- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Започнах да тренирам,какви храни не трябва да ям?
Здравейте, аз съм момче на 14 и започнах да тренирам преди 1-2 седмици, та въпроса ми е какви храни не трябва да ям? ( Вегетарианец съм)
А въпроса е какво тренираш.... кърлинг, крикет, ръгби, шах![]()
наистина ли си сигурен, че не можеш да ядеш месо? не си дал ръст и килограми, какво тренираш...
И без месо може, аз дето съм заклет месоядец го казвам, просто не е вкусно![]()
Напротив, може без месо. Принципно хората трябва да сме тревопасни, а колкото до месото - това ни е наложено през годините по всякакви начини, било то медии, лекари и т.н. и т.н. Факт е, че вегетарианците и веганите са по-щастливи, живеят по-дълго и като цяло се радват на по-добро здраве. Ниския холестерол е само една от многото ползи на вегетарианството. Ще ми се някой да ми посочи произволен микро или макроелемент (без който не можем) в месото, който да не може да се набави от растения. Не съм ял никакво месо от близо година поради чисто морални съображения - не смятам, че нещо трябва да умре за да се наям. Това са си мои лични разбирания и не държа никой да ги изповядва насила![]()
Последно редактирано от AngelBelchev : 10-06-2015 на 09:54
Хората трепят животни за да се наядат, откакто съществуват, по същия начин както едни животни трепят едни други за да се наядат с тях. Аз не виждам нищо нередно в това. Как реши, че точно медиите и дрън-дрън са ни "наложили" да ядем месо?! Сигурно на лъвовете и тигрите някой им е "наложил" да ядат месо, а пък те би трябвало да са тревопасни, лошото е че никой досега не се е сетил да им го каже и да ги научи
!
Колко наивно! Сигурно е в следствие на липсата на месо
.
Бас държа че това не е той - сигурно я е свалил някъде от нета.
Идея си нямате за какво говорите всички, ама айде няма да се обаждам, еди си кое не можело, еди си кое било наложено, четете накакви статии от съмнителни източници и после всички се пишат за знаещи, ама айде няма да се обаждам![]()
Разкритикува всички като каза абсолютно нищо конкретно, но иначе "няма да се обаждам". Но няма проблеми де, нали все пак е +1 post във форума.
Човекът по природа е всеяден, подобно на прасетата, мечките и много други, човека няма нужда от зъби резци и големи нокти, защото още преди мнооооого стотин хиляди години се е научил да борави с оръжия.
Не съм някакъв заклет месоядец, както казах, човек може да си кара само и на зеленчуци, но друго си е мръвката![]()
Ок щом статиите са "измислени", давам ви жив пример: една от съученичките ми, с която съм заедно от 5-ти клас, никога през целия си живот не е вкусвала никакво месо, сега с нея сме 9ти клас, тя навремето беше леко пълна, сега е с перфектно тяло, перфектно здраве, миналата година само две отсъствия, една от най-добрите ученички, то на нея цялото й семейство са вегетарянци, не ядат и риба, а родителите и двамата лекари, а майка й е и хомеопатка +
Това може да се държи на промени в организма, случва се при много хора и да вметна, хомеопатията не е наука.
Историята ясно сочи, че науката (в лицето на подкупни учени/изследователи) умишлено заблуждава хората в много аспекти с цел парични облаги. Типичен пример е флуорида в над 99% от пастите за зъби - реално е безполезен и вреден отпадъчен продукт от друга индустрия, но "We are doctors, trust us!" + безброй реклами с ослепителни усмивки = удобно заблуден потребител.
Следващия път като се разболеете не ходете на лекар, ами идете на шаман или врачка![]()
Хората са развили умения да станат най-големия хищник и да стигнат върха на хранителната верига! И това ако не е "еволюционно-подкрепен" аргумент - здраве му кажи!
Освен това е доказано, че ако не се яде месо, може да се стигне до сериозен дефицит на редица хранителни вещества и недохранване! Оттам и болести!
Изобщо не са огромно количество!
- еволюционни - виж какво съм написал по рано, Дарвин щеше да ти се изсмее в лицето ако те прочете.
- екологични - как точно вредим на екологията като ядем предимно животни, които се гледат за тая цел?!
- етични - това е субективна глупост, измислена през последните 30-40 години, която дори не е станала доминиращо схващане по въпроса (и слава Богу!)
- здравословни - виж какво съм написал по-рано - протеини и аминокиселини не можеш да набавиш от никакви растения - само от месо и някои други животински продукти (частично)!
Точно! Само не съм съгласен, че може да се кара само на зеленчуци.
Познавам много хора, които ядат месо и са слаби, включително и аз!
И аз да вметна, че хомеопатията не е наука!
![]()
1. Лъжа, месото не може да бъде заместено.
2. Лъжа, шимпанзетата не само ядат месо, те дори ловуват, когато организма им усети, че имат нужда.
3. Щатите развиха и наложиха консуматорството като главна цел в живота, може би най-главната, но месо не е нужно да се яде всеки ден и на всяко ядене, просто така приучиха хората.
Така ли било?! "Хабят"?! Ами дай да избием всички животни за да не хабят ресурси и да спасим Земята?!
Лошото семейно планиране на някои места по света не може да се коригира с подмяна на хранителните потребности на цялото човечество! Милиони гладуващи има по две причини:
1. Първата и по-важната е, че на някои места не са и чували за семейно планиране и си "ръгат чушки в боба" както им скимне и без мярка.
2. Втората е, че в останалата част от света основното хабене на ресурси идва не от отглеждане на животни с цел консумация (по твоите думи "да си угодят на стомаха"), а от изхвърляне на храна и чудене как да си купят последния смартфон или кола и да изхвърлят старите, дори те още да работят и да вършат работа!
Абсолютно невярно!
Някои видове маймуни, като шимпанзетата са всеядни животни (като хората, мечките, свинете и др.), което означава че ядат и месо (дребни животни и птици, насекоми, мърша). Провери, ако не вярваш!
Кой, аз?! Или ти?
Ами кофти е! Защо се опитваш да ми внушаваш чувство на вина с тая снимка?! Да не съм ги правил аз тия деца?! А? Още малко ще кажеш че трябва и да ги храня! Който ги е правил, да си ги храни!
Аз поне съм достатъчно информиран, при всички случаи - повече от теб!