.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32
    Мега фен
    Град
    <3

Здравословно хранене

Хайде в тази тема да наблегнем сериозно на него. Да си поговорим за приема на въглехидрати, протеини, мазнини и т.н., по кое време на деня с какво е препоръчително да се храним, какво за прости и сложни въглехидрати, тренираме ли, кога, общо взето.. всичко по темата. Знам, че са пускани и други теми, но не искам тази да е тема тип: 'Днес правих еди колко си коремни преси, не знам си какви упражнения за еди какво си' и т.н., или 'днес ядох това и това..'.. Идеята е по-скоро да говорим ЗАЩО го правим, върху какво искаме да наблегнем и т.н.
    Аз от около година някъде реших, че искам сериозно да започна да тренирам, правя упражнения, тичам в парка, да се храня колкото се може по-здравословно и т.н., но това го правя седмица-две и ми мине ентусиазма. Сега наистина искам да се придържам към това и ще се радвам ако има с кой да обсъждаме темата.
    Тук може да разглеждаме различните храни, например.. някой се интересува дали е добре да яде за закуска смути, или овесена каша с кисело мляко, или яйца, или каквото и да е.. ии 'сядаме' и намираме отговор на въпроса.
    Преди няколко дни намерих клипчетата на една българска влогърка, която по принцип снима козметични клипчета, но от скоро е почнала да прави и такива за здравословно хранене. Ето, може да ви е интересно: https://www.youtube.com/watch?v=qftoCNMoNNI

П.П. Ако знаете и други подобни български влогове, може да ги споделите.
    Последно редактирано от ShtrudeL : 04-12-2015 на 09:16
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

anonymous708973
    Guest
    Напоследък се опитвам да комбинирам храните правилно - гледам да не ям месо и въглехидрати заедно, ама така едвам опирам до бавни въглехидрати. което си е кофти.
    иначе аз ям цели яйца,при това много, ама май ще минавам на белтъци (продават ги в мажазините в кутия!) плюс едно яйце за вкус.
    ти спирулина купи ли си, как я хапваш?

Мега фен Аватара на Rakshy
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Е, това са 8 минути, които няма как да си върна...

Хората с такъв режим като нейния нямат нужда от 500 грама въглехидрати за деня..

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Напоследък се опитвам да комбинирам храните правилно - гледам да не ям месо и въглехидрати заедно, ама така едвам опирам до бавни въглехидрати. което си е кофти.
    Що?

anonymous708973
    Guest
    Защото месото и въглехидратите имат нужда от различна среда в организма (основна и киселинна), за да се храносмелят, освен това имат нужда от различно време. Двете заедно са удар за храносмилателната система. А на мен ми е слабо място, подувам се лесно, буквално не мога да седна от болка.
    А пък като ям месо предимно със салата, то кога да ям неща паста и ориз. Паста ям, щото обичам, с доматено сосче или нещо такова, ама ориз... я се сетя веднъж на месец, я не. Ориз обичам с пуешко или пилешко с пикантен доматен сос, ям и след 1 час съм като бременна в третия месец... какъв трети, направо шести. Всеки път, действа безотказно.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-12-2015 на 13:59

Супер фен
    Хора - младежи и момичета, моля не пийте сок от пасирано червено цвекло и зелена ябълка! Да - супер витаминозно е! Предполагам оказва и много ползотворно въздействие на организма като цяло, но...
    има странични ефекти! (((:

За в бъдеще си запазвам правото да се разпиша с друга странна комбинация, която съм измислил и изпитал върху себе си! (((:

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Аз пия само цвекло или цвекло с морков.
    Не смея с плодове, много въглехидрати стават .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Аз пия само цвекло или цвекло с морков.
    Не смея с плодове, много въглехидрати стават .
    (:
    Тогава да те попитам - и при теб ли урината след това има цвят на червено вино или просто аз, когато пробвах тази комбинация, се бях поувлякъл с количеството червено цвекло? (((:

едит: сори за кофти въпроса, но да - любопитен съм дали не съм попрекалил с витаминозната бомба, която си бях спретнал преди известно време... (:
    Последно редактирано от M**** : 04-12-2015 на 12:37

Да, понякога, не всеки път. Не е за притеснение, ходих на лекар за да съм сигурна.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Е, това са 8 минути, които няма как да си върна...
    Аз за това първо гледам за някви голи клипове, тя също има, но като и гледам фигурата в тях, предпочитам някой сумист да ми обяснява за здравословното хранене.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    иначе аз ям цели яйца,при това много, ама май ще минавам на белтъци (продават ги в мажазините в кутия!) плюс едно яйце за вкус.
    ти спирулина купи ли си, как я хапваш?
    Спирулината я понасям единствено с гроздов сок, иначе ми се повръща от нея, честно.
    Иначе за яйцата.. аз си ги правя на нещо като пастет (мачкам ги с вилицата) и им добавям и малко извара стават мега. <3

Гледам да ограничавам сладкото (този път наистина), гледам приема ми на въглехидратни храни да е в началото на деня и след това нещо по-лекичко. Ще се опитам и да не ям нищо след 19:00, което ще ми е трудно понеже заспивам доста късно доста често..

И понеже споменах за яйцата, че си ги намачквам.. предложете някакви други храни, които в пастетен (?!) вид ще са вкусни? Ниско въглехидратни ако може.

