.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 60
    Banned Фен

Цецарю Месарю

Цецарю Месарю

Мега фен
    добре е да се отнасяме хуманно към животните, дори и ако се наложи да заколим някое за да нахраним примерно децата си с месото му, затова в юдаизма се говори за "кашер", традиция, според която животните се колят по-възможно най-безболезнен за тях начин, виждал съм и мюсюлмани, които колят дребен добитък по още по-прецизен начин, така щото животното дори не трепна и просто заспа, сякаш хирурзи извършиха много прецизна операция, лично аз не смея да се похваля със себе си в това отношение, защото не винаги съм разполагал само с растителна храна, иначе предпочитам зеленчуци пред месо, обаче лошото е, че досега, особено зимата, те бяха по-скъпи от месото, и не всеки можеше да си ги позволява винаги поради в пъти по-високата им цена, иначе лично аз не съм убивал добитък, и дори и при мисълта за това, съзнанието ми не може да го приеме, но в същото време никак не осъждам хората, които работят във фермите с животни, месопреработването и търговията с месо (само защото това им е професия), понеже и благодарение на тях много хора могат да консумират месо без да трябва да убиват животни, иначе ако не бяха те, на много повече хора можеше да им се наложи да убиват животни, затова трябва да уважаваме месарите, обаче в същото време не е за препоръчване да се консумират големи количества месо, защото според данни от последните години, в немалко кланици и ферми животните доста се измъчват, защото методите им на колене и отношението им към животните там се оказаха доста нехуманни, затова по-скоро би било по-добре да се каже ако ще употребявате месо за храна, правете го колкото се може по-рядко и в по-малки количества..., като все пак, както големи авторитети в областта на храненето са казали, когато става дума за изхранване на населението, никога не казвай никога..., и ако някой търси заместител на месото от добитък, може да се консумира риба наместо месо от добитък, тя е отличен заместител
    Последно редактирано от npp : 05-13-2015 на 16:47

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    добре е да се отнасяме хуманно към животните, дори и ако се наложи да заколим някое за да нахраним примерно децата си с месото му, затова в юдаизма се говори за "кашер", традиция, според която животните се колят по-възможно най-безболезнен за тях начин, виждал съм и мюсюлмани, които колят дребен добитък по още по-прецизен начин, така щото животното дори не трепна и просто заспа, сякаш хирурзи извършиха много прецизна операция, лично аз не смея да се похваля със себе си в това отношение, защото не винаги съм разполагал само с растителна храна, иначе предпочитам зеленчуци пред месо, обаче лошото е, че досега, особено зимата, те бяха по-скъпи от месото, и не всеки можеше да си ги позволява винаги поради в пъти по-високата им цена, иначе лично аз не съм убивал добитък, и дори и при мисълта за това, съзнанието ми не може да го приеме, но в същото време никак не осъждам хората, които работят във фермите с животни, месопреработването и търговията с месо (само защото това им е професия), понеже и благодарение на тях много хора могат да консумират месо без да трябва да убиват животни, иначе ако не бяха те, на много повече хора можеше да им се наложи да убиват животни, затова трябва да уважаваме месарите, обаче в същото време не е за препоръчване да се консумират големи количества месо, защото според данни от последните години, в немалко кланици и ферми животните доста се измъчват, защото методите им на колене и отношението им към животните там се оказаха доста нехуманни, затова по-скоро би било по-добре да се каже ако ще употребявате месо за храна, правете го колкото се може по-рядко и в по-малки количества..., като все пак, както големи авторитети в областта на храненето са казали, когато става дума за изхранване на населението, никога не казвай никога..., и ако някой търси заместител на месото от добитък, може да се консумира риба наместо месо от добитък, тя е отличен заместител
    Да живеят вегетарианците.

Значи признаваш, че имаш деца.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Да живеят вегетарианците.
    нека има мир и живот за всеки човек и въобще всяка душа

Град
    Dreamland
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    няма да ти отговоря, защото не ми отговори на моя въпрос

Град
    Dreamland
    няма да ти отговоря, защото не ми отговори на моя въпрос
    "нека има мир и живот за всеки човек и въобще всяка душа"

Това въпрос ли е?

