- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сбогом...
Днес гледах филми за глобалното затопляне които ме депресираха, сега и всички които напускат....
На мен с вас ми е интересно защото в моето обкръжение нямам хора които си спорят и дискутират тъй интересно и задружно...
Аз съм точно в НЕколедно настроение.
Забравих му името. По БТВ от 1 часа снощи, неделя го даваха.
Да, и аз много рядко ям вече от мак-доналдс, може би на година веднъж. То и не си заслужава цената. Иначе е вкусно, изкуствен вкус, който пристрастява хората. Лошото е, че не само тъй наречената бърза храна е химия, ами и почти всички продукти от супермаркета. Въпреки, че има специализирани магазини за месо, за млечни продукти, цената на хубаво освен, че е повече, но и в забързания живот днес много хора предпочитаме лесното - да си купиш готово, вместо да си готвиш ,което изисква и кулинарни умения.
Най-сигурно е собствено прозводство. Защо ли? Производителите на зеленчуци, плодове и каквото се сетиш, масово не спазват карантинните срокове на препаратите за растителна защита, тъй като контролът от инситуциите е минимален. Какво ще рече това? Че химията остава в плодът, в продукцията и отива на пазара.
А за ГМО. У нас внесената соя е на 90% ГМО. В САЩ друга масова култура изцяло ГМО е царевицата. Там на скоро ти беше пуснала си спомням за компанията Монсанто, която задължава всички фермери да купуват семена само от нея. Тоест, това е държавен монопол, който играе роля на осъществяването на конрола. Защото царевицата е кръстосано опрашващо се растение - получените семена от реколтата се разпадат на разли генетични признаци и се загубва качеството. Изисква се селектирано производство, само че там това е ГМО...