П.П. Понеже не обичам чист белтък, затова ги мачкам заедно с жълтъка (не повече от две) и така ми е вкусно. -.-
    4XCOKИ

Спанак, коприва, маслини, мед с нещо ( чист мед не мога ) на попара.
    Сещам се само това засега :д
    Не ям жълтъците иначе, а белтъците ги ям цели ^
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен
    Сори за глупавия въпрос, но да се приемат храни, които са единствено в течно или пастетно състояние... о.О
    Ок, за чревния тракт е добре, ама за зъбите или стомаха? Хората са еволюирали милиони години и са използвали зъбите си.
    Не мисля, че е много редно всичко да е на пастет или сок... Може би следващата стъпка ще бъде да се боцкаме със спринцовки от по 500 мл., съдържащи основната дневна доза химични елементи, минерали, аминокиселини и основни въглехидрати... :/
    Да чукна на дърво - не ям пастетна храна и за тез' моите 28 години нямам пломби по зъбите. (:

anonymous708973
    Guest
    Ще се опитам и да не ям нищо след 19:00, което ще ми е трудно понеже заспивам доста късно доста често..
    Това защо?
    Безумно остаряло вярване е, какви са тези глупости. През деня да ядем на 2 часа като бебетата, обаче дай да оставим организма без храна 12 часа, ако приемем, че след 19ч не ядеш нищо и закусваш в 7. Никаква логика не виждам. Ясно е, че не е най-великата идея да се натъпчеш в 23 часа, ама ако си гладна, хапваш малко кисело мляко+извара+плодове/ядки.

Едит:
    Имам едно прегрешение, което правя абсолютно умишлено. Ненавиждам зрели банани, ама много дълбоко! Ям ги само когато нямат кафяво петънце. Ако са презрели, ги намачквам в овесени ядки или с киноа за закуска, в мъфини също. Имам мерак да си направя бананов хляб.
    Време ми е и за протеинови мъфини, с тая цел си поръчах последния път 2 кила с вкус на шоколад.

Едит две и въпрос:
    Този грахов протеин от клипа... С какво трябва да се смеси, за да стане пълноценен? По принцип бобови се смесват с житни, за да стане. Примерно, боб с хляб. Салата с леща и орехи също дава пълноценен. Как стои с тоя грах?
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-12-2015 на 14:09

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Сори за глупавия въпрос, но да се приемат храни, които са единствено в течно или пастетно състояние... о.О
    Ок, за чревния тракт е добре, ама за зъбите или стомаха? Хората са еволюирали милиони години и са използвали зъбите си.
    Не мисля, че е много редно всичко да е на пастет или сок... Може би следващата стъпка ще бъде да се боцкаме със спринцовки от по 500 мл., съдържащи основната дневна доза химични елементи, минерали, аминокиселини и основни въглехидрати... :/
    Да чукна на дърво - не ям пастетна храна и за тез' моите 28 години нямам пломби по зъбите. (:
    ъм.. не съм казвала никъде, че приемам храната само така, или че само така искам да я приемем.. просто някоИ неща са ми по-вкусни в такова състояние..
    4XCOKИ

Супер фен
    ъм.. не съм казвала никъде, че приемам храната само така, или че само така искам да я приемем.. просто някоИ неща са ми по-вкусни в такова състояние..
    Дай пример за храна, която дъвчеш (като изключим ядките).

(:
    Тогава да те попитам - и при теб ли урината след това има цвят на червено вино
    И си тръгнал да се чудиш защо на 28 години нямаш приятелка.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    И си тръгнал да се чудиш защо на 28 години нямаш приятелка.
    Така е... Виноват! (:
    Ам, то и без това NomNomNom е твоя булка, така че... ;)

по темата: през ден ям по един-два големи червени грейпфрута...

.
    you are full of shit, mate

Хора - младежи и момичета, моля не пийте сок от пасирано червено цвекло и зелена ябълка! Да - супер витаминозно е! Предполагам оказва и много ползотворно въздействие на организма като цяло, но...
    има странични ефекти! (((:

За в бъдеще си запазвам правото да се разпиша с друга странна комбинация, която съм измислил и изпитал върху себе си! (((:
    Не е до ябълката. Хората само от консумацията на цвекло пикаят червено, без да добавят друго. И защо да не го правиш? Не знам да вреди на тялото ти по някакъв начин.

Това в какво състояние ти е храната няма НИЩО ОБЩО с това как ще ти се развалят и изобщо дали ще ти се развалят зъбите.

Мега фен
    Град
    <3
    Дай пример за храна, която дъвчеш (като изключим ядките).
    Всички плодове и зеленчуци? О.о
    4XCOKИ

Супер фен
    Всички плодове и зеленчуци? О.о
    Което се изразява в...? Може би половин домат, 1/8 краставица, малко салата или айсберг, пет семки сусамово семе, три стафидки от грозде и сушено годжи-бери + 1/4 зелена ябълка за закуска, още 1/4 за обяд и останалото за късна следобедна закуска и/или вечеря? (:
    Сега сериозно - винаги съм се чудел как подобна комбинация поддържа момичетата живи... (:

По темата за кашичките - майка ми беше сварила коприва днес, още не е сготвена, та си сипах малко коприва, сирене и лимон, и ми беше толкова вкусно, много е вкусна копривата <3
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    и ми беше толкова вкусно, много е вкусна копривата <3
    Легни да спиш, хапчетата вече действат