- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ден на отворените врати в НАЦИОНАЛНАТА ТЪРГОВСКО-БАНКОВА ГИМНАЗИЯ
Заповядайте на събитието, организирано от НАС, УЧЕНИЦИТЕ на НТБГ за всички,които искат да се потопят в неповторимата атмосфера на най-добрата професионална гимназия! На 05.06.2015 година бъдете част от един учебен ден и научете най-важните неща за нашето училище и за възможностите за професионална реализация след завършването му! Очакват Ви още много изненади! Посетете ни! Бъдете първи!
За повече информация:https://www.facebook.com/events/1048795961817009/
Здравейте! Интересувате ли се от предстоящото събитие? Трябва Ви още информация? На facebook страницата ни вече е качена и програмата за деня. Направена е е в две идентични сесии - сутрешна и следобедна, за по-голяма възможност за посещение. Подготвили сме интересни неща за кандидатстващите ученици - изложение на учебни формирования, посещение в час, обиколка на училището, презентации и още изненади. Имате някакви въпроси, чудите се кое училище да изберете, притеснени сте? Посетете ни и ще отговорим на всички ваши въпроси. Очакваме Ви!
На изхода има ли охрана, а претърсват ли на излизане ?
Във всяко едно училище има охрана, която да следи кой влиза и излиза. За учениците, учещи в НТБГ е направена пропусквателна система (както в метрото) и се влиза с карти, за да се избегне влизане на ученици от другите училища по време на учебния процес. Охраната не претърсва на излизане.
За деня на събитието входът е свободен, всеки може да влезе по всяко време, ще има ученици, които ще посрещат гостите и ще ги насочат къде могат да отидат.![]()
Значи мога да дойда с два големи сака и ми гарантирате, че няма да имам проблем излизайки.
Благодаря, може и да се отбия.
В училището има камери навсякъде! И този ден е направен специално за кандидатстващите ученици, за да добият представа за училището, дали с два сака или не всичко се следи и ако стане нещо винаги може да се разреши проблема. Охраната е винаги на мястото си и си изпълнява задълженията.
Аз ще се намеся само да ви кажа - ходете на такива мероприятия, имам защо да го казвам.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
В програмата не е включено само разглеждане на училището. Има изготвени презентации, посещения в час, изложение на училищните формирования, където учениците представят какво са научили. Едно е един учител да разказва нещо, друго е ученик. Мога да кажа че учителите са отзивчиви, помагат във всеки един момент, преподават достатъчно добре и по такъв начин, за да могат всички да разберат материала, да им е интересно. Затова се прави този ден, да може учениците да разберат всичко за училището, дали останалите ученици са доволни, как се преподава, с каква професия се излиза и има още много въпроси, които могат да зададат.
То никой няма да каже, че училището му не струва. Същото е и за посещенията в час, планирани са, почти винаги са назубряни, някъв пълен театър.
Никой не би позволил на подобно посещение пълна свобода, нали във всяко училище има проблеми, всичко се репетира предварително.
Тук е въпрос на организация. Ако само ги пуснат по коридорите и им дадат да гледат кенефите, няма файда. Но ако ги съберат в някаква стая и им обяснят какво точно се учи там, как се преподава, как се оценява и какви възможности има за реализация след това, вярвай ми, хората, които искат да се занимават с някаква икономическа специалност, ще имат полза дори да не изберат това училище, да знаят какво ги чака, тъй кат в този тип дни на отворените врати се представят нещата, както трябва да бъдат, без значение дали съответната организация ги изпълнява. Полезно е.![]()
а тя защо си изтри последния коментар или така ми се е сторило че беше писала нещо
Не съм го чел.