Здравей, аз също като теб съм имал колебания какво да тренирам преди няколко години. Моят пристрастен съвет е да не се захващаш с нещо японско. Истината е, че жълтите са променили традиционните с портове заради състезанията страшно много. Например пред стария правилник на джудото, новият си е същински балет. Същото е с всички останали спортове от изтока. Ако искаш нещо първично и ефективно, самбо му е майката. Името на спорта е съкращение от "самозащита без оръжие". То е далеч по-агресивно и безмилостно от всички видове японски граплинг които можеш да тренираш. Използва се от КГБ. Голямо предимство на спорта е, че има 2 разновидности: спорна и бойна. Бойната включва и удари с всички части на тялото по всички части на тялото. Тука каратето доста избледнява. Аз съм се занимавал само със спортно до сега и съжалявам, че в клуба не се занимаваме само със самбо. На улицата, спортът ти позволява да имаш реална атака, а не да чакаш такава както в айкидо. Както всеки тип борба и самбото разчита на хвърляния, които поразяват значително по-бързо от ударите. Нанасяш един силен удар и всичко свършва. За сървнованията м/у спортовете без правила е много индивидуално и е глупаво да се правят заключения кой е по-добър. Вярвам, че във Варна имате добър клуб по самбо и ако бях на твое място въобще нямаше да се чудя. Приказки като "не ме бива с това и онова" са неуместни, защото съм сигурен че не си опитвал достатъчно. От ключовете, хвърлянията и душенето няма нищо страшно, свиква се, пък като видиш зор тупаш. В началото ще си кекав, както и аз, но вярвай, че след 2-3 години ставаш машина. Надявам се да съм ти бил полезен
Може да пробвам наистина, и други хора ме надъхваха за това, ама не мисля да се занимавам със спортно - да ходя на някакви състезания, а просто да се тренирам за хора, които искат да ме бият
>>> Lineage II - Asterios - Hunter <<<
>>> Minecraft <<<
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!