- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ТЪРСЯ ХОРА С МРАЧНО СЪЗНАНИЕ
Според църквата не съм праведен. Според себе си също не мога да кажа, че съм праведен. Човек, който не вярва сляпо в Бог не е праведен (не само според църквата).
Праведен е този, който вярва в Бог и води Богоподобен (доколкото е възможно) живот. Всечки останали са грешници. Само че остава въпросът Кой е бил Иисус, какъв живот е водил, как е починал и т.н. Мисля, че версията на официалната Библия се различава от истината.
Заради някои исторически факти. Като например Първия Вселенски събор, на който християнството е нагодено за да служи на властта. Отдавна го мисля. Дори бях направил такава тема, която, както се очакваше, получи само 1-2 половинчати отговора и замря. Фанатиците предпочитат да вярват на приказки.
Тва чаках да кажеш
Тоест ти не се опитваш да бъдеш праведен... Че тогава защо ти е тази религия... Един вид ползваш религията само за да парадираш колко набожен си и как другите са "заблудени овце" "еретици" и тем подобни, задето не се опитват да живеят праведен живот (което и ти не правиш)... Сичко това ми изглежда като духовен снобизъм, а не като религиозни обеждения..![]()
Как ме подлъга...
Трябва ми за да си отговоря на някои въпроси. Снобизмът и парадирането се отнасят до латинския, не до религията.
Oбеждения...![]()
![]()
![]()
Корекцията на правописните ми грешки, няма да промени двуличието ти...
Как ще си отговориш на въпросите си, след като не следваш религиозното учение.(Тъй катоако го следваше, щеше да си праведен)
П.п
Мислех че всички са запознати с Ницше и идеята за мъртвия бог... СЪЖАЛЯВЯМ ЧЕ ВИ НАДЦЕНИХ НИВОТО НА ОБЩА КУЛТУРА
Последно редактирано от Dwyd96 : 03-31-2016 на 20:33