- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Здравословно хранене -> пъпки??
Здравейте. Извинете, ако има такава тема и ако ви карам да се повтаряте. Въпросът ми е следния:
От около 2 месеца се храня доста по-здравословно като цяло. Позволявам си сладко (само от него не мога да се откажа), но иначе наблягам много на плодовете и зеленчуците и това ми стана основната храна. Ефектът върху теглото ми не е голям, може би съм свалила 1 кг, но се чувствам доста по-добре, целулита ми намаля. Има само един проблем, който не знам дали има връзка с тази промяна на начина ми на хранене. Винаги съм имала проблемна кожа, но сега сякаш стана още по-зле, постоянно ми излизат пъпки, после остават белези по лицето и изобщо - ужас, не мога да изляза без фон дьо тен. Чудя се дали е възможно организма да се пречиства, откакто съм започнала да се храня така, и по този начин, чрез кожата, да изхвърля токсини? Или логиката ми много куца? Вие как мислите?
При повечето хора е обратното . Пиеш ли достатъчно вода ? Пробвай някоя маска против пъпки.Може да включиш в менюто си и бобови храни и пълнозърнести храни, яйца, кафяв ориз. Те са богати на витамин B1 и на антиоксиданти. Стимулират обмяната на вещества в организма и му помагат да се изчисти от токсините.
отскоро проучвам тоя въпрос, аз нямам пъпки но все пак
та ти явно не знаеш че в плодовете и зеленчуците има много токсини, аз вече мисля че е по-вредно да се яде само това отколкото регулярното хранене. Ти буквално се тъпчеш с токсини, кожата и черния дроб са свързани, ако по кожата ти има нещо не както трябва значи един от вариантите е черния дроб да се товари а както казах плодовете вече са вредни а не са полезни
нямам съвет в твоя случай, а да се храниш с български плодове и зеленчуци които не са отровни е скъпо (трудно се намират, тр да ходиш да си намериш в някое село снабдители)
снощи казах, преди кило лимони бяха 4лв сега са 2лв, сама си отговори защо са двойно по-евтини
не схващам кво ядеш и принципно пъпките се влияят пряко от това какво ядеш и главно кога го ядеш. Имаше някъв хормон, който им ебава майката (в смисъл, че цъфваш като пролетно дърво :Д). Този въпросен хормон е пряко свързан с инсулина. Т.е. доста често тъпчейки някви храни не когато трябва води до пъпки