Голям фен Аватара на lunacy
    npp-новото лице на PETA

epic animal rights manifesto си сътворил

Мега фен
    "нека има мир и живот за всеки човек и въобще всяка душа"

Това въпрос ли е?
    не се прави, че не разбираш за какво (ти) говоря

много добре знаеш, че въпросът ми беше: защо искаш да знаеш тези неща за мен?!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от lunacy Виж мнението
    npp-новото лице на PETA

epic animal rights manifesto си сътворил
    а лошо ли е да щадим одушевените същества?!, защо да ги измъчваме, когато можем да се отнасяме хуманно към тях?!, ти би ли искала да те прережат с банциг през гръдния кош докато си в пълно съзнание, както правиха с кравите в някои кланици досега?!

Мега фен Аватара на LoadRunner
    не се прави, че не разбираш за какво (ти) говоря

много добре знаеш, че въпросът ми беше: защо искаш да знаеш тези неща за мен?!
    ами иска да ги знае защото ако сега имаш 2 деца ще ти помогне догодина да имаш и трето

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    а лошо ли е да щадим одушевените същества?!, защо да ги измъчваме, когато можем да се отнасяме хуманно към тях?!, ти би ли искала да те прережат с банциг през гръдния кош докато си в пълно съзнание, както правиха с кравите в някои кланици досега?!
    Само дето кравата няма съзнание.

ти си този, който говори за хуманност, равнозначна на безболезнено убийство
    съзнанието ти не може да приеме мисълта ти да си убиеца на животното, но може да приеме мисълта да платиш на човек, който да го извърши, така ли?

според теб на какво се дължи нарастването на консумацията на месо през последните десетилетия/век? дали не е на удобната ниша, в която повечето хора се скриват, хапвайки лесно достъпното месо на пазара, за което не се е налагало да отнемат животи собственоръчно?

що си мислиш че рибите не изпитват болка? на това че не крещят, когато ги теглят с кука ли се осланяш? или на това че нямат сходна анатомия със съществата, които непременно реагират на болка? това че са устроени по различен начин не означава че са безчувствени парчета храна, плуващи в океана за да се нахраните ти и предполагаемото семейство
    Последно редактирано от lunacy : 05-16-2015 на 19:56

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    та?

Мега фен
    та?
    тревичките също са живи създания, яжте пясък.

ПП: "Остави човек без храна, спаси трева и овца."
    Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 20:31

Мега фен
    но пък човек има съзнание и то не трябва да бъде възпитавано в насилие.

естествено това не означава, че трябва да лишаваме хората от храна, но максимално без насилие.

ПП: Има хора дето причиняват насилие на животни за удоволствие, това нормални ли е?
    Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 20:52

Супер фен Аватара на Corb1225
    Доктора демонстрира антропоцентризъм. Все пак е по-добре от личния му ексепционализъм ;Д.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    антропоцентризъм.

ексепционализъм

ко речИ, ко

корб, свали нивото бе, тука сме си все наши аверчета от махалата
    Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 21:15

Тихо ся, такива са термините ;Д.

та?
    Щом няма съзнание, не може да страда. Болката не е равнозначна на страдание. Болката е чисто физиологичен процес, докато страданието е неговия психичен еквивалент. Когато двете се приемат за едно и също от тесногръди индивиди, тогава идва ред и на малоумните практики като вегетарианството (когато отричането на насилието над животни е мотив за такава практика, естествено). Разбира се, нямам нищо против самата практика, а против самодоволните, лицемерни аргументи, стоящи зад нея. И естествено на никой не му пука за животните, а за това да " не изглежда като еди-какъв си", щото "правил като еди-кой си". За съжаление над 95 % от хората разсъждават чрез подобни повърхностни асоциации. И тук никъде не може да се намери каквато и да е истинска загриженост за живите същества, а просто всеки си проектира личните позиции и желания, представяйки се на себе си както му се иска. Затова е цялата работа - животните са декора на сцената, където всеки си разиграва избраната роля, а призивите за ненасилие не са нищо повече от зле скалъпени реплики в целия тоз пошъл спектакъл. Зад всяка една такава псевдо-благородна кауза стоят личните, прекалено личните, мотиви на същите дето се борят за тия каузи. Същото е и с екологичното мислене, и с феминизма, анти-расизма, анти-семитизма, и анти-насилието над каквото и да е. Важното е да има някаква жертва и извършена "несправедливост", и тутакси се изсипва цяла тумба с полу-съзнателни олигофрени, да се изживяват като добросъвестни защитници чрез лайняните си, емоционално апелиращи мненийца ...
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-16-2015 на 22:50

