- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Срещу ГМО в ЕС - причината за масовия рак
Днес имаше протест срещу Монсанто, но не можах да отида![]()
![]()
Ако не знаете кои са, това е най-голямата фирма за ГМО продукти в света(американска). В ЕС са забранени продуктите й освен царевицата и картофите![]()
Това е изключително важно, защото ГМО културите заразяват другите култури и причиняват мутации при хората и животните, покрай тях броят на алергиите нараства със над 60%
А напоследък рака е станал нещо като масова епидемия (ако не знаете рака се получава най-често като ти мутират гените)
Това е ислючително важна тема, и мисля че поне трябва да пишат на етикетите като има ГМО.
Моля, прегледайте този линк http://www.budnaera.com/2013-01/2013-03-24_03.html
всичко измислена в Амарека е чудо
американците са специална нация
но преди да дойде чудото гмо задължително трябва да има референдум, защото това засяга пряко всички нас.
американската демокрация срещу американското "чудо" гмо
кой ще победи
Последно редактирано от defender : 07-09-2015 на 21:05
ГМо или пръскани с 1000 пестицида все едно
скоро чух един случай дето един човек имал алергия към риба, но взема си един гмо домат (с рибен ген) изяжда го и после получил алергичен шок и умрял
Ми по-принцип си е точно така, точно такива неща се случват всеки ден, но незнаех че има алергия от риба.
и радиоактивните държове
киселнните дъждове в близост до предрпиятията забравих
+ торенето с изкуствени торове
Генно модифициране е да промениш генна на семето по изкуствен начин, това довежда до алергии и мутации.
Торенето може да интоксинираш растението, т.е да поеме все едно препарати. Но по-лошото при торенето е че не поетият от растението тор отива в подпочваните води оттам в морето, и оттам цялото море става на водорасли, щот тора създава условия за водораслите. Оттам се заклатушва цялата екосистема.
Затова ти казвам че са коренно различни.
мерси че ме уведоми
ако искаш да те запозная с един професор по генетика да го научиш на нещо полезно, че виждам много ги разбираш?
А сега да те поправя.
Първо позна че няма нищо общо.
Позна и че прекомерното торене отива някъде, където не трябва и замързява. Обаче последствията не са толкова за морето, колкото за по-малкте басейни. Почвите също се вкисляват.
Позна..
ДА НЕ СЪМ ТИ ВРАЧКА
За това какво става с торовете съм го учила а за ГМОто се интересувах, нямам нищо за поправяне.
Едното е линкът в темата, а другото го учих в училище.
За да бъдеш убедителна, не можеш да извадиш една статия от интернет, на която дори не се е разписал създателят й, та хората да ти поверват. Когато е четох се сблъсках с наистина големи противоречия, двусмислици и дори измислици на определени етапи, а в същото време беше написана дълго и нашироко. Тоест ти самата не знам до колко си осмислила всичко, защото се очаква читателят да има сериозно научни познание в областа, а не страх от неизяснимото.
Още си малка, но учебниците всъщност са една много малка общообразователна единица, но да не прекалявам.
Ако се запознаеш действително със състоянието и процесите на аграрния сектор, на производството и реализацията на семена и добив, ще разбереш всъщност какво е монопол и мръсни схеми, но и какво в частност е пестицид или ген. Че днешната обстановка у нас не е по-зле от тази в САЩ. Че ако гените толкова лесни предизвикваха мутации ние вече нямаше да съществуваме, а ИН-витро техниниките щяха оддавна не от религията да се забраняват, ами може би от нациситите дори.
Не ме разбирай погрешно, аз също съм против ГМО (то и е забранено у нас), защото и аз съм от прослойката хора, които вярват, че човек не може да се бърка толкова надалеч в природата, но това не означва нищо, защото действително за други не е така. А в някои страни продължават да умират от глад хиляди. Против съм обаче категорично у нас ГМО![]()
Все намираш начин да ме критикуваш
Знам че нямаш нищо лично срещу мен, затова предполагам че просто си перфекционист![]()
А колкото до глада, изхвърляме милярди тонове годна за ядене храна в Европа. Ако тази храна отиваше в бедните страни, нямаше да има глад.
И друго, от къде накъде ще сравняваш тукашната обдтановка с тази в САЩ? В САЩ са толкова зле че труповете им не се разлагат, а плодовете им имат вкус на пластмаса.
ако говорим специално за тази тема - споделял съм, че се развивам в тази сфера
Умно момиче си за възрастта си, любознателна и много ми харесва, че се интересуваш и четеш, но имаш още много да се развиваш и порасваш и променяш. Аз преди преди 6 години (на 15) бях и на по-малък акъл, спомям си как разсъждавах, нормално е.
на теория, ако бяхме разумен вид, нямаше да има глад и 12 милиарда да бяхме
В България са останали все още много запазени чисти еколоични кътове, за биологично чисто земеделе, но пустеят. Това което предлагат на пазарите ни не се рализачва особено. С излючение, че още не сме развили хидрополно зеленчукопроизводство. Само дето на 50 процента ние ядем вносни плодове и зеленчуци.