.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 102
    Кучето си формира характера между 6тия месец и една година, глупак. Преди това за него всичко е само и единствено игра и неща, които ги знае може да ги забрави - ако не му се напомнят (учат на ново).
    Един приятел има род вайлер до 10 месеца беше супер благото кученце, галеше се и прочие и в един момент просто откачи и ся никой друг освен приятеля може да го гали и дори и вкъщи седи с наморник, че напада техните.. само в стаята му го сваля.
    А тоя приятел толкова се радваше, че има кученце, че всичко е спазвал перфектно.. тренировки, храни, ваксини всичко и кучето просто си стана зло самичко... Преди време имах едно хъски, което беше толкова благо, че дори да го риташ ще ти върти опашка и ще те облизва..
    Ако не се тренира между 6-12 месеца кучето си става няк'во там каквото си реши, преди 6те месеца почти няма ник'во значение. Смотаняк, айде не ми обяснявай, че като те знам къв си параолимпиец въобще не ми се спори с теб, малоумник.

педерас идиот копеле мършаво, още в началото казах, че кучето се обучава след 6тия месец, къде отричам, педал.

Просто това не означава, че до 6-тия месец трябва да не излиза и да е пълен игнор, няма такива глупости. Основните команди от по-рано ги възприема, от по-рано свиква със собственика си, от по-рано се наказва като яде чехли ве тъпанар.

Какво значи игра ми обясни в природата - играта е вид тренировка при животните.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    кой е малоумник ма жено. 5-6 месечна възраст къчето започва да се обучава, трябва да бяга. А вие тепърва да го изкарате от кенефа си. тва да не ви е някакво мини домашно пуделче ве Пък и хъски в апартамент не се гледа.
    Не ти, бе! Оня с мозъчния демидж. Нямало бяс в България, ох, не, не мога.
    Гузен негонен бяга.

Извинявай, ама се уточнявай..

А не кат анкибой, дето обяснява, как до преди 6 месечна възраст за кучето било всичко само игра.. играта също го учи! На игра се обучава...

anonymous708973
    Guest
    Говорите за различни неща. Той по-горе си е написал, че вече я обучава малката куча да не мизерства из тях.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    корабе кучето се изкарва след като има ваксина за бяс

така е според закона тя се слага след третия месец 2 седмици след като е сложена вече може да се изкарва

тва че на оня ветеринаря е решил да му взима пари като му повтаря ваксините по два пъти е друг въпрос

на 4 - 6-седмична възраст - Nobivac Parvo C или Nobivac Puppy DP самостоятелно или в комбинация с Nobivac Corona;
    на 8 - 9-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto или Nobivac LC;
    на 12-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto, Nobivac Corona, Nobivac LC, Nobivac Rabies или Nobivac RL.

ето я програмата му
    Последно редактирано от haritov : 02-24-2015 на 10:02
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Говорите за различни неща. Той по-горе си е написал, че вече я обучава малката куча да не мизерства из тях.
    Не само това.. Уча я да сяда/лежи/ има адекватен отговор на излез/махай се/марш..
    Знае къде да си върши нуждите... като й кажа ела идва..
    Но всичкото това след 6 месечна възраст, ще го продължаваме и правим на ново, за да и се затвърди в характера да е послушно куче..
    Между другото към 80 % от случаите реагира на дръж и почва да лае, понякога се спуска (макар и на игрА) и захапва крачола на човека (майка ми), който съм посочил.. Съответно Хера спри.. и тя сяда кротко..
    Умна е, но това не значи, че ще остане толкова послушна ако в периода между 6 месеца и 1 година не продължавам да я уча и обучавам..
    Между другото методите са 50 на 50, понякога яде лек шамар и наказание, понякога лакомство и с двата се развива, ама е малко лигава, което се старая да поправя..

Мега фен Аватара на pandabear
    колко пъти трябва да ви се обясни, че това със шестте месеца да не излиза животинчето е пълна глупост?
    една нормална схема за ваксинация може да протече по следния начин:
    на 6 седмици му се слага Pravo C или Puppy DP
    на 8-9 седмици DHP+Lepto или DHPPi + Lepto
    на 12 седмици DHP+Lepto(R*) или DHPPi+Lepto (R*)

ревакцинация се прави срещу:
    гана и хепатит- на всеки 2 години;
    парвовироза, параинфлуенца - всяка година;
    бяс- на всеки 3 години (като този срок зависи от местното законодателството и е напълно задължитела, както каза колегата/ за България е 1 година).

