.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 60 от общо 60
    Мега фен
    казваш, че ние не зачитаме опитите на пророци от други духовни традиции, но истината е, че, както вече сме казвали и преди, мохамед е един от човеците, които се опитаха да насочат идолопоклонниците по правия път, защото допреди неговата поява е имало много идолопоклонници в персия и арабия, понеже вероизповеданията там са били доста идолопоклоннически, но когато той се яви като пророк се опита да насочи колкото се може повече от онези поклонници по пътя към истинския Бог, затова и в корана, както се вижда, има не само стилистични елементи от старите/древните персийски/арабски религии, но и доста библейски елементи, т.е. именно такива, които са като инспирирани от официалното Св. Писание за тази планета, а именно Библията - лично аз признавам тези опити на мохамед за нещо, а също и онези на буда(сидхарта гаутама), който също се е опитал да направи голям прелом в индия, където още навремето е било пълно с ангели на сатана, лъжепророци, и всякакви лъжливи духовни учители и предания, а той много се стараел да (по)търси/намери съвършената истина за живота, поради което никак не бързал да се съгласи с онези, които се опитвали да го вербуват и учат на вяра, затова той изоставил двамата си духовни учители, йоги, които го учили на йога/медитация, а също и странстващи индуски пилигрими, които се опитали да го привлекат и задържат при себе си до последно, но той потърсил по-добър път, и затова оставил онези духовни/религиозни традиции за да намери нещо по-добро, не само за себе си, но и за други, иначе доколко мохамед и буда са водили последователите си към Бог е друг въпрос, понеже лично аз не препоръчвам следването на такива религии като исляма и будизма, защото имам известия от истинския Бог малко или много против тези традиции, обаче и двамата са малко или много някакъв пример за това как вярващият/поклонникът трябва да търси онова що е по-добро за всички, така щото да дойде повече спасение от Бога за човеците...

а ние като верни свидетели на истинския Господ Бог не смеем да препоръчваме нищо извън правилното упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е единственият истински Бог за цялата безкрайна вселена, понеже и така сме повярвали отначало, така и продължихме, така сме и сега, няма по-добро от това да Го търсиш, Него, Невидимият, Неосезаемият, Който никой никога не е виждал, и никой никога няма да Го зърне, от което се и познава, че Той не търси слава за себе си, но живот за всички, иначе щеше да е като един от господарите на света, които биха дали всичко за да могат (така да се каже) да дишат във вратовете на другите, и които обичат да приемат похвали и да бъдат величани от другите, но Той, истинският Бог, очевидно не се стреми към тщеславие, нито към властолюбие...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    A твоето поведение с всичкото шикалкавене, премълчаване, извъртане, лицемерие е ПОКАЗАТЕЛНО, че си УАН МЕН ЧЪРЧ. Не си мисли, че не се забелязва! Това е протестанско сектантство, довдено до логичната си абсурдна крайност. За да разбереш как работи една система, я натовари до край - католиците си имат 1 папа, протестантите си имат много, а при такива единаци като нпп, всеки си е сам папа, пророк и църква.
    А, и за сведение на Соло - не ,,преигравам" с кръста. Което ми е на аватара, това ми е и на гърдите, това ми е и на сърцето. Просто и от този форум личи, че дечорлигата от малки се учат на лъжи и лицемерие. Затова не вярвате, когато ви се говори 1 към 1.
    никога не съм твърдял, че съм Бог, Господ, самият Св. Дух, или Небесен Ангел (понеже съм на земята), нито съм твърдял, че съм църква (понеже истинската Господна църква се състои от двама или повече човеци), нито пък съм твърдял, че съм единак, но е факт че верните последователи на истинския Господ Бог обикновено са единици т.е. разпръснати по света, или както още е писано:

"Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите." Матей 10: 16,

"Исус каза: Истина ви казвам: Няма човек, който да е оставил къща, или братя, или сестри, или майка, или баща, или чада, или ниви, заради Мене и заради благовестието, и да не получи стократно сега, в настоящето време, къщи и братя, и сестри, и майки, и чада, и ниви, заедно с гонения, а в идещия свят вечен живот. Обаче мнозина първи ще бъдат последни, а последните първи." Марк 10: 29-31,

"Ще поразя пастиря, и овцете ще се разпръснат" Марк 14: 27,

"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините; който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си; и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си." Матей 24: 15-18,

"на същия ден се подигна голямо гонение против църквата в Ерусалим; и те всички с изключение на апостолите, се разпръснаха по юдейските и самарийските окръзи." Деяния 8: 1,

"А тия, които бяха се разпръснали, обикаляха и разгласяваха благовестието." Деяния 8: 4,

"Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите." Деяния 11: 19,

"ти си последвал моето учение, поведение, прицелна точка, вярата ми, дълготърпението, любовта, твърдостта, гоненията, страданията; какви неща ме сполетяха в Антиохия, в Икония, в Листра; какви гонения издържах; и от всички тях ме избави Господ. Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени." 2 Тимотей 3: 10-12

предпочитам да се гневя на неспасението и погибелта, отколкото да съм славолюбив грешник

а вместо да разбираш как работи една система, можеш да работиш за спасението на мнозина, включително и ако не е по-удачно да се занимаваш със лоши сектанти, обаче ето че и ти (поне според онова което казваш тук) си един от терористите, които се занимават с подривни дейности, следователно, ако е така, тогава и ти не си над нивото на останалите терористи...

npp/1_man_church, аз задавам прости и ясни въпроси, а ти шикалкавиш, вместо да отговориш просто и ясно, с което само доказваш, че отговорите, които упорито избягваш не са ти изгодни. Гърчиш се като червей, щото хем не смееш да лъжеш директно, хем не ти стиска да кажеш истината. Че не можеш да посочиш нито един реален свой съмишленик. Нито дори виртуален, което показва каква е файдата от това дето висиш в форума толко години.

Мега фен
    npp/1_man_church, аз задавам прости и ясни въпроси, а ти шикалкавиш, вместо да отговориш просто и ясно, с което само доказваш, че отговорите, които упорито избягваш не са ти изгодни. Гърчиш се като червей, щото хем не смееш да лъжеш директно, хем не ти стиска да кажеш истината. Че не можеш да посочиш нито един реален свой съмишленик. Нито дори виртуален, което показва каква е файдата от това дето висиш в форума толко години.
    ако наистина си праведен, тогава ще разбереш, че да се допринася за всеобщото спасение в истинския Господ Бог е единственото нещо, което си заслужава да се прави във вярата, или как въобще човек, който има претенции да е по-духовен от други духовни би се осмелил да интригантства с такива на фона на милиарди погиващи човеци?!

1 Тимотей 6:3-6 "ако някой предава друго учение, и не се съобразява със здравите думи на нашия Господ Исус Христос и учението, което е съгласно с благочестието, той се е възгордял и не знае нищо, а има болничава охота за разисквания и препирни за нищожности, от които произлизат завист, разпри, хули, лукави подозрения, крамоли между човеци с развратен ум и лишени от истината, които мислят, че благочестието е средство за печалба. А благочестието със задоволство е голяма печалба;"

Ето един от признаците, че човекът срещу вас не казва истината, цитирам една статия по темата:
    “Внимавайте за дълги и многословни отговори на обикновен въпрос, на който се отговаря с да или не. Ако непознатият човек срещу Вас продължава да говори и говори, докато отговаря на относително прост въпрос, има голяма вероятност да ви лъже. Трябва да се уверите, че човекът, с когото говорите, не говори обикновено по този начин. Ако той или тя говори несвързано и скача от мисъл на мисъл, когато отговаря на прост въпрос, има вероятност да не казва истината.»
    Или както казваше една учителка “ Като не мога да ти напиша кратко писмо, сядам да ти напиша дълго." Както споменах, изписа сумати спам, вместо да кажеш с една цифра колко реални членове има твоята тъй наречена истинска църква и колко от тях си виждал лично. Къде се събирате за обща молитва и т.н.
    Последно редактирано от Pitancho : 03-16-2016 на 12:15

Мега фен
    Ето един от признаците, че човекът срещу вас не казва истината, цитирам една статия по темата:
    “Внимавайте за дълги и многословни отговори на обикновен въпрос, на който се отговаря с да или не. Ако непознатият човек срещу Вас продължава да говори и говори, докато отговаря на относително прост въпрос, има голяма вероятност да ви лъже. Трябва да се уверите, че човекът, с когото говорите, не говори обикновено по този начин. Ако той или тя говори несвързано и скача от мисъл на мисъл, когато отговаря на прост въпрос, има вероятност да не казва истината.»
    Или както казваше една учителка “ Като не мога да ти напиша кратко писмо, сядам да ти напиша дълго." Както споменах, изписа сумати спам, вместо да кажеш с една цифра колко реални членове има твоята тъй наречена истинска църква и колко от тях си виждал лично. Къде се събирате за обща молитва и т.н.
    ти си който не дава адекватен ответ, каза ти се хиляди пъти, че инспектирането във вярата при всички случаи не решава проблема, но Господ не напразно казва, този род с нищо не може да излезе освен с молитва и пост (Марк 9:29), колкото и да разследваш човеците, те се нуждаят от спасение сега, а не от инспектор, който да узнае всичко за тях, Исус не е бил институт за изследване на живота на ближния, а Спасител на човеците, така и всеки един от Неговите истински ученици, които са представени в Библията

