.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Hybrid View

Мега фен
    ни ви го препоръчвам, някак има немалко подвеждащи неща в неговото учение

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ни ви го препоръчвам, някак има немалко подвеждащи неща в неговото учение
    Съжалявам, че излизам от темата, но какво е мнението ти за Тома от Аквино?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Съжалявам, че излизам от темата, но какво е мнението ти за Тома от Аквино?
    виждате ли сега колко по-сложно е да следваш човешки предания/традиции, защото все разчиташ на човеци да ти обяснят всичко, но затова е вярата, за да имаш доброто, което ти е необходимо, а не все да трябва да вървиш по пътеки проправени/отъпкани от други

няма да ни стигне времето ако трябва да изследваме и обясняваме за всеки поотделно

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    виждате ли сега колко по-сложно е да следваш човешки предания/традиции, защото все разчиташ на човеци да ти обяснят всичко, но затова е вярата, за да имаш доброто, което ти е необходимо, а не все да трябва да вървиш по пътеки проправени/отъпкани от други

няма да ни стигне времето ако трябва да изследваме и обясняваме за всеки поотделно
    Аз съм изучавал подробно съчиненията му. Не ми е нужно да ми обясняваш. Просто исках да разбера (ако си запознат със схащанията му) какво е мнението ти за него.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Аз съм изучавал подробно съчиненията му. Не ми е нужно да ми обясняваш. Просто исках да разбера (ако си запознат със схащанията му) какво е мнението ти за него.
    и какво разбра?!, явно нищо, след като въобще не изповядваш всеобщото спасение в истинския Господ Бог, защото, пак повтаряме, ако човек сам не вникне така щото наистина да разбере, едва ли четенето на такива трудове/книги ще му отвори ума за Правдата на истинския Бог, да не говорим за това, че много от тях бяха пълни и със сума ти подвеждащи неща

Мега фен
    съжалявам, че ти го казвам, ама просто си бая некомпетентен. Не знам от къде ти идва това самочувствие да си толкова самоуверен в приказките си, освен ако не идва от простотия или защото някой наистина ти говори в главата ти, а ти само бълваш като автомат за пуканки.
    Последно редактирано от defender : 03-17-2016 на 18:58

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    съжалявам, че ти го казвам, ама просто си бая некомпетентен. Не знам от къде ти идва това самочувствие да си толкова самоуверен в приказките си, освен ако не идва от простотия или защото някой наистина ти говори в главата ти, а ти само бълваш като автомат за пуканки.
    само дето пак не посочваш в какво точно се изразява моята некомпетентност?!

ето че по-скоро ти си такъв дето бълва шикалки

Мега фен
    само дето пак не посочваш в какво точно се изразява моята некомпетентност?!
    Целта ми беше да го констатирам в твърдението, което изръси преди това, а не да се мъча да поучавам секти.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Целта ми беше да го констатирам в твърдението, което изръси преди това, а не да се мъча да поучавам секти.
    личи си, че само дон-кихотстваш, иначе щеше да дадеш някакви съвсем разумни доводи

има немалко подвеждащи неща в неговото учение
    Кои например?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Au79 Виж мнението
    Кои например?
    трябва ли на всяка цена да му вадим кирливите ризи, при това публично?!, нужно е да познаваш съвършената истина (на истинския Господ Бог) за да можеш да разпознаваш подвеждащите неща от света (такива могат да се намерят в много книги/текстове), иначе трябва някой да ти обяснява всичко подробно, а това би означавало да си имаш персонален оракул, което дори е невъзможно, защото и волята на истинския Господ Бог не е да се отделя повече време за знание..., още повече че да разпознаваш заблудата не означава да се ровиш в нея от сутрин до вечер за да я познаеш...
    Последно редактирано от npp : 03-21-2016 на 22:14

трябва ли на всяка цена да му вадим кирливите ризи, при това публично?
    Да.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Au79 Виж мнението
    Да.
    ти за тактичност чувала ли си?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си