- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Хубави гимназий в Бургас?
^
Да не става въпрос за Константин Преславски?
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
За да влезеш в елитна гимназия, трябва да изкараш висока оценка на матурите. По БЕЛ с тези гимназиЙ не те виждам.
Аз съм от Бургас и съм възпитаничка на ГПНЕ "Гьоте" (Немската). Балът за прием беше около 32,6. Училището ти дава много: качествено образование, владеене на два западни езика (девети клас има и СИП по руски), добра подготовка по всички предмети и много забавни моменти. Осми клас е най-труден, докато се свикне с обстановката и учителите. А и цял ден на училище + много домашни за вкъщи, наистина е изморително. Само ако наистина желаеш да научиш немски, влез там. Ако влизаш само защото е "елитна", ще излезеш с едно голямо НИЩО.
ГПАЕ "Гео Милев" също е много хубаво училище. Напливът за паралелката "английски с руски" беше много голям и минималният бал миналата година беше около 32.8 (а за паралелка "английски с немски" около 32,3). В девети клас имат доста затруднения с немския. Не ги мъчат с много домашни и думи, а и ако си знаеш английски от преди това, ще ти е по-лесно. Там са по-разпуснати и доста осмокласници пропушват. Но по БЕЛ и МТ са по-напред от нас с материала.
ПМГ – ако те влекат математиката и точните науки, влез там.
ГРЕ "Г.С.Раковски" – най-хубавата паралелка е с испански език.
ГЧЕ "Васил Левски" – някой по-горе го нарече "пропаднала гимназия", което не е така.
Е, това са хубавите гимназиИ в Бургас. Успех с кандидатстването!^_^
Тръгни към Русия на запад и може да стигнеш след около 1 седмица.
Ти преди да започнеш да учиш немски, знаеше ли английски? Питам, понеже аз в момента уча /знам много добре английски, а нивото ми на испански е също сравнително добро/ и АЕ ме обърква изключително много на моменти. Единият език няма общо с другия просто...
Ако съм била неточна, се извинявам. Написа съм:"владеене на два западни езика (девети клас има и СИП по руски)...", защото в Немската са научава на много високо ниво английски и немски. И двата са западни езици и са задължителни. В скобите съм написала предлога "и", както и че часовете по руски език са СИП и са по желание. Никъде не съм споменала местонахождението на Русия. Написах обучението по още един език като плюс.
И да, преди да започна да уча немски, съм учила английски... колкото се "учи" в прогимназията.
Наистина ли ти беше лесно научаването на немски в такъв случай? От доста хора съм чувала, че като знаят и английски, в главата им става каша. Най-вероятно е индивидуално де.
Колкото до първата част от поста - това 'и' го приех като допълнение към немския, не към двата западни езика, извинявам се за недоразумението.
Няма нищо.Случват се недоразумения, а и аз не се бях изразила точно.
Права си – в началото беше доста трудно. Бърках думи от английския с немския. Най-трудно запомних произношението на думата "Musik" (музика).
Аз съм забелязала, че тези, които говорят свободно английски, имат по-високи оценки по немски. Има и случай на слаби по английски с висок успех по немски и обратното. При всеки е различно.
Дано ти да се справиш с испанския и английския! Успех!))
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
мързи ме да чета, 100% некой го е казал вече, ама доста добра гимназийа ше ти требе на теб
пп; в бургас нищо убуу нема
дето имаше един лаф за руската : "Ако момиче излезе девственно от руската,Альошата ще си вдигне другата ръка" ;д
Защо така?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Половината от бившия ми клас бе приет в Руската и са много доволни. Имам и познати от по-горните класове (9 и 10). Да, разбира се, всеки знае лафа, че "Ако момиче излезе от Руската девствено, Альошата ще си вдигне и другата ръка.". Но какви са тези неща, от които чак чупливите ми коси ще се изправят? Стана ми интересно.![]()
Последно редактирано от didi222 : 04-01-2015 на 17:52
Теб не са успяли да те преборят, и алкохол не е имало, за тях, да не вземеш да помислиш, че са искали да те напиват, а не да те разхубавяват.
Самостоятелно се учат тези с проблеми, защото имат нужда от специално внимание, не е като да не ти личи, но на твое място щях да избягвам да говоря за това.
Последно редактирано от dreamwalker : 04-01-2015 на 18:54
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Май са ти намеквали, че трябва по-често да се къпеш.
Доразкажи си историята, така и така почна, по каква причина са ти трябвали частни училители ?