- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матура 2015 БЕЛ
ето го и линка: http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=7344
Суууупер доволна съм! Един от най-хубавите автори с най-красивата любовна лирика. Можеше да е много по-кофти, имаше какво да се пише по темата, за жалост времето не стигна, написах близо 3стр. но и още можеше. Относно теста - лесен, като изключим някои от въпросите за правописни и лексикални грешки, където съм объркала.
Не бях впечатлена особено от темата, тестът си беше лесен.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
не моа разбера за кво се борите
да я вземете или за добра оценка?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Който е любовчия го е изкъртил. Тук изглежда са доста
Не съм любовчийка аз, ама пак му се накефих :Д Всяка дума разтягах в пет реда глупости, тръгнах си 10-15 мин преди края, масово станаха преди втория час даже.
Доволно съм
Е аз си тръгнах последен от цялото училище, но това не променя факта, че не успях да направя нищо. По принцип съм по-добър в ЛИС, но произведението е кратко и се наложи да пиша Есе, което не бях тренирал от доста време
пийпъли, ще ме извинявате, но матурата е олигофренска. единственият въпрос, който не знаех е за някакъв индивидуализъм или нещо от сорта.
true
Пуснаха ли вече бисерите за тая година?![]()
Не, много е рано за бисери още, пък и аз не съм видяла да изкарват година по година, винаги пускат една обща колекция.
Някакъв??
Тр да дам матурата на сестра ми, да реши въпросите по езикова култура, ама ся не й говоря
Бях й дала по английски, щото тука някой се беше изцепил как миналата година по английски била трудна.
Е, аз цялата колекция досега вече я знам наизуст. :Д Искам ное материал, но наистина е рано
20. Кое от посочените твърдения НЕ е вярно за естетическия индивидуализъм
като литературно направление?
А) Възприема човека като уникално присъствие в света.
Б) Разкрива причините за социалните противоречия.
В) Представя твореца като избран да провъзгласява божествената истина.
Г) Разбира страданието като път към познание и себепознание.
признавам, че си нямам идея
"причини за социални противоречия" = не е индивидуализъм
по-скоро постсимволизъм.
Карате ме да се чувствам тъп, за последните два коментара говоря.
Въпросът в по- лесен, отколкото изглежда. Хващате се за изчанченото словосъчетание.
елементарно вика :д
гугъл е хубаво нещо. ключовите думи, които знам за индивидуализма са: славейков, самовглъбяване, индивидуалност. има логика за второто, да, но на мен и В ми изглежда съмнително, просто защото никога не съм задълбавала в изучаването на литературните направления. вярвам, че и повечето масови ученици също не са.
както и да е. не ми се пали.
Не искам да развалям темата, но просто като прочета имената на двама автори, винаги държа да се изкажа.
Вапцаров и Смирненски са революционни поети, чието творчество се изопачава поради смяната на режима. Естествено, че литературата е красива с това, че подлежи на много интерпретации, но те далеч не са писали основно за изграждането на човека, нещата, които осъзнава, когато вникне във вътрешния си свят и т.н.
Повдига ми се, като почнат в тъпите помагала и по време на часовете да нищят "Песен за човека" от какви ли не безумни ъгли. По- голямо неуважение към творчеството е отколкото да ги махнат от задължителните произведения, като не им изнася изначалната идея.
Ива, ако само това ти е грешно, си чук
Последно редактирано от therichbitch : 05-24-2015 на 15:58
прегледах матурата и това е единственият въпрос, който не знаех.
чичка, пуша принципно.