- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Започнах да тренирам,какви храни не трябва да ям?
Напомни ми на маниакалните състояния на някои вегетарианци и вегани да правят и домашните си любимци такива или милионите въпроси тип: ядете ли гъби, те също са животни..
има доста вегетарианци с красиви тела и добро здравословно състояние.
аз просто обичам да хапвам месо, но основно бяло и риба,именно заради киселинността.
може да звучи глупаво, но като че ли диетата според кръвната група при мен действа добре.
аз съм А+ и тя изисква най-високо алкална среда в организма поне по това, което съм чела, което изключва тежките меса. и действително съм забелязала, че много трудно отработвам тези продукти.
краткия отговор на въпроса: какво да НЕ ям, е: junk food
не яж храна, която е опакована, която има дълъг списък с "ингредиенти" в състава си, която е преработена, която е сладка, мазна, пържена и т.н.;
когато съм изглеждала най-добре, единствените опаковани неща, които съм купувала, са били яйцата, киселото мляко, месото. кошницата ми е била пълна със зеленчуци и плодове, и евентуално сурови ядки.
просто това е истината.
определено е въпрос на силна воля, която аз имам спорадично, и после изчезва.
какво да се прави....
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Пълни простотии на вегетарянската пропаганда.
Растителния протеин е слабо усвоим от човешкия организъм, макар и да съдържа незаменимо важни аминокиселини. Достатъчно усвояване на нужния протеин може да се осъществи само от наистина разнообразна растителна храна. Съдържанието на мазнини също по-трудно се набавя. 90% от соята е генно модифицирана. Промишлено получените продукти са силно замърсени от химични вещества.
Второ. Теориите за съществуващо земеделие и животновъдство, без консмищумативи на местни продулти е фанатична.
Трето. Животновъдството и консумацията на обилна храна от нас по никакъв начин не влияе на достигането на излишака за неразвитите държави. Въпрос на политика и на планирано производство е.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Мен пък ми се спори, защото ми е специалността.
И зад всяка теза стои учебник.
Комбинацията е много интересен фактор. Много ще ми бъде чудно как в умерените ширини и добруджанските полета ще започнем да отглеждаме тропични култури. Ще засадим навсякъде овощни насаждения за ядки.
Много ми е чудно практически всички тези трудоемки за отглеждане видове кой ще ги работи и с какво ще се торят, ако животновъдството си замине. Защото се разбра, че само със зърнено-житни култури не става. Добре, ще ядем масло и ще пеим олио с макарони и хлебчета.
Не знам къде живееш, но ако си мислиш, че ядеш качествени плодове и зеленчуци от пазара..
И всичко това е сезонно производство.
Проблема с глада няма да се реши дори и действително да започнем на безценица да изнасяме хлеб към гладуващите държави, за сметка на нас.
Нямат ли образование - ще се размножават докато отново започнат да умират.
Вместо тук да ядем синтетични масла на растителна основа и екзотични ядки, май по-добре е гладуващите хора да се подпомогнат с научен труд в земеделието и образование. Вече има успешни опити на преобразяване на цели региони с нови технологии избавили цели общности от недохранването.