- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Протеин,на 14 съм,мога ли ?
Здравейте , имам въпрос : На 14 години съм и съм се зарибил да ходя на фитнес , ще ми навреди ли ако вземам някакви добавки като протеин , или съм малък още ?
ЗА КАКЪВ ХУЙ СА ТИ ТИЯ ДОБАВКИ ?
Ти тепърва ще си изграждаш тялото, за добавки говориш ...
14 знаеш ли каква крехка възръст е ?Даже щи препоръчам и да не правиш силови упражнения като клек и тяга !
Химия. В каквато и възраст да си и да го пиеш не е полезно.
Нещо изцяло изкуствено създадено според теб как виляе на организма?
Протеина химия ли е бе ?Първоначално написано от smeshnik
Няма нужда от протеин, такъв млад организъм
се възстановява по-бързо от колкото си мислиш
+ Това и организма му си е в процес на изграждане ...
Е сега ще ти кажа 1 протеин дето да вземаш - точно за твоята възраст!
Необходими продукти!
Половин или цял лимон!
половин бурканче мед!
малко орехи (може и да ги смеляш, а може и натрошени както искаш)!
Махаш обелката на лимона и нарязваш го и го намачкваш. След това добавяш лимона и орехите в меда разбъркваш и готово! Всяка сутрин на гладно по 1-2 лажици!
Преди тренировка във фитнеса половин-един час яж сладки неща (най-добре шоколад) И яж поне 1 път в седмицата пилешко месо и риба!
Това е достатъчно!![]()
Аз пък не виждам какъв е проблема ако си на по-малък сплит /примерно тридневен сплит/ и тренировките си принуден да ги правиш по-продължителни ... по този начин се превръщат в доста изтощителни и не виждам проблем да си взимаш по една доза суроватъчен протеин ... това в никакъв случай не е химия и няма да ти навреди по никакъв начин![]()
Имам Родина,имам народ,имам и вяра,имам живот!Имам надежда,имам съдба,имам куража за тази борба!Една страна,един народ,единна вяра,eдин живот.Една любов,но без предел, една борба за свята цел.
~1912~БОТЕВ ПЛОВДИВ~1912~
Не е химия .. Храна на прахПървоначално написано от zero
Прави си изводите
хахахах той нека си буха човека лимонче с орехи, но месо и риба трябва да се яде всеки ден. Стабилно месо, яйца, млечни продукти. От добавки няма смисъл, единствено от креатина има реална полза.Първоначално написано от Kopu
П.С. Протеиновата пудра със сигурност е по-безвредна от храните, които се ядат в днешно време!!
Не казвам, че протеина е вреден, а че е химия.
Всичко, което е синтетично направено го приемам като химия![]()
хасйхайсхайхйьхайхайхайах йахахахахах рано му било за протеин ако беше така аз вече щях да съм умрял![]()
![]()
![]()
или да си ядял лимонче с мед
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
не не тук са големи разбирачи гълтай си протеина той е безвреден
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Както другите казаха, протеина е храна на прах, сиреч е напълно безвредно.Успех !
защото има ли някакви проблеми ако искам да тръгна на фитнес ?
Не е желателно. От храна и по-точно - сурови ядки като СУРОВ слънчоглед, СУРОВИ фъстъци и т.н., както и мляко и др.) може да си набавиш достатъчно)
НЕ МОЖЕ!!! Малък си още. След 2-3 години заповядай в залата.А сега гледай клипчета как батковците правят големи мускули.Първоначално написано от ico995
Жалко, че в този форум конете с капаци станаха толкова много. Пий си протеините мой, само че файда няма да видиш. Хранителните добавки влизат в употреба тогава, когато имаш изградено хранене, те са просто добавки. А ако имаш изградено хранене обаче, гарантирам ти че добавки няма да ти трябват.
А иначе протеинът е напълно безвреден (и също толкова безполезен в повечето случаи). Ако искаш осезаем ефект, вземи си креатин. Това е най-изследваната хранителна добавка, доказано работеща, доказано безвредна за здравия организъм (не се препоръчва обаче в случаи на бъбречна недостатъчност, високо кръвно и други състояния).
Ако бях на тебе, на 14 г, бих започнал да тренирам зверски на лостовете, по 200 набирания и 200 кофички на ден, през ден-два. Ако се храниш наистина много, ефектът върху масата ще е повече от осезаем. Лостовете са идеални за изграждане на мускулна маса, просто са малко хората, на които има се вярва това и които знаят как да тренират.
Много съм съгласен с колегата Myrth.
Иначе ако искаш резултати трябва да започнеш с хормони, въобще анаболи.![]()
Ho Ho Ho, I'm using tEh internet
Забелязал съм че Myrth чете боклуци от нета и само пише без да знае за к'во става въпрос(нищо лично).А на тоя малък пич,ще му кажа да стане на 15-16 и да ходи да блъска ама и да внимава много,че сгреши ли оправяне няма.
Тренирай като дявол, за да видиш рая.
Силните намират решение , слабите зобат!!!
Точно защото не чета глупости от нета и не слушам назобаните батковци от залата, а се хванах да науча английски и да чета това, което пишат западните учени за човешката физиология от модерна гледна точка, ме прави малко по-добре информиран отколкото ти се струва. Мисля, че знам за какво става въпрос.
Суроватъчния протеин е безвреден, можеш да пиеш, без да прекаляваш.2 пъти дневно преди и след тренировка.Само не купувай на Биогейм боклуците.
ауе аз хода да вдигам и пия протеин и креатин и нищо ми няма уе кво го лъжете малък бил ае бягайте
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Хаха определено ти има нещо, но то не е от протеина и креатина. Ама 100% имаш някаква тежка диагноза.