.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Тема: Тялото ми

Unhappy Тялото ми

На 14 години съм и не харесвам част от бедрата си. Всъщност говоря за частта под дупето и самото дупе.. Страшно много искам да стегна тази част от тялото си, защото се притеснявам от нея.. всъщност съм доста слаба, но точно тази част ме комплексира.. Пробвах с различни видове клякания, но се стегна предната част на бедрата и не ми помогна особено.. Моля ви споделете някакви упражнения!

Повече от фен Аватара на Anastasiq5910
    и при мен е така ,затова правя упражнения всяка сутрин на гладно.Аз правя например 120 клякания на два пъти по 60,но една приятелка ми каза ,че е вредно да си почивам (аз правя 60 почивам 5 мин и после още 60). Съшо правя и 50 коремни и 50 от едни други не им знам името. .Найстина ли е вредно и затова ли и аз не мога да се стегна

Хмм.. аз също правя доста клякания, но аз вместо почивка правя други лесни упражнения.. НАПРИМЕР: правя 50 клека след това лягам на страни, подпирайки се на лакътя на ръката си и вдигам крака си на горе и така 20-30 пъти с единия крак после сменям, но понеже имам и още упражнения сериите вместо с почивки ги правя с по-лесни упражнения, но почивката за мен не е вредна!!

Супер фен Аватара на tochko
    Цитирай Първоначално написано от Anastasiq5910 Виж мнението
    и при мен е така ,затова правя упражнения всяка сутрин на гладно.Аз правя например 120 клякания на два пъти по 60,но една приятелка ми каза ,че е вредно да си почивам (аз правя 60 почивам 5 мин и после още 60). Съшо правя и 50 коремни и 50 от едни други не им знам името. .Найстина ли е вредно и затова ли и аз не мога да се стегна
    Защо да е вредно да си почиваш? По-скоро обратното, вредно е ако не почиваш. За "стягане" мисля че трябва да се работи като за максимална сила и маса. На твое място бих заложил на клекове за седалището. Опитай с някаква тежест зад врат, защото така тежестта е в средата на тялото. Стреми се да вкарваш повече от седалището и по-малко от другата част на бедрата ако не искаш да ги стягаш. За да се натоварят краката трябваха близо 12 повторения така, че тези 120 са прекалено много. Както биха ти казали и други, тялото се променя когато го изненадваш, тоест променяш упражненията. Тук има хубави вариации на клек
    http://www.bodyconstructor.com/new.php?id=376&g_id=3 Важно е техниката ти да е чиста до савършенство: прав кръст, дишане, плавно изпълнение и прочие. Ако тренираш всеки ден може да ги въртиш едно след друго в тренировката или всеки ден правиш различно упражнение, например 4-5x12 повторения от всяко. На твое място щях да хапвам преди упражненията, защото се стараеш да изградиш някакъв мускул или да го стегнеш, следователно му трябва храна. Яж преди да тренираш нещо което ще ти дава енергия докато се пънеш, а после нещо сладко да те възстанови. Вкарай достатъчно Белтъчини . Прочети за качване на ММ из нета и по-специално за дупето. Нещата ще са ти полезни, въпреки че не се стремиш към истинска маса.

Цитирай Първоначално написано от mindy Виж мнението
    Хмм.. аз също правя доста клякания, но аз вместо почивка правя други лесни упражнения.. НАПРИМЕР: правя 50 клека след това лягам на страни, подпирайки се на лакътя на ръката си и вдигам крака си на горе и така 20-30 пъти с единия крак после сменям, но понеже имам и още упражнения сериите вместо с почивки ги правя с по-лесни упражнения, но почивката за мен не е вредна!!
    Предната част на бедрата според мен се е стегнала заради техниката. Ако тежестта е по-скоро над предното бедро, влиза то, а ти трябва да я сложиш назад в таза. За това по-горе написах клек с тежест ЗАД ВРАТ.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    https://www.youtube.com/watch?v=i5nbFRUa79Q
    Нещо такова + клякания и напади мисля, че ще е ок.

