За такива тъпаци не е важно дали си хубава или грозна, богата или бедна, те нападат по-затворените деца. Дъщерята на едни семейни приятели е подложена на такъв тормоз, има някаква момичешка групичка, които подринват самочувствието ѝ, детето беше стигало и до нервни сривове, а е само на 12 години. Говорили са с учители, с малките терористчета, искаха да я местят в другия клас, но нямало как по средата на годината. Аз на майтап и бях казала като не спират даже и когато не им обръща внимание, да зашлеви тарторката на бандата и да се приключи. И нашата я беше хванала веднъж за косата, та положението утихна, но не се знае за колко време. Сега да не помислиш, че и теб те съветвам това. Не прилагай насилие, че накрая ти ще излезеш виновната.
В гимназията ми пък в девети клас момчетата тормозеха момичето, което седеше до мен. Бях изумена да видя такова инфантилно поведение в такава възраст - да ѝ взимат нещата, да ѝ се подиграват и тн. В училище я защитавахме и млъкваха, но пък имаше някакъв сайт дето задаваш въпроси, и там ѝ пишеха само глупости. На мнение съм, че в гимназията вече си достатъчно голям да се справяш сам и е смешно да търсиш учителите или мама и тате, но момичето каза на класната и тормоза спря. Блокира ги във всички социални мрежи и започна да ги игнорира. Сега сме дванайсти клас и пак подхвърлят разни коментари, но не си позволяват толкова често, а и тя вече им отговаря и ги затапва.
Идеята е, че haters gonna hate и понякога нито игнора, нито лицата над вас помагат. Говедата си остават говеда и единствения начин е да изтраеш до края на годината и след това да започнеш отначало. Запознай се с повече съученици в новото училище, даже и да не харесваш всички, не се дръж лошо с никого и никой не подминавай, усмихвай се и ходи с високо вдигната глава, за да излъчваш самочувствие и да не те мачкат.