истинските Светии са милиони, и Те не се нуждаят от ръкотворен от човеци храм за да се (по)молят единодушно, защото именно пълното съгласие на всеки един от Тях с истинския Господ Бог ги обединява в Единна(та) Църква, какво значение има дали двама, трима или повече истински Светии ще се помолят събрани физически заедно или физически разединени и разпръснати по света, когато всеки от Тях вярва в същото и се моли за същото, а именно в и за всеобщо(то) спасение в истинския Господ Бог?!, иначе наистина би било (още) по-добре да има такова физическо място където да се събираме, обаче уви не всеки намира такова събрание, защото истинските Свети по принцип са разпръснати по света
    Последно редактирано от npp : 03-16-2016 на 12:53

нпп-1_man_church, пак отказа да отговориш на въпросите. Липсата на отговор също е отговор, и то очеваден. А той е, че си единственият човек с подобни религиозни бълнувания. Тоест, за теб дори думата сектант е прекален комплимент, защото сектантът си има все пак някакви съмишленици. Докато нещата, които ти проповядваш нямат привърженици нито сега, нито пък е имало в историята хора с подобни възгледи.
    Както казва нашият просветител св. Кирил, в диспута си със сарацините, когато го питат защо християните вярвате едни тъй, други инак( за разлика от мюсулманите, които били единодушни), той отговорил , че за разлика от ислямът, който прилича на рекичка, която всеки може да преджапа, християнството е дълбоко море и мнозина, които са се опитвали да го преплуват, са се удавили. Да се опитваш да го преплуваш на тресчицата на своя си ум и да се ориентираш по видения, с които може да те изпързаля всеки демон, е сигурен път към самозаблуда и погибел.Това море може да се преплува успешно до пристанището на Царството Божие само на кораба на Църквата, имаща за Глава Христос, Който обеща, че ще бъде с нея през всички векове, и че портите адови няма да ѝ надделеят, и водена и наставлявана от Св. Дух. Не такава, дето ти разправяше, че скоро след като апостолите я основали, взела, че се заблудила
    Последно редактирано от Pitancho : 03-16-2016 на 16:09

Мега фен
    нпп-1_man_church, пак отказа да отговориш на въпросите. Липсата на отговор също е отговор, и то очеваден. А той е, че си единственият човек с подобни религиозни бълнувания. Тоест, за теб дори думата сектант е прекален комплимент, защото сектантът си има все пак някакви съмишленици. Докато нещата, които ти проповядваш нямат привърженици нито сега, нито пък е имало в историята хора с подобни възгледи.
    Както казва нашият просветител св. Кирил, в диспута си със сарацините, когато го питат защо християните вярвате едни тъй, други инак( за разлика от мюсулманите, които били единодушни), той отговорил , че за разлика от ислямът, който прилича на рекичка, която всеки може да преджапа, християнството е дълбоко море и мнозина, които са се опитвали да го преплуват, са се удавили. Да се опитваш да го преплуваш на тресчицата на своя си ум и да се ориентираш по видения, с които може да те изпързаля всеки демон, е сигурен път към самозаблуда и погибел.Това море може да се преплува успешно до пристанището на Царството Божие само на кораба на Църквата, имаща за Глава Христос, Който обеща, че ще бъде с нея през всички векове, и че портите адови няма да ѝ надделеят, и водена и наставлявана от Св. Дух. Не такава, дето ти разправяше, че скоро след като апостолите я основали, взела, че се заблудила
    мислиш ли, че посещаващите този форум не разбират, че си фейк като ти четат постовете?!, знаеш какво означават думи като горделивост, надменност, високомерие, нахалство, наглост, нахаканост, безочливост, подмолност, лицемерие, и пр.

а нима всеки от Св. Апостоли не си е носил "кръста" сам?!, но пак нито един от тях не се е удавил, ето и думите на Св. Павел по въпроса:

