Цитирай Първоначално написано от bReAk3R Виж мнението
Днес гърди/трицепс, дадох им жега с програмката от тая тема, няма смисъл да я пиша ;д.
И от доста време се чудя за едно нещо (което няма общо с темата), леко тъпичък ще да е въпросът, но ГРАМ не разбирам от тези неща, дори за това, което ще напиша не съм сигурен, все пак ще задам въпроса. Нали след силова тренировка калориите продължават да се горят в продължение на някакво определено време, и този процес се спира, когато се приемат бързи въглехидрати (нещо сладко например). Как да си пия протеина след тренировка и едновременно с това да не спирам процеса на горене на калории? Смисъл в дозата ми има 15гр захар, което мисля, че спира (доколкото съм информиран). Малко тъпичко разсъждение, но в крайна сметка нищо не разбирам от тия неща и нда :д
тва е малко бро, ама и малко вярно. "протеин" с 15 гр захар не е протеин. Или са те преебали или е гейнър.

А иначе идеята е, че след тренировката когато ти е ниска кръвната захар и висок инсулина ти можеш да ядеш въглехидрати и ще ги усвоиш по-бързо и добре (тва с инсулина и захарта може да не е вярно смисл може да са наобратно щото ми е много блудкав въпрос). Както викат билдърите "всичко отива в мускула". Затова си яж след тренировка. Не чакай 2 часа :Д

А то това с горенето на калории не значи, че имаш някъв дот на себе си (damage over time), който да си тиктака :Д
Идеята е, че ти се забързва метаболизма след активност - някъде пише, че е в следващия час, другаде пише, че е в следващите 24, на трето място 48 часа. Срещал съм дори 72 часа, ама нещо ме кара да не вярвам, затова нека се доверим на 24 часа. И яденето на различни видове храни мисля, че няма ефект върху постигнатото.