Мега фен
    като ти гледам логиката за ролите, направо да вземат да те посадят в саксия и да ти запушат всички сетива, че да не си в роля, или викаш то и това роля.

тогава защо природата ни е дала животните, и ни дала да имаме някакво взаимодействие и отношение с тях.
    или викаш и природата играе някаква роля.

обясни, какво трябва да е отношението на човека към животните, че да не е в роля или не трябва да имаме отношение към животните , природата ей така ни е създала в съжителство..
    Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 22:31

^^ съгласна съм с първите няколко изречения;а

другото са твои проекции, изградени в/у някакви впечатления; не познавам хора, самоизтъкващи се по такъв начин с хранителните си навици;

ако егоизмът стои в основата на някое добро дело, ако някой реши да извърши нещо хубаво заради значката ПРАТЕНИК НА СПРАВЕДЛИВОСТТА, защо не? чак такъв проблем ли е, при положение че би повлияло положително на света около него?

а другият вариант- да не бъде /да кажем/ част от "псевдо-благородната" кауза, само за да не демонстрира егоизма пред самия себе си? да не демонстрираш егоизъм не е ли пак проява на егоизъм?

ако си част от "псевдо-благородна" кауза и осъзнаеш егоистичните подбуди зад това, осъзнаеш че искаш да го правиш само за да си носител на добродетелите в очите на другите и да нахраниш егото си, ако се откажеш от каузата, само за да не проявяваш егоизма си пред самия себе си, това не е ли пак проява на егоизъм?

т.е. ако се откажеш от нещо, което потенциално би имало добър ефект в/у света, защото съзнаваш че го правиш за самия себе си, отново си егоист, просто решаваш вместо със значката АЗ НЕ ЯМ ЖИВОТНИ примерно, да се накичиш със значката АЗ НЕ СЪМ ЕГОИСТ;

не make-ва много sense, но не ми се редактира повече ::
    Последно редактирано от lunacy : 05-16-2015 на 22:59

Щом няма съзнание, не може да страда. Болката не е равнозначна на страдание. Болката е чисто физиологичен процес, страданието е неговия психичен еквивалент. Когато двете се приемат за едно и също от тесногръди индивиди, тогава идва ред и на малоумните практики като вегетарианството (когато отричането на насилието над животни е мотив за такава практика, естествено). Разбира се, нямам нищо против самата практика, а против самодоволните, лицемерни аргументи, стоящи зад нея. И естествено на никой не му пука за животните, а за това да " не изглежда като еди-какъв си", щото "правил като еди-кой си". За съжаление над 95 % от хората разсъждават чрез подобни повърхностни асоциации. И тук никъде не може да се намери каквато и да е истинска загриженост за живите същества, а просто всеки си проектира личните позиции и желания, представяйки се на себе си както му се иска. Затова е цялата работа - животните са сцената, където всеки си разиграва избраната роля, а призивите за ненасилие не са нищо повече от зле скалъпени реплики в целия тоз пошъл спектакъл.
    Правиш презумпции, базирани на твоите лични субективни възприятия, които пък изглежда да са твърдо отражение на литературата, която си изчел. В този ред на мисли - не усещаш ли, че си се превърнал в догматик, неразличаващ се от религиозните такива?

Мега фен
    доктора май е прочел 5 книги и ги преразказва за всяка ситуация, плейбек.

доктор хонорис кауза

^^ съгласна съм с първите няколко изречения;а

другото са твои проекции, изградени в/у някакви впечатления; не познавам хора, самоизтъкващи се по такъв начин с хранителните си навици;
    Мислиш, че мотива с който написах това, е да докажа че убиването и яденето на животни е правилно (а оттам че и аз съм прав)?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си