"когато Бог, Който още от утробата на майка ми беше ме отделил и призовал чрез Своята благодат, благоволи да ми открие Сина Си, за да Го проповядвам между езичниците, от същия час не се допитах до плът и кръв, нито възлязох в Ерусалим при ония, които бяха апостоли преди мене, но заминах за Арабия, и пак се върнах в Дамаск. Тогава, след три години, възлязох в Ерусалим за да се запозная с Кифа, и останах при него петдесет дни; а друг от апостолите не видях, освен Якова, брата Господен. (А за това, което ви пиша, ето, пред Бога ви уверявам, че не лъжа). После дойдох в сирийските и киликийските страни. И лично не бях още познат на Христовите църкви в Юдея; а само слушаха, че оня, който по едно време ги е гонел, сега проповядвал вярата, която някога разорявал. И славеха Бога поради мене. Тогава след четиринадесет години, пак възлязох в Ерусалим с Варнава, като взех със себе си и Тита. (А възлязох по откровение). И изложих пред братята благовестието, което проповядвам между езичниците, но частно пред по-именитите от тях, да не би напразно да тичам или да съм тичал. Но даже Тит, който бе с мене, ако и да беше грък, не бе принуден да се обреже; и то поради лъжебратята, които бяха се вмъкнали да съгледват свободата, която имаме в Христа Исуса, за да ни поробят; на които, ни за час не отстъпихме да им се покорим, за да пребъде с вас истината на благовестието. А тия, които се считаха за нещо, (каквито и да са били, на мене е все едно; Бог не гледа на лицето на човека), - тия именити, казвам, не прибавиха нищо повече на моето учение; а напротив, когато видяха, че на мене беше поверено да проповядвам благовестието между необрязаните, както на Петра между обрязаните, (защото, който подействува в Петра за апостолство между обрязаните, подействува и в мене за апостолство между езичниците), и когато познаха дадената на мене благодат, то Яков, Кифа и Иоан, които се считаха за стълбове, дадоха десници на общение на мене и на Варнава, за да идем ние между езичниците, а те между обрязаните. Искаха само да помним сиромасите, - което също нещо и ревностно желаех да върша." Галатяни 1: 15-24_2: 1-10

и така, както можеш да прочетеш, в този пасаж от Галатяни се вижда, че важно е правилното упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а не толкова това да се събираш физически с други на едно място, нито непременно да се учиш от друг човек, за което и Св. Йоан казва:

"Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят; а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите." 1 Йоаново 2: 26-27

дори и фактът, че за нито един от истинските Ученици на Исус/Христос не е представено да се е учил повече от около 3 години е достатъчен за да е ясно, че следването на човеци не е основен приоритет в правилното упражняване на вярата, но всеки от Тях е станал напълно обучен до около 3 години откакто е започнал, друго доказателство е фактът, че неотлъчното следване на човеци като основен приоритет във вярата винаги е водило до заблуда, много типичен пример за това са сума ти индийски поклонници, които обикновено следват разни т.нар. "гуру"(духовни учители) дори до края на живота си, а никога не достигат до познаване(то) на истинския Господ Бог, но все се покланят на други богове като брахма, вишну, шива, кришна, или др. от този род, обаче обикновено не признават Исус като единствен истински Христос/Господ

друг пример е преобладаващата суета във вярата на такива поклонници, защото никога не достигат до познаване на Божията истина, ето например как ти никога не изповядваш открито всеобщото спасение в Онзи, Който наистина е единственият истински Господ Бог, но като че ли по-важно за теб е да си търсиш/намираш опоненти, с които да се дуелираш като някакъв интелектуален/духовен дон кихот, подобно на дефендър, който също така проявяваше горделивост, а иначе в същото време говореше за его у другите, понеже каква полза, че си се наричал или си бил наричан "християнин" ако не започнеш да упражняваш вярата в истинския Господ Бог правилно, например ако не започнеш поне да желаеш от сърце доброто на другите за изобилен и вечен живот в Исус, тогава каква полза, че си прекарал толкова време/години като вярващ/поклонник?!, понеже обикновено в този свят досега доста хора търсеха своята собствена полза, но ако поклонникът/вярващият не започне и (не) продължи да бъде праведен поне/дори във вярата, тогава с какво ще надмине правдата на неправедните/нечестивите?!, ако нито е праведен в дело, нито в слово, нито във вяра, нито в каквото и да е отношение?!

твоето т.нар. "християнство" може и да е море, но правилната вяра не е "морска", но е "Небесна", иначе нямаше да бъде правилна ако беше "морска": "И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече."(Откровение 21:1), от тази гледна точка, "морски" са окултизмът, езотеризмът, йога, трансцеденталната медитация, индуизма, и тям подобните, но правилната вяра не е основана като тях, но е "Небесна"

моята способност да свидетелствувам Божиите неща не е от самия мен, но е от Онзи, Който наистина е единственият истински Господ Бог за цялата безкрайна вселена, или както още е писано:

"Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3: 4-6,

"Но духовният(т.е. истински духовният) човек изпитва всичко; а него никой не изпитва. Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов." 1 Коринтяни 2: 15-16

и така аз не съм с нищожен ум, но самият истинския Господ Бог е моят ум, докато вярващите/поклонниците, които все се водят по-човешки предания/традиции рискуват твърде много като им се доверяват (сляпо/лекомислено/лековерно)
    Последно редактирано от npp : 03-16-2016 на 19:52

ОКЕЙ е да правиш КАКВОТО СИ ПОИСКАШ и както го чувстваш СТИГА да не пречиш на никого!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от knox Виж мнението
    ОКЕЙ е да правиш КАКВОТО СИ ПОИСКАШ и както го чувстваш СТИГА да не пречиш на никого!
    добре казано, стига да не причиняваш зло никому

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си