Първоначално написано от
golemiq_korab_minava
Ами не мисля така.
Разбира се, че е много по-добре с някоя престижна длъжност, но въпросът е, че до там не се стига изведнъж. Поне познавам някои хора, забогатели точно по-този начин.
- Нещо, което знам, и не е по темата.
Каквато и да е позицията, която ще заемеш, ако ти се паднат земни работодатели (което е важно условие също) - проличава се бързо, кой има качества, кой е работлив и кой мисли. Така от привидно дребна позиция бързо можеш да бъдеш забелязана.
- Дребна позиция тип стажант в малък клон на международна корпорация - да. Във Фантастико? Забелязана къде? За какво? Бизнесменът, който си купува салата със зеле и моркови в обедната почивка, ще се впечатли от приветливостта на касата ми или от това как мъкна каси с бира и ги нареждам по щандовете?
Не ми давай примери за хора, които не са ги взели да бачкат в Макдоналдс, пък по-късно стават директори. Това са единици.
Освен това ти се сблъскваш с мисленето на различни слоеве от обществото, сблъскваш се с най-малките и дребни проблеми (които също са важна градивна единициа от едно предприятие или търговски обект).
- Сблъсквам се с мисленето, да. Като поредната кисела лелка, дето ще си излее незадоволените очаквания от мъжа/децата/шефа си към мен. Или на студента, който в 10 сутринта вече си купува алкохол за вечерта и мимоходом решава да се опита да ме забърше.
Подоборяваш си и трудовите качества и издръжливост.
- Трудовите качества, които НЯМА да ми трябват в една нормална работа, тип следване на преки команди като "избърши при фризера, че един си изтърва буркана с лютеница" или "отвори каса 3". Какво мислене...
Всичко това ти помага в бъдещен план за по-добри преценки и очаквания.
- Помага ми да стана човек в смисъла на това да не насирам касиерката при най-малката грешка или да знам, че и тя си има лоши дни. Което всеки човек със сносно възпитание го знае и без да бачка във Фантастико.
С две думи: Говориш все едно си принуден да пишеш теза по етика и право за ясно губещата страна, което се прави за отбиване на номера.