.
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Threaded View

Заявка от сървър до вътрешно IP

На разположение имам сървър и клиент с вътрешно IP (динамично), имам root достъп и до двете. Сървъра не знае IP-то на клиента, но това не е проблем - мога да накарам клиента да праща заявка веднъж на няколко секунди/минути. След като имам това IP, в идеалния случай искам да мога да върша следните неща:
    - Да пращам енкриптирани HTTP (GET / POST) рекуестове от сървъра до клиента,
    - Да започна SSH сесия, пак от сървъра до клиента.

Не съм сигурен дали изобщо са възможни тези две неща, но имам алтернативни решения; голяма част от проблемите ми ще бъде решена ако науча терминологията за ситуацията ми, защото не намирам нищо в гугъл.

А между другото "клиента" има на разположение буквално около 100 KB storage space, така че съм много ограничен в това какво мога да инсталирам и трябва да може да върви на линукс без много dependencies, например ако е С код който мога да напиша или да взема от някъде, може и Bash. Колкото по-малко допълнително място се ползва, толкова по-добре. Имам на разположение wget и някои други команди. Настроен е така, че да може да се SSH-ва към него от локалната мрежа.

Едит: Мисля че може и С++. Най-вероятно може и Rust, като цяло всичко което може да се крос-компилира към ARM, но ползваме специален крос-компилатор така че съм сигурен само за С и май С++.

Едит 2: Знам че всичко е възможно ако конфигурираме рутера / firewall-a на клиента, но търсим решение в което не пипаме нищо при клиента освен софтуера му.
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 06-16-2015 на 10:15
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си