Преинсталирвал съм от осмица на седмица, малко настройката и намирането на подходящи драйвъри(ако изобщо успееш да си намериш) те забавя, иначе не е голяма философия. А ако преинсталацията е от XP към 7 или обратното, тогава става за 40 минутки работа(средно), но вече, според зависи от щайгата на която се слага, някой зацепват по-бързо, други по-бавно. Казвам го, защото съм останал с убежденията, че уиндолс може да се смени лесно, стига да се занимавате или да сте се занимавали с това. Нито са ви нужни хакерски умения, нито висше, в най-кофти случай - може да отделите малко време, да попрочетете как се премахват някой спънки в преинсталациите, но иначе нещо, което да се дърпа и да не разрешава преинсталация, аз лично не съм виждал. Интересно ми е, споделете някоя статия или нещо друго, да попрочета и явно да науча нещо ново, ако е измислено.
Обаче не разбирам въпроса в първия коментар.. Даден е компютър за смяна на уиндолс, до тук добре. Но в последствие, уиндолса изглежда много по-различен и тук малко противоположност след това, че изглежда, като този, който е бил и преди на компютъра. Хем е по-различен, хем е същия. Може би става на въпрос, че вашия(предишния) е бил с инсталирана тема, а сегашния е с заводски настроена. Да, уиндолса може да се смени и ако върви по-гладно компютъра Ви от преди, тогава не виждам причина в това, ако е малко по-различен, това да е проблем. Може и разликата да е елементарна, като например, преди да сте била с 'модерната тема', а сега да сте с 'класическата', поради причината, че е малко по-оптимизиращ вариант за вашата машина. Може да направите някоя снимка и да ни качите, ако се интересувате от нещо по-конкретно, за да се запознаем с проблема Ви, по-лесно ще е от догадки.