- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Херпес на устните
Здравейте. От близо седмица-две имам един много дразнещ херпес, но мисля, че вече не е самият херпес, който беше в началото, а нещо като кора на рана. Чакам го да оздравее вече както казах 2 седмици, но все още си стои. Докато "оздравее" го мазах с ацикловир. Има ли нещо, което мога да направя, за да оздравее напълно и да се махне всичко, защото изглежда доста неприятно и ми е неудобно, или трябва да го чакам?
трябва да го чакаш.
междувременно продължавай да си го мажеш, пий витамини, наспивай се![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Освен да чакаш, няма какво повече да направиш.
Следващият път, когато усетиш пак, че херпесът се активира, може да си вземеш Rhus toxicodendron 15 CH и да си слагаш по 5 гранулки под езика на всеки два часа. Успоредно с хомеопатията продължаваш с ацикловира.
Обаче- не бива да ползваш паста за зъби с ментол /вземи си директно такава, съвместима с хомеопатията/, не бива да пиеш кафе и газирани напитки, да ядеш лимон и чесън.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!