Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Любимият ми аргумент.
еволюционни
Интересно как от противниковия лагер никога няма да чуеш добре построена и подкрепена с доказателства теза.
Хората са развили умения да станат най-големия хищник и да стигнат върха на хранителната верига! И това ако не е "еволюционно-подкрепен" аргумент - здраве му кажи !
Освен това е доказано, че ако не се яде месо, може да се стигне до сериозен дефицит на редица хранителни вещества и недохранване! Оттам и болести!
Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Аргументите в полза на вегетарианството са огромно количество - еволюционни, екологични, етични, здравословни.
Изобщо не са огромно количество!
- еволюционни - виж какво съм написал по рано, Дарвин щеше да ти се изсмее в лицето ако те прочете.
- екологични - как точно вредим на екологията като ядем предимно животни, които се гледат за тая цел?!
- етични - това е субективна глупост, измислена през последните 30-40 години, която дори не е станала доминиращо схващане по въпроса (и слава Богу!)
- здравословни - виж какво съм написал по-рано - протеини и аминокиселини не можеш да набавиш от никакви растения - само от месо и някои други животински продукти (частично)!
Цитирай Първоначално написано от boro123 Виж мнението
Човекът по природа е всеяден, подобно на прасетата, мечките и много други, човека няма нужда от зъби резци и големи нокти, защото още преди мнооооого стотин хиляди години се е научил да борави с оръжия.
Не съм някакъв заклет месоядец, както казах, човек може да си кара само и на зеленчуци, но друго си е мръвката
Точно! Само не съм съгласен, че може да се кара само на зеленчуци.
Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
Ок щом статиите са "измислени", давам ви жив пример: една от съученичките ми, с която съм заедно от 5-ти клас, никога през целия си живот не е вкусвала никакво месо, сега с нея сме 9ти клас, тя навремето беше леко пълна, сега е с перфектно тяло, перфектно здраве, миналата година само две отсъствия, една от най-добрите ученички, то на нея цялото й семейство са вегетарянци, не ядат и риба, а родителите и двамата лекари, а майка й е и хомеопатка +
Познавам много хора, които ядат месо и са слаби, включително и аз!
И аз да вметна, че хомеопатията не е наука!
Цитирай Първоначално написано от boro123 Виж мнението
Следващия път като се разболеете не ходете на лекар, ами идете на шаман или врачка