.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Smile помогнете да избера професия и по какво да държа матура

На 17г. съм. Искам да избера какво да следвам и по какво да държа матура и да се съсредоточа върху тези предмети. Но не мога да избера. Отличничка съм (1 срок-5,92). Разбирам всички предмети. Но мразя география, етика и право. Физиката я зубря и буквално след седмица забравям всичко. Най-много разбирам от математика, но не ми е особено любима. Не ме бива в писането на есета. Харесвам езици но не чак толкова че да уча нещо свързано с тях. Мислех си за програмиране и биохимия, но после се отказах, защото съм сигурна че после ще съжалявам. Много бързо си сменям мнението затова искам още от сега да си избера и да продължа със този предмет. Харесва ми история. Мислех за фотография, но в България не мисля че ще се реализирам. Моля да ми помогнете да си избера. Благодаря предварително

отличник означава наистина да разбира нещата, да знае и помни, да има интерес към предметите,
    а за да станеш студентка се старай наистина да ги придобиеш
    .
    назубрянето от днес за утре и уж високите оценки с нищо няма да помогнат

По принцип зубря само физиката защото ми е трудна. Иначе съм от онези типове които за да научат нещо трябва да го разберат.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Misu Виж мнението
    Отличничка съм (1 срок-5,92). Разбирам всички предмети.
    Зубър

anonymous708973
    Guest
    Защо свързваш матурата със следването? Матура се държи по каквото ти е най-лесно. Ако ще кандидатстваш с матура, гледай да не е по предмет, по който имаш 6.00 среден успех, че се прецакваш сама.
    Личното ми мнение е, че матурите по езици са най-лесни.

Относно следването си неорентирана, затова защо не си дадеш една година време да решиш и през това време да поработиш - хем да отделиш някой лев настрана?

Наистина не съм зубър просто всички науки са доста интересни ако се вникне в тях поне малко.

Да и аз мислех така, но родителите ми малко не го приемат като опция. Имам по-голям брат който буквално е перфектен. С каквото се захване и успява. Нашите искат да съм като него, но на мен този начин на живот не ми харесва. Аз искам да пътувам, работата ми да не е тежка и да научавам всеки ден по нещо ново за професията си не от самото начало да знам всичко, тогава става скучно

Значи си от семейство зубъри, те са подобни на италианската мафия, но вместо да правят нещо смислено като тях, са избрали да седят и зубрят.
    Като седнете да вечеряте играете ли на десет въпроса ?

Не, не играем и само брат ми е такъв не цялото семейство. Има разлика

Осиновени ли сте ?

Това пък от къде се взе?

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Не го слушай, само троли.
    И аз мисля, че матура по английски е най-добрия вариант, ако го владееш на сравнително добро ниво.
    По мое време (ех, кога бях млада ;дд) матурата по английски беше елементарна, за немския също бях чувала така. Върху други езици нямам наблюдения обаче, в нашата гимназия бяха само тези двата.

Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Не го слушай, само троли.
    Зубърите се подкрепяте, а

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    избралите матура по ае миналата година бяха доста прецакани. по биология е най-лесна. няма теми. материалът е елементарен само от 9-ти и 10-ти клас.

Най-накрая намерих какво ми харесва като професия (кардиолог). Но пък се учи 10 години. Според вас струва ли си? Защото на мен ми се видя много

ти не знаеш какво искаш и няма как ние да знаем вместо тебе.

да, струва си, за мен си струва. учиш много, ама после си на позиция в обществото, а у, лекар, имаш статус, ако си добра и пари ще имаш и т.н.... но ТИ как мислиш? страст ли ти е?

не се панирай толкова.. записвай нещо дето ти е интересно поне как звучи и после ще видиш. непоправими неща няма. повечето ми познати са разочаровани от специалностите си така или иначе, магистратурата обикновено решава нещата.. а и винаги го има момента с прекъсване, прехвърляне и т.н. и в това няма нищо срамно. няма висока цена за това да намерим себе си и кое е истинското ни призвание.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Информатика (програмиране), приложна математика или електроника. Веднага изказвам своите съображения. Ти не обичаш география. Дотук си с туризми, икономики и прочее. Физика не разбираш. Литература не владееш. Програмирането ще ти бъде ок, но имай пред вид, че понякога може да ти се наложи да програмираш неща, свързани с изпълнение на машинни задвижвания, което е физика отчасти. Приложна математика, ако наистина чаткаш математиката, е хубава специалност. Електрониката са формули, там има физика, но поради малките токове там тази физика се свежда до математика. Успех.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Имаш доста време, а и ако толкова не знаеш какво искаш да учиш, наистина можеш да си поработиш една година.
    Това с кардиологията ме уби просто... Да си лекар е призвание, а не просто да ти хрумне ей така, защото се чудиш и не знаеш какво да решиш. Ако искаш да учиш медицина, трябва да започнеш с много сериозна подготовка още от сега (биология и химия).

Разрови се из сайтовете на университетите и разгледай какви специалности има. Поговори с хора, които учат дадена специалност, за да получиш по-точна представа какво се учи.

Колкото и да се чудиш, винаги можеш да сбъркаш и да се окаже, че това не е твоята чаша чай.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    авторче нали знаеш че ти само трябва да избереш

а не да избират вместо теб в някакъв форум
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Фен Аватара на sunrisee6
    Град
    София
    Зарежи предметите в у-ще, виж какво ти е интересно да правиш, хоби, нещо, с което ти се занимава... което ще ти е интересно да учиш/работиш...
    Разгледай какво предлагат различните университети, прочети им програмата по различните специалности, все нещо ще ти хареса.
    За кардиолог нали знаеш,че първо учиш ~5год. обща медицина, на мен ми звучиш несериозно с това си желание.
    Успех!
    Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!

-------
    Where did my cookie go? O.o

Запиши археология Щом харесваш историята, не е лошо и в същото време, всеки божи ден ще научаваш нови неща

BOTEV FOREVER!!!!!!
    #6_a_6
    #Botev_forever
    #bia4i
    Have a Nice Chat!!!!!!

Супер фен Аватара на Юлиян
    По ФВС най добре

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове