адски доволен..
Имай предвид, че аз като почнах да ходя на лостове имах да свалям и много мазнина..![]()
Dr. Gregory House
Разбрах, но ти казвам... на мен ми помага..
Dr. Gregory House
Ммм, защо?
Имам чувството, че и с 20 кила да клекна нормално, ще се търкулна назад
Не знам хората как клякат с по 60-70.
Гледам да си внимавам върху стойката, засега ще се придържам към Смит машината, да кача малко килограмите, пък по-нататък ще почна свободно пак с малко килограми и ще натрупвам.
Eдит: http://stronglifts.com/smith-machine...-free-weights/
Попаднах тъкмо на тази статия, какво мислиш?
Има нещо, вчера кляках и от тъпата щанга така ме боли единият прешлен на гръбначния стълб, че...оф. Нямам угодия.
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-06-2015 на 13:16
Най-горния прешлен нали.
Няма ли във фитнеса от омекотителите за лостове(не знам как се казват точно)? Ако има слагай от тях, да ти е по-меко.
Е, че кой друг?![]()
Няма, пък с хавлия не се получава особено. Дали не се продават отделно и аз да си ги обвивам около щангата някак? :д
Напълно съгласен съм със статията. Това да клякаш на смитмашина е най-голямата заблуда от гледна точка на упражнения за долната част на тялото. Ако не можеш да клякаш правилно с лост е по-добре да обърнеш внимание на техниката си, а не да клякаш на смит. Отдели си време за научаване на техниката. Ако не можеш да клекнеш до долу без да губиш равновесие или да се изправяш на пръсти прави някакви mobility drills за глезените и като цяло пластичността на краката.
Т'ва мекото е познато като Pussy Pad, Превръзка за БаДки, или http://shop.bb-team.org/harbinger-podlozhka?sku=233 You're welcome.
Заболял те е гърба, защото си сложила лоста много високо и не си си стегнала гърба.
не го обясни хубаво, ама дам, прав си за свалянето, принципно на теб хич не ти вярвам, ама попрочетох тук-там :д
преди да се поинтересувам щях да кажа, че на сок е по-леко за организма и че не е нужно да си правиш от много продукти, ама..
ето тук е обяснено хубаво:
"- Какво друго да избягват хората, които искат да отслабнат?
- Соковете фреш. Жените, които си мислят, че като пият фреш, правят добре за тялото си, са в голяма заблуда. Те просто предизвикват поредното натрупване на телесни мазнини. Не казвам, че е вредно да се пие фреш, но за човек, който иска да сваля килограми (а на 90% от жените мисълта им е все за килограмите), не се препоръчва. Реакцията на организма е същата като при яденето на вафлички. При фрешовете махаме целулозата от плода, а тя е спирачният път за навлизане на веществата в кръвния поток. Когато изяждаме един плод, той прекалено бавно навлиза в организма ни, усвоява се всичко, издърпват се всички витамини. А когато го изпием под формата на фреш, той навлиза агресивно, все едно сме си включили система с глюкоза. Рязко се вдига кръвната захар, оттам панкреасът започва да изпомпва инсулин, за да свали тази кръвна захар, обаче сигналът, който дава на тялото, за да приключи този процес, е „натрупвай мазнини“. И човек ги трупа, без да ги освобождава."
оттук http://e-vestnik.bg/3632 го прочетох
обаче, ако не става дума за отслабване си държа на другите мнения
едит: на мен ми беше инт ко има да каже ричи, ама тя се покри -.-
Последно редактирано от galaxy29 : 03-07-2015 на 00:19
Eй, много знаеш. От пазар и аз се връщам с толкова, ама са ми в ръцете, нали се сещаш. Не са на щанга, дето ми натиска гърба.
Тъп си просто. Всеки знае, че 7-8 килограма не са нищо, ама я сравни дъмбел със стек вода, кое е по-удобно за носене?
Сравняваш ми един килограм желязо с един килограм памук и изненадано възкликваш: "Че що ти е тежко, те са еднакво тежки". Ем, откри топлата вода.
Мда, ама не са еднакво обемни, съответно не са еднакво удобни за носене.
Ракши, благодаряЩе потърся!
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-07-2015 на 07:33