Lightbulb

[QUOTE=tochko;11271201]Защо да е вредно да си почиваш? По-скоро обратното, вредно е ако не почиваш. За "стягане" мисля че трябва да се работи като за максимална сила и маса. На твое място бих заложил на клекове за седалището. Опитай с някаква тежест зад врат, защото така тежестта е в средата на тялото. Стреми се да вкарваш повече от седалището и по-малко от другата част на бедрата ако не искаш да ги стягаш. За да се натоварят краката трябваха близо 12 повторения така, че тези 120 са прекалено много. Както биха ти казали и други, тялото се променя когато го изненадваш, тоест променяш упражненията. Тук има хубави вариации на клек
    http://www.bodyconstructor.com/new.php?id=376&g_id=3 Важно е техниката ти да е чиста до савършенство: прав кръст, дишане, плавно изпълнение и прочие. Ако тренираш всеки ден може да ги въртиш едно след друго в тренировката или всеки ден правиш различно упражнение, например 4-5x12 повторения от всяко. На твое място щях да хапвам преди упражненията, защото се стараеш да изградиш някакъв мускул или да го стегнеш, следователно му трябва храна. Яж преди да тренираш нещо което ще ти дава енергия докато се пънеш, а после нещо сладко да те възстанови. Вкарай достатъчно Белтъчини . Прочети за качване на ММ из нета и по-специално за дупето. Нещата ще са ти полезни, въпреки че не се стремиш към истинска маса.
    ----------------------------ako nqmame tejesti------------------------------

Мега фен Аватара на Rakshy
    Приятелката ти е малоумна, не я слушай.

Pravi uprajneniq za dupe. Sushto taka pii mnogo voda.

Щом те притеснява задната част на тялото, защо изобщо правиш тия клекове? Air клековете (клекове с лично тегло, без никва допълнителна тежест) товарят почти само квадрицепсите ти, т.е. не ти помагат за задника. Че клековете като цяло развиват глутеусите, това е така. Но при правилна техника и с тежест, тогава цялата механика на движението се променя. Да не говорим, че и момичетата като цяло нямате представа как да клякате. Трябват ти движения като тяга, hip thrust, сумо клек, glute-ham raise, както и това, което си написала с повдигането на крака. И имай на предвид, че няма да стане за 2 седмици. Трябва ти тежест, правилна техника и постоянство.

Цитирай Първоначално написано от mindy Виж мнението
    ----------------------------ako nqmame tejesti------------------------------
    Ше си купиш.

По-добре 4х15 клек+подскок не знам как им беше техническото наименование. Как се прави - почваш изправена, клякаш до долу и с изправянето скачаш колкото можеш на височина, с приземяването клякаш наново и това го повтаряш 15 пъти. Много по-пръскащо е от монотонното клякане по 60 пъти.
    Добави и burpee https://www.youtube.com/results?search_query=burpee 3x10 примерно.
    Коремните ги прави на супер серия с планк примерно => правиш 20 коремни =>1 мин планк=> 30 сек почивка =>20 коремни=>1 мин планк => почивка; този цикъл от коремни/планк/почивка го правиш 3-4 пъти и gg. С времето качваш първо броя коремни, след това времето планк, след това сериите. Стигнеш ли до 50 коремни и 2 мин планк ще ги фиксираш на 3 серии, т.е. 150 коремни и 6 мин планк общо.

Т'ва ти е една хубава тренировка в домашни условия.

Горната тренировка ми се струва доста хубава. По въпроса с тежестта, за начинаещо момиче бих препоръчал торбичка с пясък. Разгледайте в гугъл за домашно направени bulgarian bag и sandbag, които са прости и се приготвят за минути. Най-голямото предимство за начинаещия е, че те лягат по тялото, за разлика от лостът при който в началото имаш чувството, че те прерязва като масло. Както ви казаха по-горе изчистете техниката иначе резултатът ще е много по-малък.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си