.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Мога ли да започна да тренирам бойно изкуство на 16 години

Здравейте, от заглавието се разбира въпроса ми. От известно време планирам да се захвна с нещо такова през лятото, но разбрах че ако започна сега, ще тренирам с 8-10 годишни деца.... Накратко казано- срам ме е. Има ли какво/къде да тренирам (нямам предвид твурде тежки спортове като бокс или ММА) с хора някъде на моята възраст?

P.S. Знам, че ми е малко късно.

Banned Супер фен
    Jiu- Jitsu, Sambo, Judo. Не се срамувай, би било срамно ако пренебрегнеш желанието си заради тоя срам, който описваш.

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    От кой град си, може би ако знаем това, ще можем да ти помогнем?

Мега фен Аватара на Rakshy
    Няма абсолютно нищо срамно. Всеки си казва такива глупости като не иска да започне нещо. Дет се вика "извинението е като гъза, всеки го има". Отиди, пробвай няколко тренировки било то и с 10 годишни. Има на какво да те научат винаги. Не оставяй липсата на характер в момента да диктува бъдещето ти.

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Един познат тренираше винг чун и имаше много хора на неговата възраст. Тогава беше на 19-20 ...

Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    От кой град си, може би ако знаем това, ще можем да ти помогнем?
    От София съм.

Благодаря за съветите.
    Последно редактирано от joro4747 : 01-26-2015 на 15:58

Повече от фен Аватара на nevermorevon
    Отивай да тренираш Муай Тай в школата на ЦСКА. Най-добри са

Супер фен Аватара на tochko
    Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    Jiu- Jitsu, Sambo, Judo. Не се срамувай, би било срамно ако пренебрегнеш желанието си заради тоя срам, който описваш.
    +1 Според мен ще имаш напредък по-бързо ако се запишеш в групата с трениращи на твоята възраст. Аз направих така като бях на 14, и наистина там се свиква по-трудно и наистина ще ядеш дървото , НО ще имаш по-голям прогрес за по-малко време. Освен това ще имащ партньори със сходно тяло за разлика от 8-10 годишните. Ако едно 10 годишно дете ти е букварче в дадения спорт, то 16 годишния ще ти е енциклопедия. Плюс това, не вярвам в дадения клуб да има 100 групи, те най-често са 2-3 и дори при напредващите треньора ще те пуска първо с по-по слабичките. Сам ще можеш да усетиш предимството да тренираш с по-добрите, защото няма да имаш кой-знае какво удовлетворение от борба/спаринг с някъв малък, а колкото и да падаш от по- добър ти ще си напред с някаква техника и ще се калиш по-бързо. Най-важното, колкото и банално да е, е да не се отказваш, каквото и да ти струва ако харесваш това което правиш

Мега фен Аватара на Rakshy
    Цитирай Първоначално написано от tochko Виж мнението
    +1 Според мен ще имаш напредък по-бързо ако се запишеш в групата с трениращи на твоята възраст. Аз направих така като бях на 14, и наистина там се свиква по-трудно и наистина ще ядеш дървото , НО ще имаш по-голям прогрес за по-малко време. Освен това ще имащ партньори със сходно тяло за разлика от 8-10 годишните. Ако едно 10 годишно дете ти е букварче в дадения спорт, то 16 годишния ще ти е енциклопедия. Плюс това, не вярвам в дадения клуб да има 100 групи, те най-често са 2-3 и дори при напредващите треньора ще те пуска първо с по-по слабичките. Сам ще можеш да усетиш предимството да тренираш с по-добрите, защото няма да имаш кой-знае какво удовлетворение от борба/спаринг с някъв малък, а колкото и да падаш от по- добър ти ще си напред с някаква техника и ще се калиш по-бързо. Най-важното, колкото и банално да е, е да не се отказваш, каквото и да ти струва ако харесваш това което правиш

Супер фен Аватара на chupachups
    Няма от какво да те е срам, всеки започва от някъде. Пък и така ще си мотивиран да тренираш повече, за да отидеш в по-напреднала група

Започвай още утре дет се казва.Аз напремур съм на 13 а вече 1 година тренирам Айкидо с хора на по 30

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си