за какво точно са тези ваксини?
    Pravo C e срещу парвовироза(може би един от най-устойчивите вируси, който може да оцелее за много дълги периоди в околната среда. смъртоносен, особено за малки животинчета).
    Puppy DP е срещу гана (предполага се, че знаете какво е)
    Lepto e срещу лептоспироза (много важна ваксинация, тъй като болестта може да се предаде и на човека).
    DHP e срещу парвовироза, гана, инфекциозен хепатит, аденвирусна инфекция тип 2
    DHPPi e срещу споменатите горе + параинфлуенца(вирус известен още като кучешка кашлица).
    Rabies е срещу бяс.

ако стопанинът реши може да се направи и една допълнителна ваксина, на всеки етап от схемата, която се казва КС и е срещу инфекциозен трахеобронхит. сещам се и за още една сериозна болест- дирофилариоза. мисля, че няма ваксина (може и да се бъркам) за нея, но могат да се вземат предпазни мерки. най-добре с ветеринарния ви лекар да го обсъдите това.

тук ще спомена за вътрешното и външното обезпаразитяване:
    вътрешното - на всеки 2 месеца, най-много 3.
    външното- всеки месец.

кога е най-безопасно кученцето да почне да излиза сред други животинчета?
    около 4-5 дни след поставянето на последната ваксина.

за движението, "играта" и "обучението":
    при всяка порода е различно.
    логично е едрите и средните породи да имат нужда от повече време за изразходване на енергия. логично е и някои породи, да възприемат по-бързо и лесно командите на стопаните си. ненапразно си има класация за най-интелигентните породи. но в крайна сметка независимо на коя порода принадлежи животинчето, най-важното е от ранна възраст да му покажете кой командва, кой дава храната и водата, и кой хвърля фризбито за игра ^_^

ПП и пак разбира се колегата е успял да се включи преди мен
    Последно редактирано от pandabear : 02-24-2015 на 10:27

Град
    системата дегоба
    за България бяс се повтаря всяка година
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Стресирано е от новата среда, преди 40 дни си взех малко кученце (не хъски) започна да яде стабилно чак след 10 дни, преди това не искаше да яде много и по цял ден лежеше (защото е малко и защото е депресирано от новата среда), прегледа го ветеринар и му откри глисти би му няколко пъти инжекции и ги изака.. След това стана жизнено и игриво почна да се храни нормално
    (даже в повече, голяма е топка )
    За командите, трябва да се набляга на "не" - което си е спри и ела + да си научи името, също ако ще го гледаш в апартамент, ще ти опикае целия апартамент и ако не го научиш на време, ще продължава да го прави. При мен всеки път като се напишка й триехме нослето в урината и я пускахме на терасата за 5-10 минути на студено.. Сега всеки път като й се пишка или ака, застава на вратата и почва да скимти/лае да й отворим, излиза на двора свършва си работата и се връща. Пази си обувките докато му раснат зъбите е голям крокодил само ходи и хапе
    Води го на ветеринар да му направят паспорт и да му започнат имунизациите, не го изкарвай на вън (да се среща с други кученца) до 6тата имунизация (6тия месец), защото може да се зарази с ред проблемни болести.
    Т'ва се сещам като съвети, ако ми хрумне нещо ще добавя..

Постоянно пишка навсякъде и ме тероризира доста като се разиграе Постоянно ме хапе и ме драска уж все на игра де..Сега ще го водя на ветеринар, онзи ден му дадох лекарство за глисти и ми направи на пук като ми напишка леглото. Много е лош.. и прави мазало. Обувките не ги закача обаче като успя да ми вземе чантата и сега ми трябва нова чанта

Цитирай Първоначално написано от OMGOMG Виж мнението
    Вероятно кученцето е стресирано.Остави го 1-2 да свикне.За да гледаш тази порода трябва да си алфа-та.Ако не,ще си имаш големи проблеми.Може ли да попитам къде ще го държиш?Почни да го тренираш от рано като командите спри и ела са най -важни
    В апартамент е ще си го гледам, доста е просторен и няма да му е тясно като порасне пролетта и лятото ще сме в къща с голям двор , тъй че от към пространство няма да има никаква липса. Обаче за работата с алфа-та нещата не се получават ..доста ме тероризира, а ми е жал да му се развикам и т.н.т

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Athena Виж мнението
    В апартамент е ще си го гледам, доста е просторен и няма да му е тясно като порасне пролетта и лятото ще сме в къща с голям двор , тъй че от към пространство няма да има никаква липса. Обаче за работата с алфа-та нещата не се получават ..доста ме тероризира, а ми е жал да му се развикам и т.н.т
    жал или не трябва щото после ще стане сериозно

