- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Окей ли е да се смея на такъв тип снимки.
Може ли да попитам по най-любезен начин, кой от всички богове е този все така привилигерован 'истински' господ бог? От листа с богове като яхве, баал, алах... кой според теб е с по-голям ВИП пас за да се счита като сам по себе си така нареченият 'истински бог'? Или ти сам по себе си се считаш много голям късметлия че твоят истинки бог те е родил точно в християнската религия а не като евреин или мюсюлманин и все така все-обичният твой бог загърбва всяка друга религия или доктрина защото библията както всяка друга религиозна скрипта проповядва че точно тяхната религия и идеология е сама по-себе си божия идеал за човека ? Не намираш ли поне малка ирония че този твой единствен бог отрича всички други религии, както по същия начин по който тези не божий религии отричат по-същия толкова безпрецедентен начин твоят бог и християнската религия колкото и ти тяхната ? О, какъв голям късметлия си да си роден в единствената християнска религия която порповядва думата божия която сама по-себе си не бива да сме скептични към АБСОЛЮТНИЯ факт че тя е единсвтената истинска господна дума...
Ето какво и аз мисля за такива нарцистични ексцентрици като твоят род: попринцип хипотезата ми спада в два варианта, или този твой единствен господ бог страда от раздвоение та може би дори и дватесет и пет-двоения на личноста чрез които той самият отрича себе си и свойте учения или ти сам по себе си, си егоистичен шизовреник с невеж възглед към вселената. Попринцип, доказателствата и фактите сочат повече към втората ми теза но има още път да се извърви за да направим един разумен прогрес ако не до атеизма поне до агностицизма, въпреки че и агностицизма не е правилния подход за такъв фундаметализм