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    за България бяс се повтаря всяка година
    'Ма то тва е без причина сигурно, щото бяс в България няма.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    'Ма то тва е без причина сигурно, щото бяс в България няма.
    само към 200 300 случая

Супер фен Аватара на DoubleDMG
    i kade sa,che neshto nqma po mediite ? haha

Супер фен Аватара на DoubleDMG
    корабе кучето се изкарва след като има ваксина за бяс

така е според закона тя се слага след третия месец 2 седмици след като е сложена вече може да се изкарва

тва че на оня ветеринаря е решил да му взима пари като му повтаря ваксините по два пъти е друг въпрос

на 4 - 6-седмична възраст - Nobivac Parvo C или Nobivac Puppy DP самостоятелно или в комбинация с Nobivac Corona;
    на 8 - 9-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto или Nobivac LC;
    на 12-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto, Nobivac Corona, Nobivac LC, Nobivac Rabies или Nobivac RL.

ето я програмата му

По тая твойта логика,кучето ми щеше да бъде болно от бяс вече или некфо умрело от повторени ваксини,само дето не сме ги повторили.. А и за к'во ми пишеш на мен бре? Пиши си с анархи да ви зяпам простотията..

Тва, че е малка вероятността да хване бяс, не означава, че няма бяс. И тва, че не дават всеки ден катастофите по пътищата не означава, че няма катастрофи.
    Бясът не е много разпространен, но има други болести като тения, които са в завишени количества. Познавам случаи как от един кърлеж са умирали кучета.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от DoubleDMG Виж мнението
    По тая твойта логика,кучето ми щеше да бъде болно от бяс вече или некфо умрело от повторени ваксини,само дето не сме ги повторили.. А и за к'во ми пишеш на мен бре? Пиши си с анархи да ви зяпам простотията..
    надявам се че си трол

за жалост ми се налага да превъзпитавам и хора като тебе а повечето си мислят че не работя с хора и ми е лесно

Тва, че е малка вероятността да хване бяс, не означава, че няма бяс. И тва, че не дават всеки ден катастофите по пътищата не означава, че няма катастрофи.
    Бясът не е много разпространен, но има други болести като тения, които са в завишени количества. Познавам случаи как от един кърлеж са умирали кучета.

ох не е едно умрялото наскоро имах и случай на куче с лептоспироза че пих антибиотици

а стопанина беше сигурен че щом е вълк няма нужда от ваксини

идват и такива дето казват котката ми е домашна и не излиза как може да е болна

или като оня горе двойната щета дето ти дава акъл как да си вършиш работата
    и заради такива като него пия антибиотици щото може да пукна в мъки
    е за тва не правя секс на публично място щото ще ми дава акъл някой
    Последно редактирано от haritov : 02-25-2015 на 17:19

Всеки трябва да разбере, че кучето е преносител на зарази. Много от които са безпасни за неговата имунна система, но фатални за нашата.

Мега фен
    Всеки трябва да разбере, че кучето е преносител на зарази. Много от които са безпасни за неговата имунна система, но фатални за нашата.
    Кучетата пренасят СПИН?
    Климат, не преставаш да ме изумяваш.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Кучетата пренасят СПИН?
    Климат, не преставаш да ме изумяваш.
    прав е
    това че не боледуват не значи че не пренасят

сега за това дали пренасят спин да ти кажа не искам и да знам от къде го е намерило

Мега фен
    прав е
    това че не боледуват не значи че не пренасят

сега за това дали пренасят спин да ти кажа не искам и да знам от къде го е намерило
    Тролим ли се, или ще говорим сериозно?
    Вируса на ХИВ не се пренася дори от комарите, а те са кръвни паразити, как ще се пренесе чрез куче?

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Тролим ли се, или ще говорим сериозно?
    Вируса на ХИВ не се пренася дори от комарите, а те са кръвни паразити, как ще се пренесе чрез куче?
    това за спин го казах на майтап иначе на теория ако попадне капка кръв върху кучето която е заразена кучето става механичен преносител вече как ще се заразиш е друг въпрос

но както казах това че не боледуват не значи че не пренасят

щото има много други неща освен спин
    Последно редактирано от haritov : 02-25-2015 на 20:51

Мега фен

но както казах това че не боледуват не значи че не пренасят

щото има много други неща освен спин
    Там вече не съм компетентен, просто се ебавах със слабия подбор на думи на климата.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    това за спин го казах на майтап иначе на теория ако попадне капка кръв върху кучето която е заразена кучето става механичен преносител вече как ще се заразиш е друг въпрос
    на теория, за да се заразиш от капка кръв върху кучето, трябва да имаш отворена рана, с която да го докоснеш
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си